Deze Europese roadtrips staan op mijn bucketlist

Roadtrippen ik hou ervan! Hoewel ik het heerlijk vind om in het vliegtuig te stappen en een paar uur later al op mijn vakantiebestemming te zijn, is roadtrippen op een hele andere manier leuk. Je ziet veel meer van de omgeving en je hebt ook meer vrijheid: meenemen wat je wilt, stoppen waar je wilt enzovoorts. Kortom: het proberen waard! Met mijn vader en zusje roadtrip ik elke zomer wel naar Italië en vorig jaar Kroatië, maar er zijn nog een heleboel locaties waar ik wel heel graag met de auto heen zou willen. Kijk mee!

friends, girl, and summer afbeelding

Voor dit artikel beperk ik me even tot roadtrips in Europa, omdat je dan gewoon vanuit je eigen woonplaats kunt vertrekken. Ideaal! Aan het eind van dit artikel geef ik nog wat aanraders van roadtrips die ik zelf heb gedaan.

Amalfikust, Italië
Hoewel ik al een keer of zes in Italië ben geweest, heb ik de Amalfikust nog nooit gezien. En wauw, wat ziet dat er prachtig uit als je het opzoekt op internet! Je komt langs allerlei romantische stadjes die zo wel uit een sprookje lijken te komen. De Almafikust staat bekent als een van de mooiste routes ter wereld en volgt de kustlijn van Sorrento naar Salerno. Ik. Wil. Dit.

Image result for AmalfikustImage result for Amalfikust

De Basque, Spain
De naam Bilbao kende ik al, en daar begint deze route dan ook. De volgt de Atlantische kust naar San Sebastian en daarna over de Pyreneeën naar Pamplona. Als je lang genoeg blijft rijden kom je uit in Bordeaux, Frankrijk. Dit klinkt als een heerlijke roadtrip voor in de zomer! Overdag rijden, ’s avonds lekker drankjes doen in één van de schattige stadjes die je onderweg tegenkomt. En het landschap schijnt adembenemend te zijn.

Image result for bilbao spainImage result for San SebastianImage result for bordeaux

DN7C, Roemenië
Toen ik deze roadtrip in eerste instantie zag, trok hij niet per se mijn aandacht. Maar toen ik alle plekken ging googelen waar je langs komt, was ik verkocht. Roemenië lijkt me sowieso erg mooi, maar deze roadtrip leid je onder andere langs het kasteel van Dracula (cool!) en allemaal andere hele oude kastelen en mooie steden. En deze roadtrip is ook nog eens heel origineel!

Image result for Bran CastleImage result for BrasovImage result for Sighisoara

Romantische Strasse, Duitsland
Mijn vader en zijn vriendin hebben dit vorig jaar gedaan, en de foto’s waarmee ze terugkwamen waren echt enorm jaloersmakend. Je kunt gewoon vanaf Nederland met je eigen auto beginnen en je rijdt langs enorm mooie uitzichten, steden en kastelen. De mooiste plek waar ze geweest waren, was het kasteel Neuschwanstein (zie tweede foto). Die leek echt regelrecht uit een sprookje te komen en ik zou dat onwijs graag met eigen ogen willen zien.Image result for Romantische StrasseImage result for Neuschwanstein Castle

Schotse Hooglanden, Schotland
Ierland was prachtig, maar ik zou ook nog wel heel graag een keer naar Schotland willen. De Schotse Hooglanden schijnen prachtig te zijn als je gek bent op natuur, en hé, dat ben ik! Google gaf me in ieder geval al genoeg mooie plaatjes om overtuigd te raken.

Image result for scottish highlandsImage result for Dunrobin

Dat zijn de roadtrips die ik zelf in mijn eigen leven nog héél graag zou willen rijden. Maar, ikzelf heb ook al een aantal roadtrips gemaakt in mijn eigen leven, waarvan ik er drie heel graag aan jullie wil aanraden.

Ring of Kerry, Ierland
Toen mijn ouders me op kwamen zoeken in Ierland hebben we de Ring of Kerry gereden en die roadtrip wil ik echt aan iedereen aanraden. Je hebt verschillende routes op internet staan, maar ik raad je in ieder geval aan om zeker naar het National Park Killerney te gaan. Daar heb je prachtige watervallen en adembenemende uitzichten. p1160127p1160148p1160156

Coastal Road, Noord-Ierland
Nog een roadtrip die ik tijdens mijn semester abroad heb gedaan, maar nu in Noord-Ierland. Toen we in Belfasta waren, huurde ik samen met Effie en Adeline een auto en hebben we een behoorlijk stuk van de Coastal Road gereden. Adembenemende uitzichten gegarandeerd. Ook verschillende scenes van Game of Thrones zijn hier opgenomen. Dit was echt heel bijzonder.

P1160333.JPGfoto van Rowan Koeleman.Image result for coastal road northern ireland

Van Nederland naar Kroatië
Ik kon even geen betere naam voor deze roadtrip verzinnen haha, maar dit heb ik van de zomer met mijn vader en Valerie gedaan. We zijn vanaf Nederland via Passau en Zagreb doorgereden naar het zuiden van Kroatië, waar we onder andere de Plitvice meren, Trogir en Split hebben bezocht. Op de terugweg bezochten we Ljubljana en München voordat we weer terug naar huis reden. We deden hier twee weken over en hebben ontzettend veel gezien. Ik wil vaker naar Kroatië en Slovenië, want wat een prachtige landen zijn dat!

IMG_8559WP_20160728_18_34_11_Pro.jpg

Zo, en dat was het alweer! Hopelijk hebben jullie wat inspiratie kunnen opdoen voor leuke roadtrips, ik in ieder geval wel bij het maken van dit artikel! Wat is Europa toch mooi en divers, het liefst wil ik het allemaal ontdekken!

Hou jij van roadtrippen? Wat is de gaafste roadtrip die jij ooit gemaakt hebt? 

4 gedachten over “Deze Europese roadtrips staan op mijn bucketlist

  1. Ik ben twee keer bij Neuschwanstein geweest, echt zoooo mooi! Schotland en Ierland staan zeker nog op mijn lijstje om verder te verkennen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s