Zo maak je een killer eerste indruk!

Een goede eerste indruk willen we denk ik altijd wel maken als we nieuwe mensen ontmoeten. Of het nu mensen van je studie zijn, of een potentiële nieuwe baan of stage, een eerste indruk is belangrijk als je wilt dat mensen je graag mogen. Er zijn bepaalde tips en trucjes waardoor je je eerste indruk een handje kunt helpen, en die tips en trucjes deel ik graag met jullie!

girl, coffee, and hair afbeelding

1. Lichaamstaal
Lichaamstaal is heel erg belangrijk als je iemand nog niet goed kent, want dit is het eerste waar je op af gaat. Je kunt je armen bijvoorbeeld beter langs je lichaam laten hangen in plaats van over elkaar te staan, en als je je schouderbladen naar elkaar toe trekt is je postuur ook gelijk al een stuk beter. Mensen met een positieve lichaamstaal worden sneller aardig gevonden dan mensen die er als een zoutzak bij staan!

2. Een ferme handdruk
Iets wat ik zelf altijd belangrijk vind als ik iemand ontmoet, is de wijze waarop diegene mijn hand schud. Ik zorg zelf altijd dat ik een ferme handdruk heb, omdat ik het verschrikkelijk vind als mensen mij zo’n slap, zweterig handje geven. Je handdruk zegt meer over je persoonlijkheid dan de denkt!
3. Stemvolume
Het volume van je stem kan ook veel doen. Zorg dat je een goede middenweg vind tussen te zacht en te hard praten. Te zacht is vervelend en komt niet zelfverzekerd over, te hard is irritant en kan de indruk wekken dat je iemand bent die zijn/haar zin heel erg wil doordrukken.
4. Kledingkeuze
Kleding dragen waarin je je comfortabel voelt zorgt automatisch dat je een betere indruk maakt, omdat je je veel fijner en zelfverzekerder voelt in kleding die jij leuk vindt. Je straalt deze zelfverzekerdheid  automatisch uit, en dat helpt weer mee aan die goede eerste indruk! Natuurlijk moet je het comfortabel niet té letterlijk nemen; in je onesie naar een sollicitatiegesprek gaan is misschien niet zo slim..
5. Wees jezelf
En misschien nog wel het belangrijkste; wees jezelf! Mensen prikken er vaak gauw doorheen als je je als iemand anders voordoet, en dit geeft natuurlijk niet echt een goede indruk. Dus wees jezelf, dan ben je leuk genoeg!
Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips voor een goede eerste indruk! Natuurlijk vind ik het ook altijd nog spannend als ik iemand voor het eerst ontmoet voor bijvoorbeeld een sollicitatie of iets dergelijks, maar deze tips helpen me wel altijd om iets minder zenuwachtig te zijn!
Wat is jouw beste tip voor een killer indruk? 

7 gedachten over “Zo maak je een killer eerste indruk!

 1. Hoihoi!

  Wat een heerlijk artikel welke als geroepen komt! Binnenkort ga ik namelijk soliciteren dus dat komt goed uit!
  Ik heb je trouwens getagt op mijn blog in het nieuwste blogbericht: een tag over heldinnen! Hopelijk vind je hem leuk!

  Groetjes,
  Kayleygh!

 2. Vooral de laatste vind ik goed. Ik hoop ook nooit dat ik zal worden veranderc. Ik ben blij met mezelf zoals ik ben.

 3. Oh, zo’n slap handje als iemand en hand wilt geven, verschrikkelijk is dat! Dat komt zo ongeïnteresseerd over.. Goede tips geef je trouwens 🙂

 4. Ehm. Nooit dit soort lijstjes te volgen? Een ferme handdruk is ook niet altijd aan te raden: ik kneep eens bijna de hand fijn van iemand die zware rheuma had. Dus dat doe ik ook niet meer standaard: ik kijk eerst even wie ik voor me heb en schat dan in of er uberhaupt handen geschud moeten worden en hoe hard en lang dat dan moet. Het is echt een compleet fabeltje dat je maar handen moet schudden en dat dat maar vooral stevig moet zijn. Ik heb er een bloedhekel aan als mensen via de handdruk mij willen domineren.
  Nope. Ik denk dat ik vooral een échte indruk wil maken en niet een ‘killer’. Vind je nou zelf ook niet dat ‘killer’ niet echt prettig klinkt? … Heb je toevallig weer een les gehad of een artikel gelezen over hoe je een interessante blogpost maakt? Want daar smaakt dit naar… 😉 Echt hoor. Schrijf je eigen ding! Dat kan je veel beter!

 5. Ik vind dat iemand die het zou aandurven in een onesie naar een sollicitatiegesprek te gaan, die job al verdient vanwege zijn of haar lef!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: