Pupil – Julie Kagawa

In Kroatië heb ik heel veel boeken gelezen die heel hoog op mijn TBR stonden, maar waar ik op een of andere manier nog niet aan toegekomen was. Pupil was daar één van. Ik werd betoverd door de mooie kaft en kocht hem daarom, maar na bijna een jaar las ik hem pas. Waarom ik dat niet heb gedaan snap ik niet, want wat is dit een geweldig boek!

Recensie Pupil - Julie Kagawa

Algemene gegevens
Titel: Pupil
Auteur: Julie Kagawa
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 448
Genre: Young Adult
Serie: Talon Saga #1

Het verhaal
Lang geleden hebben de drakendoders van de Orde van St.-Joris de draken bijna uitgeroeid. Maar ze zijn er nog steeds, en hun aantal neemt zelfs toe onder de ijzeren heerschappij van Talon. Ember en haar broer Dante zijn jonge draken die voor het eerst worden losgelaten in de mensenmaatschappij. Eén zomer lang mogen ze als gewone tieners van hun relatieve vrijheid genieten vóór Talon beslist over hun toekomst. Broer en zus vermaken zich uitstekend met vrienden aan het strand, maar vooral de opstandige Ember wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Een van haar nieuwe vrienden is de knappe, serieuze Garret, van wie ze zeer menselijke kriebels in haar buik krijgt. Wat ze niet weet, is dat Garret is opgevoed met maar één doel: hij moet draken die zich verborgen houden tussen de mensen opsporen en vernietigen…

Mijn mening
Ik begon vol goede moed aan dit boek, want ik had er eigenlijk alleen nog maar positieve verhalen over gehoord. Vanaf de eerste bladzijde merkte ik al gelijk dat dit een boek was waar ik doorheen zou vliegen. Hoewel het boek best een flink aantal pagina’s heeft, merkte ik dat totaal niet tijdens het lezen. Het verhaal is zo ontzettend vlot en goed geschreven dat ik er echt ingezogen werd en het me niet meer losliet. Ik had het boek dan ook in minder dan 24 uur uit.

Het hoofdpersonage Ember, vond ik al vanaf de eerste bladzijde ontzettend leuk en dat werd eigenlijk alleen nog maar meer. Ik kon me enorm met haar identificeren en had tijdens het lezen echt het gevoel dat Ember en ik vriendinnen aan het worden waren. Ze is zo vrij, doet waar ze zin in heeft en jaagt haar dromen na. Ember zorgde er echt voor dat ik nóg meer van het verhaal ging houden dan dat ik al deed.

Ik vind dat het hele drakenconcept heel goed is uitgewerkt. Hoe alles bij Talon geregeld wordt en hoe sommige draken hier moeilijk mee om kunnen gaan, kwam allemaal heel realistisch over. Ook de orde van St. Joris, die dus op draken jaagt, zat realistisch in elkaar.

Ik wil niet teveel over het verhaal vertellen want je kan het beste met zo min mogelijk voorkennis gaan lezen. Dan word je namelijk écht verrast en dat maakt het nog vele malen leuker. Ik kan in ieder geval niet wachten om de volgende delen te lezen want ik móet weten hoe het verhaal verder gaat. Ik heb alleen maar lof over dit boek en geef Pupil vijf sterren.

5 sterren

Pupil is voor €15 te koop op bol.com.

Koop bij bol.com

Wat vinden jullie van de Talon Saga van Julie Kagawa?

2 gedachten over “Pupil – Julie Kagawa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s