A Series of Unfortunate Events

Afgelopen week verscheen een nieuwe Netflix serie; A Series of Unfortunate Events. De boeken heb ik zelf niet gelezen, maar de film heb ik vroeger wel een aantal keren gezien en die bezorgde me altijd nachtmerries, maar wist me ook keer op keer te fascineren. Daarom was ik heel enthousiast toen ik hoorde dat er een Netflix original serie van gemaakt werd. Ik heb in twee dagen het hele seizoen gebinged en ja; ze hebben er een nieuwe fan bij!

Image result for a series of unfortunate events netflix
Het verhaal gaat over drie rijke en gelukkige kinderen Violet, Klaus en baby Sunny. Ze zijn alledrie heel intelligent en leiden een gelukkig leven totdat hun ouders op een dag omkomen bij een brand. Door het enorme fortuin dat hun ouders achtergelaten hebben worden Violet, Klaus en Sunny nagejaagd door Graaf Olaf, die niks of niemand in de weg laat staan.

Zoals in het begin al wordt verteld: dit is geen vrolijke serie en als je daar niet tegen kan kan je maar beter wegkijken. Hoewel het leven van de drie kinderen verschrikkelijk is, is het toch heel vermakelijk om  naar te kijken. Dat klinkt misschien heel cru en dat is het eigenlijk ook  (de humor in deze serie is soms echt te erg haha, maar toch moet je erom lachen) maar toch is de serie heel vermakelijk.

Image result for a series of unfortunate events netflix

De kinderen zijn alledrie op hun eigen manier geniaal en dat red ze meer dan eens uit levensbedreigende situaties. De volwassenen zijn eigenlijk bijna allemaal achterlijk en de kinderen worden bijna nooit geloofd, waardoor ik soms echt heel gefrustreerd zat te kijken.

Zoals we van Netflix gewend zijn, is de serie weer fantastisch vormgegeven. Het decor is werkelijk waar prachtig en je ziet echt dat alles tot in de puntjes is uitgewerkt. Daarnaast zijn de acteurs die in de serie spelen briljant. Graaf Olaf wordt gespeeld door Neil Patrick Harris, die je misschien wel kent van How I Met Your Mother. Er spelen ook een boel andere bekende acteurs in waar ik heel blij van werd, zoals Sarah Canning die ik ken als Jenna uit The Vampire Diaries.

Baby Sunny is zó ontzettend schattig jongens! 

Ook Lemony Snicket, de verteller van het verhaal, speelt een grote rol in de serie en dat doet hij op een geniale manier. Er zitten heel veel woordgrappen in de serie die het allemaal nog leuker maken, en hoewel het dus eigenlijk een hele ellendige serie is, zijn er genoeg dingen waardoor je wel door móet kijken. Onopgeloste mysteries, een schattige baby, geniale acteurs en leuke humor. Er is bijna niets om niet van te houden!

A Series of Unfortunate Events is op Netflix beschikbaar en het eerste seizoen heeft maar acht afleveringen, dus daar ben je zo doorheen! De perfecte bingewatch voor op een luie zondag bijvoorbeeld (drie keer raden wat ik gisteren heb gedaan hehe). Ik raad het jullie allemaal aan om te kijken want het is in mijn mening een geweldige serie waar voor iedereen wel iets in zit!

Ken jij de boeken van Lemony Snicket of heb je de film gezien? Wil je de serie ook gaan kijken? 

Een gedachte over “A Series of Unfortunate Events

  1. Ik heb de boeken gelezen, de film gezien (die was goed, prima als film) en was dus ook heel enthousiast over de serie … maar ik vind het allemaal te traag en her voegt voor mij niets toe aan de boeken. En die heb ik al gelezen, 2 of 3 keer. Dus ik weet niet of ik de hele serie ga zien, eerlijk gezegd. Ik vind deze Olaf ook helemaal niet leuk, en de kinderen moeten vast nog groeien in hun rol. Het is een leuke kinderserie, en ik zou het zeker aanraden voor kinderen van een jaar of 10. Net als de boeken. Maar voor mij? Nope.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s