Duizend Stukjes van Jou – Claudia Gray

Voor Kerst kreeg ik Duizend Stukjes van Jou. Ik had die gevraagd omdat ik de voorkant zo prachtig vond, maar ook omdat ik het verhaal heel origineel vond klinken en ik had er hele goede recensies van gelezen. Vol goede moed begon ik dus aan dit boek, en het is nu al één van de toppers van 2017!Duizend stukjes van jou - Claudia Gray
Algemene gegevens
Titel: Duizend Stukjes van Jou
Auteur: Claudia Gray
Uitgeverij: Harper Collins
Aantal pagina’s: 334
Genre: Young Adult, Science Fiction, Romantiek
Serie: Firebird #1

Het verhaal
De ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…

In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdekt ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken…

Mijn mening
Mijn aandacht werd al getrokken toen dit boek uitkwam. Niet alleen door de aanlokkelijke flaptekst, maar vooral door de cover. Wat is die prachtig zeg! Alleen daarom wilde ik hem in mijn boekenkast hebben, maar het kwam er steeds niet van. Toen ik hem dus voor Kerstmis kreeg was ik zo blij als en kind en ik begon er vrijwel direct in.

Het verhaal gaat over Margeruite. Haar ouders zijn wetenschappers en hebben een apparaat ontdekt waarmee je door verschillende dimensies kan reizen. Dit concept is heel erg cool én origineel, want ik heb eigenlijk nog nooit eerder zoiets gelezen. Wel vond ik het in het begin een beetje verwarrend, want ja, hoe leg je zoiets als reizen tussen dimensies nou uit? Toch vind ik dat Claudia Gray dit goed gedaan heeft, al was het af en toe wel een beetje vaag, het paste wel allemaal in elkaar.

P1160360.JPG

Het reizen tussen de verschillende dimensies is geweldig, en vooral van het stuk dat zich in Rusland afspeelt heb ik onwijs genoten. Sowieso vind ik die hele Russische cultuur heel interessant, en de manier waarop dit gecombineerd wordt met een scifi Young Adult boek is dan ook supergoed bedacht.

Door het reizen tussen de dimensies zit er heel veel in het boek. Het is niet één hele diepe uitgewerkte wereld, het zijn er een paar. En daarom ging het verhaal me geen enkele pagina vervelen. Er kwam steeds weer iets vernieuwend op het pad.

De romantiek in het boek vond ik oké (en ja op sommige stukjes best wel killing) maar ik vond dat het geen vereiste in dit boek was om het boek zo goed te maken. Het boek had denk ik net zo goed kunnen zijn zonder deze liefdesdriehoek, maar toch vond ik het leuk dat we ook wat te zwijmelen hadden.

En dan de plottwists, want die zaten erin. Hoewel ik de laatste tijd best wel veel plottwists mijlenver aan zie komen (dat krijg je nou eenmaal als je veel boeken leest) was dit boek echt een totale verrassing voor me. Meerdere malen heb ik met open mond gezeten en kreten van verbazing uitgekraamd omdat ik iets écht niet zag aankomen. En dan heb je mij al snel te pakken.

Ik werd omvergeblazen door Duizend Stukjes van Jou en dit boek krijg dan ook vijf sterren van mij!

5 sterren

Duizend stukjes van jou is nu tijdelijk voor €10 te koop op bol.com als paperback! Als ebook koop je hem voor €8,99.

Koop bij bol.com

Heb jij dit geweldige boek al gelezen? Vond jij hem ook zo gaaf? 

7 gedachten over “Duizend Stukjes van Jou – Claudia Gray

  1. Ik vond het ook zo leuk dat je in dit boek ontzettend veel verschillende werelden leert kennen, i.p.v. maar één wereld 😀 hopelijk geniet je net zo van het vervolg!

  2. Toen ik de cover zag wou ik het boek ook echt meteen lezen, ik twijfelde nog wel een beetje maar nu ga ik hem toch eens bestellen denk ik 😉

  3. Ik twijfel al oneindig lang of ik dit boek zal gaan lezen of niet (ik heb nog zoveel ongelezen boeken liggen), maar het klinkt echt steeds beter. Ik dacht in eerste instantie dat het heel verwarrend zou zijn met al die werelden, maar nu ik jouw recensie lees, valt dat misschien wel mee. Ik ga er nog eens goed over nadenken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s