6 Fictionele dingen voor op je verlanglijstje

Sommige dingen die voorkomen in fantasieboeken zijn zo fantastisch dat je zou willen dat ze echt bestonden. We hebben denk ik allemaal wel eens gefantaseerd over hoe cool het zou zijn als je echt op een bezem zou kunnen vliegen. Vandaag dus wat fictionele inspiratie voor je verlanglijstje!
Image result for invisibility cloak

De onzichtbaarheidsmantel
In Harry Potter zitten een heleboel objecten waarvan ik zou willen dat ze in het echt zouden bestaan, maar de onzichtbaarheidsmantel is toch wel het toppunt van cool. Overal gratis naar binnen, je geheime liefde bespioneren of na sluitingstijd nog in je favoriete boekenwinkel blijven om de hele nacht te lezen. De mogelijkheden zijn onbeperkt!

Image result for invisibility cloak

De Vuurvogel
In Duizend stukjes van jou vond ik het apparaatje die Marguerites ouders ontwikkelt hebben zo ontzettend cool! Ik zou wel eens willen reizen tussen dimensies. Misschien kom ik er dan ook wel achter dat ik in een andere dimensie een prinses ben van een groot rijk. Zou ik geen problemen mee hebben ;), zolang ik natuurlijk terug kan naar mijn eigen leven wanneer ik dat zou willen.

Een kast met opening naar Narnia
Ik ben zo’n fan van Narnia en elke keer als ik de boeken lees of films kijk denk ik aan hoe fijn het zou zijn om ook zo’n kast te hebben waarmee ik elk moment kan ontsnappen naar Narnia. Gewoon even ontsnappen uit het dagelijkse leven en ontspannen in de mooie natuur van Narnia. Yes, please!

Image result for narnia wardrobe

Een Pandora
Het coolste aan de Water & Vuur serie vond ik de persoonlijke Pandora’s die de kandidaten kregen aan het begin van hun deelname. Vooral Tella’s en Guy’s Pandora’s vond ik superschattig. Het zou super gaaf zijn om mijn eigen huisdiertje te hebben die tegelijkertijd ook nog eens superkrachten zou hebben om mijn leven wat makkelijker te maken.

De Douches uit het Capitool
Hoewel ik nóóit van mijn leven in Panem zou willen wonen, vond ik de douches die Katniss beschreef in het Capitool wel heel interessant. Allemaal knopjes voor verschillende geurtjes, douchegel, shampoo en massageborstels, en als klap op de vuurpijl een apparaat die je haren klitvrij maakt door alleen maar je hand op een plaat te leggen. Klinkt fantastisch!

Tasje van Hermelien
In de laatste twee delen van Harry Potter heeft Hermelien een ontzettend handig tasje waar héél veel in past zonder dat het tasje daadwerkelijk groter of zwaarder wordt. Ideaal, want ik zeul veel te vaak te veel spullen mee. Hoewel het tasje niet per se heel mooi is, is hij wel heel handig!

Image result for bag of hermione

Van welke objecten zou jij graag willen dat ze echt zouden bestaan? 

3 gedachten over “6 Fictionele dingen voor op je verlanglijstje

  1. Oh ik heb hier ooit ook een lijstje van gemaakt. Als ik me niet vergis noemde het If only these were real. Ik weet niet meer alle fictieve vorowerpen die er op stonden uit het hoofd maar de Timeturner staat sowieso nog steeds bovenaan mijn lijstje. Meer leestijd én blogtijd én knutseltijd én tijd om met vriendinnen af te spreken én … 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s