De Kroon – Kiera Cass

Ik kon bijna niet wachten om het laatste deel van de Selectie te lezen, want ik was heel benieuwd hoe het met Eadlyn af zou lopen. Met wie zou ze haar Selectie eindigen? En hoe zou het aflopen met de ontevredenheid in Illea? Het was in ieder geval weer een heerlijke quick read en ik was tevreden met het einde!

de-kroonAlgemene gegevens
Titel: De Kroon
Auteur: Kiera Cass
Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 237
Genre: Young Adult, Romantiek
Serie: De Selectie #5

Het verhaal
Twintig jaar zijn verstreken sinds America Singer en prins Maxon verliefd werden. Nu is hun dochter Eadlyn de eerste prinses die haar eigen Selectie houdt.

Eadlyn had niet gedacht dat ze een partner zou vinden tussen de 35 kandidaten, laat staan haar ware liefde. Maar soms word je verrast door je eigen hart, en nu moet Eadlyn een nog moeilijker en belangrijker keuze maken dan ze ooit voor mogelijk had gehouden.

Mijn mening
De Selectie is een boekenserie die bij mij eerst helemaal niet in de smaak viel. De Selectie gaf ik maar twee sterren, De Elite drie en pas vanaf De One vond ik het verhaal eigenlijk pas leuk vinden. Ik had het gewoon niet zo op America. Toch wist het verhaal me wel vast te houden, mede omdat het zo ontzettend snel doorlas en ik de boeken eigenlijk altijd in één dag uit las. Ook waren de covers een factor waardoor ik de boeken gewoon wilde hebben en lezen.

Maar in de Prinses gaat het over het leven van Eadlyn, de dochter van America en Maxon, en dit was een hele andere leeservaring. Eadlyn is namelijk best wel sassy en arrogant in het begin, en dit vond ik juist heel verfrissend lezen. Ik mocht haar eigenlijk meteen! Buitenom dat ze best arrogant was, merkte je namelijk dat ze ook een klein hartje had.

In de Kroon gaat het verhaal verder waar de Prinses gebleven is. America, Eadlyns moeder, heeft een hartaanval gehad en ligt in kritieke toestand in het kasteel. Ondertussen wordt het volk steeds onrustiger en moet Eadlyn opschieten met het vinden van de perfecte huwelijkskandidaat.

Eigenlijk is de Kroon qua opbouw weer een beetje hetzelfde als de Prinses. Het leest gewoon ontzettend snel door en je wilt graag weten hoe het afloopt.

Hoewel het verhaal een hele andere wending nam dan ik had verwacht, en ik op een gegeven moment ook bang was dat Eadlyn niet met degene zou eindigen waarop ik hoopte, kwam alles aan het einde toch op zijn pootjes terecht. Als een echt sprookje dus! Het was echt een ‘eind goed, al goed’ einde, en dat vond ik perfect in het verhaal passen!

Ik heb erg genoten van de Kroon en voelde me weer 237 pagina’s lang een prinses. Hoewel ik het nog steeds geen hoogstandje vind, is het boek super vermakelijk, leest snel door en het is moeilijk als meisje-meisje om het niet leuk te vinden! Daarom krijgt de Kroon vier sterren van mij.

4 sterren

De Kroon is voor €15 als paperback te koop en voor €5,99 als ebook op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vonden jullie van de Selectie serie? 

3 gedachten over “De Kroon – Kiera Cass

  1. Ik vond dit boek echt heel fijn lezen, al vond ik The Heir & The Crown toch iets minder dan de eerste drie boeken. The Siren van Kiera Cass vond ik daarentegen wél ontzettend tof en ik hoop echt dat ze binnenkort weer een boek uit gaat brengen, want stiekem zijn het wel echt mijn guilty pleasure boeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s