De One – Kiera Cass

Gisteren las ik De One uit van Kiera Cass. Ik weet niet wat het is, maar ondanks dat ik de boeken hiervoor allemaal ‘meh’ vond, bleef ik toch gewoon vrolijk doorlezen en pakte ik de volgende delen meteen weer op nadat ik de vorige uit had. De One heeft mij echter positief verrast op een manier die ik nooit had verwacht. Ik begon weer skeptisch aan dit boek, maar vergeleken met de vorige delen stijgt deze daar ver bovenuit.

2016-02-28 13.05.36.jpg

Algemene gegevens
Titel: De One
Auteur: Kiera Cass
Uitgeverij: Van Goor
Genre: Romantiek, Young Adult, Dystopie
Serie: The Selection #3

Het verhaal
De Selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

Mijn mening
Ik was best wel huiverig om aan De One te beginnen, omdat De Selectie en De Elite me nog niet echt omver hadden kunnen blazen. Misschien dat ik de Prins en de Lijfwacht nog wel het leukste boek uit de serie vond, dus dat was niet echt een ‘goed’ teken. Toch was ik een beetje verslaafd geraakt aan de wereld van De Selectie, want de boeken lezen zo heerlijk vlot en het verhaal was erg vermakelijk, behalve dat ik me doodergerde aan America.

Maar bij De One was het een iets ander verhaal. Ik merkte in het begin meteen al dat dit boek beter was dan de voorgaande twee delen. Goed, America was nog steeds vervelend en ik kon Aspen nog steeds niet uitstaan, maar er gebéurde eindelijk eens wat. Zo spelen de rebellen een steeds belangrijkere rol en krijgt het verhaal veel meer diepte door de achtergrondinformatie die je krijgt en gekregen hebt aan het einde van De Elite.

Je merkt echt dat de spanning langzaam opbouwt, maar wat er aan het einde gebeurde, had ik nooit verwacht. Ik was zo overdonderd en geshokeerd door het einde dat ik echt met een brok in mijn keel zat te lezen en mijn tranen moest bedwingen. En dat heb ik niet vaak bij een boek. In zekere zin weet je al hoe het verhaal gaat eindigen door de titel van het boek, maar op wat voor manier dit zou gebeuren, kan niemand zich ooit bedenken. Ik stond echt perplex en ik vond dit stuk zó goed dat ik meteen veel meer waardering kreeg voor Kiera Cass en besloot er bij mijn oordeel meteen een ster op te tellen.

Het verhaal is in het begin wat traag, net zoals voorgaande delen, maar ook al zijn de gebeurtenissen daar niet zo boeiend, het verhaal leest nu eenmaal als een trein. Dit zijn echt van die boeken die je binnen een paar uur uit kan lezen als je je best doet. Ook daarvoor krijgt Kiera pluspunten.

Toch kan ik dit boek geen vijf sterren geven, omdat ik me gewoon nog steeds ergerde aan America en haar twijfels. Ik wilde haar af en toe echt door elkaar schudden en tegen haar schreeuwen, want ik vond het zo zielig voor Maxon!

Daarom krijgt dit boek een welverdiende vier sterren! Eigenlijk 4,5, maar ik doe nu eenmaal niet aan halfjes, haha. Ik ben ontzettend benieuwd naar De Prinses, die ik zeker snel zal gaan lezen.

4 sterren

De One is te koop voor €15 op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vond jij van De One? Had jij het einde verwacht? 

5 gedachten over “De One – Kiera Cass

  1. Ik vond dit boek het leukst van de trilogie! De andere 2 vond ik echt niks. Dit deel was echter heel erg spannend!!! Je moet zeker boek 4 lezen!!!! Ik vond het echt suuuuuuper gaaf!!! En je komt nog meer te weten over hun leven in boek 4 😉

    1. Ahh je maakt me wel heel nieuwsgierig! Ik ben inderdaad van plan om deel 4 snel te gaan lezen, maar ik ga eerst wel een paar andere boeken lezen, voordat er een Selectie-overload op mijn blog komt haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s