What to do in… Belfast

Image result for belfast

Voordat ik terug naar Nederland vloog vanuit Ierland, besloot ik samen met twee vriendinnetjes nog snel Belfast mee te pakken. Belfast ligt in Noord-Ierland en was vanaf Limerick vijf uur met de bus. Ik vond het een erg leuke stad, maar wel minder leuk dan de steden in Ierland haha. Ik was er vier dagen en heb toen ook best veel gezien. In dit artikel vertel ik je alles over de bezienswaardigheden, winkelgelegenheden en leuke restaurantjes en pubs waar ik geweest ben!Bezienswaardigheden
Belfast was naar ons gevoel een beetje een mengelmoesje van allerlei verschillende culturen. Zo zagen we heel veel gebouwen die ons een beetje aan Parijs deden denken, maar ook Romeinse bouwstijlen en ook veel industrie, gewone bakstenen en typische Engelse gebouwen. Alsof allerlei verschillende machten besloten op hetzelfde moment aan deze stad te gaan bouwen! Dit geeft de stad een hele unieke sfeer. De volgende gebouwen en plekken zijn zeker de moeite waard om te bezoeken:

City Hall
Als je in Belfast bent kun je eigenlijk niet om de City Hall heen. Hij is heel erg groot en mooi (aan de linkerkant op de foto hierboven) en recht tegenover de City Hall liggen een paar straten waar je fantastisch kunt shoppen. Rond Kerstmis is op het City Hall Square een geweldige kerstmarkt die ook zeker het bezoeken waard is.

city hall belfast.png

Black Taxi Tour
Belfast heeft een hele indrukwekkende geschiedenis die voor veel mensen totaal onbekend is. Wisten jullie dat er door Belfast een muur heen loopt die de katholieken en prostestanten van elkaar scheiden? Deze muur wordt nog elke avond vanaf 10 uur afgesloten zodat niemand er doorheen kan. De Black Taxi Tour kocht 30 pond. Een taxi rijdt je de hele stad rond en laat je verschillende perspectieven van deze gescheiden stad zien. Ook mag je zelf de Belfast muur signeren. Ik vond deze tour heel indrukwekkend en heb ontzettend veel geleerd.

What to do in Belfast - Black Taxi Tour

Titanic Area
Wisten jullie dat de Titanic in Belfast gebouwd is en vertrokken? Ik ook niet voordat ik hier heen kwam, maar het is echt een ding in deze stad. Het is heel leuk om zelf naar de Titanic Area te wandelen, want zo zie je echt hoe groot de haven is. Er is ook een Titanic museum, die ongetwijfeld de moeite waard is maar die wij nét iets te duur vonden. Toch is het gaaf om de dokken te zien en even een cliché fotootje te maken van jezelf voor het mega grote Titanic bord:

Titanic Area Belfast

Shoppen
City Hall Area
De straat Donegall Pl. leent zich perfect voor shoppen. Sla in Donegall Pl. de eerste straat af naar rechts en dan kom je op Castle Ln., waar nog meer fantastische winkels op je wachten.

Victoria Square
Op Victoria Square heb je een groot winkelcentrum met hele leuke, bekendere ketens zoals H&M, Urban Outfitters en nog veel meer. Het winkelcentrum zelf is ook heel erg mooi, dus zeker een bezoekje waard!

Pubs
Het Verenigd Koninkrijk staat natuurlijk bekend om al zijn leuke pubs, en dat is ook hetgeen wat ik misschien wel het meest mis van mijn tijd in Ierland! In bijna elke pub is wel een paar keer per week (of zelfs elke dag) live muziek wat een ontzettend goede sfeer geeft. De pubs die ik je echt kan aanraden zijn als volgt:

The Dirty Onion
3 Hill St, Belfast BT1 2LA, UK
The Dirty Onion is gevestigd in het oudste gebouw van Belfast en geeft daarom echt een unieke sfeer af. Er is een buitengedeelte met heaters waar je een drankje kan drinken (dat gaf ons echt een beetje een Oktoberfest gevoel), en binnen kan je een hapje eten. Je hoeft er niet lang te blijven, maar het is het echt waard om in ieder geval een kijkje te gaan nemen.

Image result for the dirty onion belfast

Spaniard
3 Skipper St, Belfast BT1 2DZ, UK
Ondanks de naam een typische Ierse pub. Veel te klein, veel te veel mensen en veel te veel decoratie, maar daardoor des te gezelliger. Je moet wel 21+ zijn als je hier ’s avonds heen wilt, maar het is zeker de moeite waard! De cocktails zijn ontzettend lekker en er hangt echt een geweldige sfeer.

Duke of York
7-11 Commercial Ct, Belfast BT1 2NB, UK
Misschien wel mijn favoriet van allemaal. We zijn hier twee avonden geweest en alletwee de avonden heb ik een geweldige tijd gehad. Hier is elke dag live muziek van 21-23 en de artiesten zijn ook ontzettend goed. De pub is aardig groot en het ziet er van de buitenkant alleen al super knus uit. Ook de rest van de omgeving hier is heel gezellig ’s avonds. 

Image result for duke of york belfast

The Crown Liquor Saloon
46 Great Victoria St, Belfast BT2 7BA, UK
Hier hoef je niet per se een drankje te doen, maar het is zeker een kijkje waard. Deze pub (of ‘saloon’) ziet er echt prachtig uit van de binnen- en buitenkant.Image result for crown liquor saloon belfast

Slapen
Als je op zoek bent naar een goedkoop hostel, raad ik je het International Youth Hostel aan. Hier slaap je voor €12 per nacht in een twee- of vierpersoonskamer. Er zijn per verdieping heel veel douches dus je hoeft nooit te wachten, en ze hebben een enorme keuken waar je zelf eten kan koken. Ook is er een café en gratis wifi, en de receptie is erg behulpzaam.
22-32 Donegall Rd, Belfast BT12 5JN, UK

Eten
CITY PICNIC
2-, 6 Castle St, Belfast BT1 1HB, UK
Toen we aan het shoppen waren zagen we een bordje met: de lekkerste burgers van Belfast vind je bij PICNIC en we besloten het gewoon uit te proberen. En ja hoor, de burgers waren absoluut heerlijk! Daarnaast ziet het restaurant er ook heel grappig uit. Ik zou er zeker weer heen gaan, mocht ik nog een keer in Belfast zijn.

Image result for city picnic

Bojuum
19-27 Chichester St, Belfast BT1 4JB, UK
14-16 Great Victoria St, Belfast BT2 7BA, UK
67-69 Botanic Ave, Belfast BT7 1JL, UK
Bojuum is een grotere keten, dus ze hebben ook meerdere filialen in Belfast zitten. Het is een mexicaanse fastfoodketen die net íets fancier is dan de gemiddelde fastfoodketen. En de guacemole is zó ontzettend lekker. Misschien wel de lekkerste guacemole die ik ooit geproefd heb. En dat zegt zeker wat!

Zo. Dat was een hele lijst! Ik hoop dat jullie hier iets aan hebben als jullie ook naar Belfast gaan. Er is genoeg te zien en te doen, en ik vond het een hele leuke stad om eens te bezoeken!

Ben jij wel eens in Belfast geweest?

3 gedachten over “What to do in… Belfast

  1. Klinkt heel leuk! Ik heb toevallig net bij een vak op de universiteit een boel over de geschiedenis van Noord-Ierland en Belfast geleerd (ik wist er ook niets van), dus ik wil er ook heel graag heen nu 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s