Totally Should’ve Book Tag

Ik vond deze tag altijd onwijs leuk om te lezen/zien bij anderen, maar zelf was ik er eigenlijk nooit aan toegekomen. Totdat ik laatst getagd werd door Melissa! Hartstikke leuk, want nu kan ik ook zelf eens hard nadenken over de vragen. Welk boek zou volgens mij écht een vervolg moeten krijgen? Of een tv serie? Dit en nog meer lees je vandaag in deze tag!

Image result for totally should've book tag

Totally should’ve gotten a sequel
Hm, moeilijke! Ik lees voornamelijk series en niet zoveel standalones.. Maar laatst las ik Op de rand van het niets, en ik zou het heel tof vinden om daar nog een vervolg van te lezen! Het verhaal is namelijk nog lang niet afgelopen en ik ben heel benieuwd hoe het verder gaat met Denise en haar vrienden op de Nassau, en natuurlijk hoe de rest van de wereld vergaat na de komeetinslag. 

P1160424

Totally should’ve had a spinoff series…
Oeh, leuke vraag! Waar ik altijd al graag een spinoff serie van had willen lezen, is De Hongerspelen van Suzanne Collins. Hoe gaaf zou het zijn als we zouden kunnen lezen over de spelen van bijvoorbeeld Haymitch of Finnick? Tijdens het lezen van de trilogie was ik daar zó benieuwd naar, en ik zou er nu nog steeds superveel voor over hebben om daarover te kunnen lezen.

An author who totally should write more books
Pfoe, vind ik ook een lastige! Ik zou dolgraag meer van Tahereh Mafi willen lezen, want haar Vrees Me serie vond ik geweldig. Of van het schrijversduo Mats Strandberg & Sara B. Elfgren, want hun Engelsfors trilogie was ook zó vet.

A character who totally should’ve ended up with someone else
Moeilijk, want meestal ship ik de personen wel samen die ook samen eindigen. Maar ik had bij Eerste Leven stiekem gehoopt dat Tenley met iemand anders zou eindigen, vooral omdat ik de liefde tussen haar en de persoon waar ze voor kiest niet heel spetterend vond. Maar dat is maar een lichte voorkeur. 

P1160429

Totally should’ve ended differently
Zonder twijfel de Divergent serie. Ik vond het einde van Samensmelting zo ontzettend stom dat ik nu eigenlijk met een minder leuk gevoel op de serie terugkijk, terwijl ik de eerste twee boeken wel heel leuk vond om te lezen! Maar het einde van Samensmelting was gewoon helemaal niks.

Totally should’ve had a movie franchise
Net als Melissa kies ik hier voor de Wrekers trilogie. De fantasie van auteur Brandon Sanderson kent bijna geen grenzen en daarom zou het zó vet zijn als dit in beeld wordt gebracht. Het heeft echt heel veel mogelijkheden en ik hoop dan ook dat deze geweldige trilogie eens verfilmd zal worden. Daarnaast lijkt de Firebird trilogie van Claudia Gray ook een hele geschikte serie voor het grote scherm! Oh, en Water & Vuur van Victoria Scott! Haha, teveel mogelijkheden.

Totally should’ve had a TV show
Volgens mij zijn de filmrechten voor dit boek al verkocht, maar De Selectie lijkt me juist ook wel heerlijk om als TV serie te zien! Kijkt vast heerlijk weg, niet te zwaar en vol met mooie jurken en knappe dames en natuurlijk prins Maxon. Omdat de serie aardig wat delen heeft zou het ook prima als TV serie kunnen.

Totally should’ve had only one point of view
Pfoe, deze weet ik dus echt niet. Of misschien dan toch weer Samensmelting. Want doordat dit boek opeens meerdere POV’s had, kon ik eigenlijk het einde al raden.

Totally should have a cover change
Ik vind de covers die ik heb van de Delirium trilogie dus echt niet mooi! Maar dat komt omdat ik niet echt hou van gezichten op de covers, en al helemaal niet van zo dichtbij. Ze hebben ook andere covers volgens mij die er al een stuk beter uit zien, maar helaas heb ik die niet! Daarnaast vind ik de Hongerspelen covers die ik heb ook niet zo’n succes, maar dat komt door dezelfde rede; er staat een gezicht op van dichtbij en daar hou ik nu eenmaal niet zo van.

Totally should’ve kept the original covers
Volgens mij zijn niet veel mensen het hierover met me eens, maar ik vind de nieuwe covers van de Hush Hush saga dus echt véél minder mooi dan de oude covers! Ik ben dus echt blij dat ik de oude covers in mijn bezit heb. De nieuwe zijn allemaal zwart wit en naar mijn mening veel minder speciaal. Maar ik heb ook gelezen dat veel mensen de nieuwe covers juist een verbetering vonden. Dus ja, smaken verschillen!

En dat was hem alweer! Wat een ontzettend leuke tag was dit om in te vullen. 🙂 Ik tag Nicky om deze tag ook te doen!

Van welk boek zouden jullie het liefst een film willen zien? 

 

6 gedachten over “Totally Should’ve Book Tag

  1. Het is misschien niet een hele bekende serie. Maar van mij mag de Light serie van Marion Zimmer-Bradley wel verfilmd worden. Volgens mij zijn er wil kleine filmhuis verfilmingen geweest, maar het is geschikt voor een fijne tv-serie of een hoogwaardige filmreeks.

  2. ahh leuk je hebt ‘m ingevuld :D!

    Ik zag nu al af en toe de Engelsfors boeken voorbij komen op je blog. Ik heb zelf nu de eerste twee boeken al een eeuwigheid staan
    en ze nog steeds niet gelezen, terwijl ze me wel heel tof lijken. Hoop dat ik er dit jaar nog aan toe ga komen haha.

    Mij lijkt een TV serie van de selectie ook geweldig. Zie je al die prachtige jurken al voor je? aahhh ❤
    En die romantische drama .. yep, dit is echt TV materiaal haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s