De Elite – Kiera Cass

Afgelopen week was ik zo ziek als een hond. Ik had hoge koorts en griep, dus ik kon echt niks. De eerste twee dagen heb ik zelfs geen letter kunnen lezen, zo ziek was ik. Ik ben al een tijdje bezig in het laatste deel van Harry Potter, maar ik had daar gewoon echt even geen behoefte aan. Dus pakte ik De Elite van Kiera Cass in een opwelling. Het eerste deel viel me flink tegen, maar ik wilde de rest van de serie graag een kans geven, want het verhaal had veel potentie. Benieuwd of ik De Elite beter vond?

2016-02-25 09.19.12.jpg

Algemene gegevens
Titel: De Elite
Auteur: Kiera Cass
Uitgeverij: Van Goor
Aantal pagina’s: 256
Genre: Young Adult, Romantiek
Serie: The Selection #2

Het verhaal
De Selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de Elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen en hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

Mijn mening
Man man man, wat had ik gehoopt dat dit boek me beter zou bevallen dan het eerste deel. En man, wat vind ik het jammer dat dat niet echt het geval is.

Oke, laat ik eerst beginnen met een positief puntje. Het boek leest heerlijk weg. Ik had het binnen een dag uit en dat is zeker positief, want de schrijfstijl is gewoon erg fijn.

Maar. Ik heb me echt enorm geërgerd aan America. Ten eerste houdt ze beide jongens die álles voor haar zouden doen, ontzettend aan het lijntje. Dat vind ik heel gemeen van haar, want ondertussen wordt ze wel boos op Maxon als hij afspreekt met Kriss. Daarnaast vind ik het ook echt niet normaal dat Aspen er zo makkelijk over denkt als het gaat om de relatie tussen hem en America. Hallo dude, jij hebt het met háár uitgemaakt, en dan durf je nog boos te zijn om het feit dat ze haar hart open stelt voor iemand anders??

Jep, ik was heel erg verward door het boek heen omdat ik gewoon echt geen connectie kon maken met de personages. De enige met wie ik me nog een beetje kon identificeren was Maxon, maar net als ik dacht dat ik hem kende deed ie weer iets ongelofelijk stoms waardoor ik weer met mijn handen in het haar zat.

Ik kan niet zeggen dat het boek slecht is, want ik had hem wel binnen een paar uur uit én ik vond het best vermakelijk, ik was alleen heel gefrustreerd door het boek heen. Naast al mijn kritiek heb ik ook nog wel wat goede dingen te zeggen, hoor.

Zo vond ik De Elite wel veel meer diepgang hebben dan De Selectie door de gebeurtenissen die om de festiviteiten heen plaatsvonden. Ook kreeg Maxon veel meer diepgang doordat je meer over zijn achtergrond te weten kwam, dat vond ik heel interessant.

Het verhaal eindigde wel weer heel voorspelbaar en cliché, maar ondanks dat ik dus niet zo heel positief ben, doet het verhaal wel wat met me. Ik heb bijvoorbeeld De Prins en de Lijfwacht al bijna uit, en ik heb ook zin om de rest van de serie te gaan lezen. Misschien komt dat omdat ik een meisje ben en stiekem wel van prinsen en prinsessen verhalen houd, maar ik toch nog wel wat dingen op en aan te merken heb.

Ik geef de Elite in ieder geval drie sterren, en ik hoop dat De One er meer verdiend!

3 sterren

De Elite is  voor €15 te koop op bol.com
Koop bij bol.com

Wat vond jij van De Elite?

4 gedachten over “De Elite – Kiera Cass

  1. Ik ben het helemaal met je eens; De verslavende schrijfstijl maakt misschien een hoop goed, maar uiteindelijk is en blijft het liefdesverhaal behoorlijk frustrerend.. Veel beterschap!

  2. Ik heb me ook erg geërgerd aan America, maar aan de andere kant vond ik het ook een heerlijke serie omdat het zo lekker wegleest. Het zijn perfecte boeken voor even tussendoor

  3. In dit boek heb ik me ook erg geërgerd aan America. Ik moet toegeven dat ik de trilogie niet echt leuk vond. Maar…. Boek 4 (The Heir) vond ik zoooooo gaaf!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s