Rebel – Julie Kagawa

Pupil las ik deze zomer en Julie Kagawa wist mij toen opnieuw te betoveren met haar levendige fantasie en heerlijk vlotte schrijfstijl. Van Sanne kon ik het tweede deel lenen, die ik ook weer snel uitlas. Vond ik het tweede deel van de Talon saga net zo goed als de eerste?

rebel.jpg
Algemene gegevens
Titel: Rebel
Auteur: Julie Kagawa
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 416
Genre: Young Adult, Urban Fantasy
Serie: Talon Saga #2

Het verhaal
Op de vlucht en klaar voor de strijd… Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren. Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan. ‘Veel actie, drama en oplopende spanning tussen de personages in dit tweede deel van Talon.

Mijn mening
Ik had best wat hoge verwachtingen van Rebel, vooral omdat ik Pupil een volle vijf sterren gaf. Ik hoopte dat Rebel net zoveel spanning en actie zou bevatten als Pupil, want ik was echt toe aan zo’n soort boek.

Het begin was helaas nogal traag voor mijn gevoel. Ik las wel door, en er gebeurde wel dingen, maar toch zat ik niet op het puntje van mijn stoel. Dat vond ik jammer, maar toch las ik door met de goede hoop dat het vast beter zou worden.

En gelukkig werd het dat ook! Want het tweede deel van dit boek (en dan vooral de tweede helft van de tweede helft, als je snapt wat ik bedoel) was weer bloedstollend spannend! Er is ook heel veel mysterie waardoor je alsmaar door leest, want je wilt weten hoe de vork in de steel zit.

Dit boek lees je uit maarliefst vijf perspectieven: Ember, Dante, Garret, Riley en Riley voordat hij Rebel werd. Je zou denken dat dit soms verwarrend zou kunnen zijn, maar dat had ik eigenlijk totaal niet. De personages zijn goed uitgewerkt en zijn allemaal echt hun eigen persoontje, waardoor ik ze gemakkelijk uit elkaar kon halen.

Ik vind Talon nog steeds heel irritant en kon ze dan ook weer niet uitstaan. Vooral hoe Talon Dante bespeelt vond ik echt heel sneu en zielig, vooral in het laatste deel van het boek. Het boek maakte weer een hoop gevoelens bij me los! Na het lezen van Rebel ben ik nog steeds overtuigd van ‘team’ Riley, maar toch hoor ik ook een hoop mensen die voor Garret zouden kiezen. Wie heeft jouw voorkeur?

Ondanks het trage begin vond ik het boek toch weer heel goed! De plottwist die erin zat, zag ik helaas al aankomen, maar desondanks vond ik hem goed bedacht. En net als Pupil laat Rebel me smachten naar meer! Gelukkig is Jager al uit, al hoorde ik van Sanne dat die me waarschijnlijk emotioneel kapot zou maken. Klinkt goed. 🙂

Rebel krijgt van mij vier sterren!

4 sterren

Rebel is voor €15 te koop als paperback, en voor €9,99 als ebook!

Koop bij bol.com

Wat vind jij van de Talon Saga van Julie Kagawa? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s