Wat ik op dit moment aan het lezen ben

Op dit moment lees ik vijf boeken door elkaar. Vijf?! zul je misschien denken. Maar ja, eigenlijk is dat er gewoon stilletjes zo van gekomen. De boekenclub die dichterbij komt en waar ik het boek nog niet voor heb gelezen, een recensie die ik ga schrijven voor in de krant voor mijn werk en het boek dat ik al aan het lezen was.. Zo komt er steeds een boek bij. Ik wil wel proberen om dit aantal terug te dringen, want eigenlijk is het alleen maar verwarrend, haha. Vandaag laat ik zien welke boeken ik nu aan het lezen ben!

My Pink Fairytale - wat ik op dit moment aan het lezen benPhobos #3 – Victor Dixen
Dit is het boek waar ik denk ik al het langste in bezig ben. Het is niet per se dat ik het een slecht boek vind, helemaal niet, maar bij de Phobos serie duurt het altijd zo lang voordat ik echt in het verhaal zit. De wisselende perspectieven en vele personages zorgen ervoor dat ik altijd heel erg moet inkomen. Nu ik eindelijk goed in het verhaal zit (en al over de helft ben), heb ik eindelijk het idee dat ik het boek ga uitlezen. Maar dat zal nog wel even duren, want op dit moment hebben andere boeken om een bepaalde reden voorrang!

Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle – Marieke Eyskoot 
Sinds ik vegetariër ben en de documentaire Cowspiracy zag, ben ik veel bewuster gaan leven. Ik scheid al mijn afval, heb een menstruatiecup, probeer zoveel mogelijk kleding tweedehands aan te schaffen en koop zo min mogelijk plastic. Pinterest en Youtube hebben mij hier veel inspiratie voor gegeven, maar ik wilde er ook graag een boek over lezen. Toen ik deze zag in de Hallen in Amsterdam besloot ik hem maar gewoon aan te schaffen. Het boek geeft hele nuttige tips, maar geeft ook uitleg over waarom bepaalde dingen slecht zijn. Ik leer hier echt ontzettend veel door. Ik heb geen haast met het uitlezen van dit boek want ik lees gewoon steeds een stukje. Aanrader!

Image-1

Thornhill – Pam Smy
Dit is een heel bijzonder boek. Het heeft twee verhaallijnen die door elkaar heen lopen. De ene verhaallijn bestaat uit tekeningen, de andere uit dagboekfragmenten. Ik lees soms een paar pagina’s uit dit boek als ik op mijn werk ben, maar omdat er altijd wel iets te doen is, schiet het nog niet echt op. Ik ben nu iets over de helft en het boek is heel mysterieus en duister, dus ik ben heel benieuwd naar de rest!

Alter Ego – Marissa Meyer
Dit boek bespreken we 31 maart bij de boekenclub Young & Awesome Readers in Amstelveen, en daarvoor moet ik het boek natuurlijk wel uit hebben. Ik ben nog helemaal niet ver, maar tot nu toe bevalt het verhaal me wel! Ik was heel bang dat het verhaal op Staalhart zou lijken, en hoewel het wel enkele overeenkomsten heeft, valt het mij mee! Ik ben benieuwd naar de rest van het boek en ik hoop op lekker veel actie.

Alter Ego - Marissa Meyer

Pachinko – Min Jin Lee
En dan het laatste boek uit dit rijtje! Ik ben nog maar op bladzijde dertig, maar ik vind het nu al heel mooi. Dit 500(!) pagina’s tellende boek gaat over Korea, Japan en China, en een familiegeschiedenis. Meer kan ik er eigenlijk nog niet over zeggen omdat ik zelf nog amper in het verhaal zit. Dit boek lees ik voor mijn werk, omdat we hier mee gaan adverteren in de krant en ik dan mag zeggen wat ik er van vond. Ik ben heel benieuwd naar dit boek, maar stiekem voel ik me ook wel een beetje geïntimideerd door het aantal pagina’s. Hopelijk is het niet hele zware literatuur, maar we gaan het zien. De omslag is in ieder geval prachtig!

Pachinko - Min Jin Lee

De planning voor nu is eerst Alter Ego uitlezen, dan Pachinko, daarna Phobos 3. De andere twee boeken hebben niet heel veel haast en zijn juist leuk om tussendoor eens een stukje te lezen.

Welke boeken of welk boek ben jij nu aan het lezen? 

5 gedachten over “Wat ik op dit moment aan het lezen ben

  1. Ik lees op dit moment Het Ongeluk Project en Takla Makan: Het blauwe licht. In beide ben ik nog niet heel erg ver, maar ze zijn nu al erg tof.

  2. Wij hebben Alter Ego ook met onze leesclub besproken en de meningen waren enorm verdeeld. Ik ben benieuwd of dat bij jullie ook zo was 🙂 zelf vond ik het een prima boek voor tussendoor, maar niet echt bijzonder helaas.

    1. Bij ons liepen de meningen inderdaad ook erg uiteen! De meeste vonden het wel een leuk boek, maar er waren ook een paar die het echt niks vonden. Ik dacht er een beetje hetzelfde als jij over, behalve dat ik het boek wel echt erg leuk vond, maar het is niet een nieuwe favoriet die me voor altijd zal bijblijven. Ik heb wel van het lezen genoten gelukkig. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s