De Prinses – Kiera Cass

Laatst toen het zonnetje scheen pakte ik De Prinses erbij, het vierde deel in de Selectie serie. In dit deel zijn we twintig jaar verder en lezen we over het leven van Eadlyn, de dochter van America en Maxon. Ik was al een tijd heel benieuwd naar dit boek, maar besloot toentertijd te wachten tot De Kroon uit was, zodat ik meteen door kon lezen als ik dat wilde.

P1150423.JPG

Algemene gegevens
Titel: De Prinses
Auteur: Kiera Cass
Uitgeverij: Best of YA
Aantal pagina’s: 288
Genre: Young Adult, Romantiek, Dystopie
Serie: De Selectie #4

Het verhaal
Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

Mijn mening
Over het algemeen vond ik de vorige Selectie boeken ‘leuk’ om te lezen, maar niet geweldig. Het is gewoon een heel groot pluspunt dat ze ontzettend vlot geschreven zijn en dat je ze in één dag uit kan hebben als je wilt, maar het verhaal is/was over het algemeen een beetje cliché en te zoetsappig af en toe.

Eigenlijk is De Prinses in dat opzicht precies hetzelfde, maar dan zonder het zoetsappige gedeelte. Eadlyn is namelijk een hele onafhankelijke vrouw die absoluut geen man nodig heeft in haar leven… denkt ze. Hoewel ik gelezen heb dat veel mensen zich geërgerd hebben aan de verwende houding van Eadlyn, vond ik dat wel meevallen. Ik vond het juist leuk om te lezen hoe verschillend ze is als je haar vergelijkt met haar moeder, America, op haar leeftijd.

Het is heel leuk om de Selectie eens te lezen vanuit het oogpunt van degene om wie gestreden wordt, in plaats van uit de ogen van een kandidaat. Dat is namelijk heel anders! Nu krijg je ook meer begrip voor Maxon die zijn Selectie ook niet altijd even makkelijk vond.

Het boek leest supersnel en ik had hem dan ook weer binnen no-time uit. In de laatste paar hoofdstukken komen er ook nog een aantal enorme plottwists voorbij waardoor ik echt met open mond zat te lezen. Toen ik het boek verbrouwereerd dichtsloeg toen ik hem uit had, wist ik dat ik De Kroon echt zo snel mogelijk moest hebben. Ik móet weten hoe dit verhaal verder gaat! Ik geef De Prinses vier sterren!

4 sterren

De Prinses is voor €15 te koop bij bol.com

Koop bij bol.com

Wat vond jij van De Prinses? En ben je ook zo benieuwd naar De Kroon? 

5 gedachten over “De Prinses – Kiera Cass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s