Tienduizend Hemels Boven Jou – Claudia Gray

De Vuurvogel trilogie van Claudia Gray vind ik echt een heerlijke serie. Duizend stukjes van jou verbaasde me positief door de onverwachte wendingen; meestal zie ik de plottwists bij boeken wel aankomen, maar hier niet. Ook het tweede deel van de serie heeft me weer weten te overtuigen. Ik vertel jullie er alles over in deze recensie.

tienduizend hemels boven jou - claudia gray - recensieAlgemene gegevens
Titel: Tienduizend hemels boven jou
Auteur: Claudia Gray
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 336
Genre: Young Adult, Avontuur, Romantiek
Serie: De Vuurvogel #2

Het verhaal
Marguerite Caine kan iets wat nog nooit eerder is gedaan: ze kan reizen door verschillende dimensies met de Vuurvogel, de briljante uitvinding van haar ouders. Helaas heeft ze daarmee ook de aandacht getrokken van een vijand die over lijken gaat om de uitvinding voor zijn eigen duistere doeleinden te gebruiken.

Wanneer hij haar vriendje Paul in handen krijgt en zijn ziel versplintert en verspreidt over vier dimensies, doet Marguerite alles om hem te redden. Ze reist naar gevaarlijker dimensies dan ooit en komt terecht in een door oorlog verscheurd San Francisco en in de onderwereld van New York. Iedere stap brengt haar dichter bij Paul, maar haar reis brengt ook geheimen aan het licht die haar voor een groot dilemma plaatsen…

Mijn mening
Ik heb het eerste deel al in januari gelezen. Logisch dus dat ik niet helemaal meer wist wat er gebeurt was, behalve de grote lijnen; Margeruites vader bleek helemaal niet dood te zijn maar verstopt in een andere dimensie, en Margeruite en Paul zijn als een blok voor elkaar gevallen. Het was dus heel fijn dat Claudia Gray de eerste paar hoofdstukken heel inleidend schrijft. Marguerite vertelt nog eens wat er allemaal in het eerste deel gebeurd is en waar ze de afgelopen maanden mee bezig is geweest. Zo kwam ik weer snel op de hoogte van wat allemaal een beetje weggezakt was, zonder dat het super opvallend werd gedaan. Als je de boeken wel snel achter elkaar leest zal het waarschijnlijk niet storend zijn dat er wat herhalingen in de eerste hoofdstukken staan.

De dimensies waartussen Margeruite reist zijn geweldig. Misschien dat ik de dimensies in het eerste deel iets spectaculairder vond (en dan vooral de Rusland dimensie want o-m-g), maar in dit deel zijn ze ook weer heel erg goed uitgedacht. Ik vind het altijd super interessant om te lezen hoe de werelden van elkaar verschillen, maar op sommige punten altijd weer met elkaar in verband staan.

In dit boek wordt er iets meer gefocust op lotsbestemming. Dat vond ik niet per se erg, maar het maakte wel dat het boek soms iets trager las. Margeruite denkt heel veel na over of zij en Paul wel voor elkaar voorbestemd zijn zoals ze altijd heeft gedacht. Prima, maar het had van mij wel iets minder gemogen.

Dat was eigenlijk het enige nadeel aan het boek, want verder zat het weer boordevol actie en plottwists. En het einde was weer ZO GOED. De cliffhanger van dit boek is echt de ergste ooit en ik was dan ook zo blij dat ik het volgende deel al in huis had! Zo kon ik gelijk verder lezen en hoefde ik niet nog maanden te wachten, dat had ik echt niet aangekund.

Tienduizend hemels boven jou was dus weer hartstikke fijn om te lezen. Boordevol actie, avontuur, onverwachtse wendingen en nog veel meer leuks. Ik ben zo’n fan van deze serie! Tienduizend hemels boven jou krijgt dan ook een welverdiende vijf sterren!

5 sterren

Tienduizend hemels boven jou is voor €9,99 te koop als ebook en voor €15,- als paperback.

Koop bij bol.com

Wat vind jij van de Vuurvogel trilogie van Claudia Gray? 

3 gedachten over “Tienduizend Hemels Boven Jou – Claudia Gray

  1. Sinds vandaag word ik achtervolgd door deze boekenserie, op welke site of blog ik ook kom! Bizar… Ik wilde de serie al gaan lezen, maar nu indereen zo enthousiast is weet ik het helemaal zeker 😀 Thanks!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s