Mijn weekje Noorwegen

Ik ben alweer twee daagjes terug uit het mooie Noorwegen en het leek me leuk om een klein verslagje voor jullie te schrijven, omdat het zo ontzettend leuk was! Zoals jullie misschien weten woont mijn vriend in Noorwegen en vorige week was ik van dinsdag tot en met zondag bij hem. We hebben ontzettend fijne dagen gehad en ook best veel gezien en gedaan, dus bereid je voor op een hele dosis prachtige natuurfoto’s en mijn reisverhalen!

tonsberg-gautefall-2017

Dinsdag
Mijn vlucht ging pas om 21:30, dus ik had de hele dag om in te pakken. Ook had ik deze dag zelfs mijn eerste bijeenkomst op de VU sinds juni of zo, dat was raar, maar wel leuk! Ik lunchte met Amy en Sanne maar eigenlijk was ik de hele dag super ongeduldig, ik wilde het liefst gewoon meteen in het vliegtuig stappen! De vlucht ging gelukkig prima en ik had de hele rij voor mezelf. Superchill! Rond 23:15 kwam ik aan op Oslo Gardermoen en Audun stond al op me te wachten met een zak Noorse kaneelbroodjes. Je kunt vast begrijpen dat het geweldig was om hem weer te zien (en niet alleen vanwege de kaneelbroodjes..). Het was vanaf Oslo nog ongeveer twee uur rijden naar zijn huis, dus we waren pas rond half 2 thuis. Gelukkig konden we meteen gaan slapen!

Woensdag
Omdat we de vorige dag zo laat thuis waren sliepen we behoorlijk uit, tot een uur of half twaalf. Daarna childen we hem vooral de hele dag een beetje haha. Ook reden we door Tonsberg heen, de stad waar hij is opgegroeid, om mij alles te laten zien. En rond de namiddag reden we naar Verdens Ende, oftewel het einde van de wereld. Het zag er echt prachtig uit, maar er stond enorm harde wind dus we hebben lekker uitgewaaid haha. Het was heel leuk en de foto’s zijn ook prachtig!

photo-25-01-2017-15-34-22photo-25-01-2017-15-39-31photo-25-01-2017-15-39-37photo-25-01-2017-15-51-49

‘S avonds aten we heerlijk met zijn ouders, en keken we de film The Prestige. Aanrader!

Donderdag
Donderdag sliepen we weer uit, gingen lekker in bad en pakten onze spullen voor onze trip naar Gautefall, waar hij een cabin heeft in het bos. We zouden daar twee nachtjes slapen en ook een dag gaan skiën, dus we moesten alles natuurlijk goed voorbereiden en inpakken. Rond de middag gingen we op weg en het was ongeveer drie uur rijden. Totaal niet erg met fijn gezelschap, leuke muziek en deze adembenemende uitzichten:

photo-26-01-2017-15-18-20photo-26-01-2017-15-33-37photo-26-01-2017-15-57-26photo-26-01-2017-15-57-36

Noorwegen is zo prachtig! Rond de namiddag kwamen we aan bij de cabin, toen de zon net onder begon te gaan. Het was echt een heel romantisch huisje, waar je zelf de openhaard moet aansteken met blokken hout, en water dat je uit de put moet halen. We maakten die avond taco’s, keken de semifinals van het wereldkampioenschap handbal en keken daarna de film The Truman Show. Al met al een heerlijke relaxte avond!

Vrijdag
Vrijdag wilden we eigenlijk gaan skiën, maar we hadden ons een beetje verslapen en het was ook behoorlijk mistig die dag. Daarom besloten we na ons ontbijt/onze lunch eerst een stuk in de omgeving gaan wandelen/glijden (o-ve-ral lag ijs, haha) en daarna naar een dorpje vlakbij te rijden om wat boodschappen te doen en daar van het uitzicht te genieten.

photo-27-01-2017-14-16-36photo-27-01-2017-14-23-28photo-27-01-2017-14-38-01photo-27-01-2017-14-38-54photo-27-01-2017-14-48-15photo-27-01-2017-14-53-34

Winter Wonderland, is het niet? ‘S avonds keken we opnieuw samen naar de semifinals van handbal, want Noorwegen speelde die avond, en wonder boven wonder (Audun vertelde dat niemand verwacht had dat ze zover zouden komen) wonnen ze! Echt heel leuk, en we vierden dat gelijk maar door drie flessen wijn/kerstprosecco te drinken, haha.

photo-27-01-2017-19-31-56

Zaterdag
Vandaag gingen we dus wél echt skiën, ook al waren we weer een beetje laat. Helaas was het nog steeds erg mistig, maar dat liet de pret niet drukken. Ik had al zes jaar niet geskied dus ik was wel een tikkeltje zenuwachtig (vooral ook omdat er veel ijs lag in plaats van sneeuw, en door de mist), maar toch vond ik het heel erg leuk! De blauwe piste ging me prima af (hoewel ik eerst nog wat struggles had met de sleeplift, haha), maar de rode bleek helaas nog een beetje teveel van het goede, want dat vond ik echt doodeng. Nu ik dit schrijf heb ik wel enorme spierpijn, maar het was wel een hele leuke dag!

Photo 28-01-2017, 14 12 39.jpg

Rond vier uur gingen we weer terug naar het huisje en besloten we weer in te pakken en terug naar Tonsberg te rijden. Helaas was de douche in het huisje koud toen ik eronder stond, waardoor ik me de rest van de avond half onderkoeld voelde haha, maar gelukkig kwam dat goed toen we weer in de auto zaten. Rond tien uur ’s avonds waren we weer thuis en probeerden we Pirates of the Caribbean te kijken die op TV was, maar we waren allebei zo kapot dat we maar besloten te gaan slapen.

Zondag
En zondag was het alweer de laatste dag! We deden niet heel veel; sliepen lekker uit, hadden een heerlijk zondags ontbijtje met Auduns ouders en maakten een korte wandeling op het strand (Audun woont letterlijk aan het strand, zo luxe!). En daarna was het helaas alweer tijd om mijn koffer te pakken en richting het vliegveld te gaan.

Afscheid nemen na zo’n geweldige week is heel naar, vooral omdat je elkaar weer een tijdje niet ziet. Maar ik vond laatst een quote op internet die het wel heel goed beschrijft:

Image result for how lucky i am to make saying goodbye so hard

Ik vind het nog steeds een beetje bizar hoe ik na een week 24/7 met Audun samen te zijn geweest nog steeds geen enkele irritatie of iets heb gehad, want normaal heb ik dat best snel als ik lang samen ben met mensen. Maar het liefst had ik nog een maand gebleven! En nu ga ik snel een einde breien aan dit verhaal, voordat jullie allemaal geraaskalk van een dolverliefd meisje moeten lezen haha. Het was in ieder geval geweldig en ik tel de dagen af tot ik Audun weer zie!

Zijn jullie wel eens in Noorwegen geweest? Vond je het toen ook zo mooi? 

13 gedachten over “Mijn weekje Noorwegen

  1. Wauw, wat ziet Noorwegen er ongelofelijk prachtig uit zeg! En wat fijn dat je zo hebt kunnen genieten samen met je vriend. Hopelijk zien jullie elkaar snel weer!

  2. Wat een leuk verslag! En wat een prachtige foto´s zeg, ik ben verliefd!! Noorwegen staat ook nog op mijn must-see list en als ik je verslag lees wil ik het liefst NU nog vertrekken haha! Lijkt me heel moeilijk om weer afscheid te moeten nemen als je inderdaad dagenlang 24/7 samen bent geweest! Gelukkig kun je wel weer een beetje aftellen naar het volgende samenzijn!

  3. Je ziet er erg gelukkig uit 🙂 En ik snap helemaal wat je bedoelt met dat afscheid nemen. Je hersens zeggen één ding, maar je hart wat anders. Het is echt heel heel hard en pijnlijk en naar, en het aftellen naar je volgende ontmoeting is wel te doen, meestal, en er is niets, niets!, zo geweldig als elkaar straks weer zien!
    Het is echt niet makkelijk, een lange-afstandsrelatie. En het lukt niet iedereen, en dat is soms ook beter. Maar. Als jullie hier doorheen komen, hoe het ook loopt, dan zijn jullie allebei een stukje sterker geworden.
    Maar ach, leef vooral nu.

  4. Noorwegen is zo mooi! ❤ ik wil er nog steeds graag een keer heen! Wel fijn dat het zo goed tussen jullie gaat ondanks de afstand. Mijn vriend woont gewoon in Nederland, maar soms vind ik afscheid nemen alsnog best wel lastig. Ook al is dat niks vergeleken met jouw situatie haha

  5. Noorwegen is zo mooi! ❤ ik wil er nog steeds heel graag een keer naar toe! Ikzelf vind afscheid nemen van mijn vriend ook lastig, ook al woont hij gewoon in Nederland. Ik vind het gewoon fijn om bij hem te zijn. Maargoed, het is niks vergeleken met jouw situatie haha! Wel mooi dat het zo goed tussen jullie gaat ondanks de afstand!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s