Interview met Julie Kagawa

Afgelopen vrijdag was een spannende dag op werk: Julie Kagawa kwam namelijk langs om boeken te signeren! Hoewel ze nog naar twee andere boekhandels ging die dag, was het bij ons toch nog best druk! Nadat Julie alle boeken had gesigneerd was er nog wat tijd over en mocht ik haar wat vragen stellen. Superleuk natuurlijk. Ik heb de vragen voor jullie vertaald en uitgewerkt, en haar antwoorden kunnen jullie hieronder lezen!

WhatsApp Image 2018-11-14 at 14.57.20

Omdat het heel lastminute was, vroeg ik nog snel even aan de leden van de boekenclub of zij nog dingen van Julie wilde weten. Zelf bedacht ik ook nog snel een paar vragen en toen kon het interview beginnen!

Hoeveel boeken ga je schrijven in de Schaduw van de Vos-serie?
“Schaduw van de Vos wordt een trilogie. Ik heb net de edits voor het tweede boek ingestuurd en dat boek heet ‘Soul of the Sword‘”

En wanneer komt dat boek uit?
“Ai, dat weet ik eigenlijk niet zeker. Ik zou dat moeten weten maar ik ben het even vergeten. En het derde boek heeft nog geen titel maar ik weet wel precies hoe het gaat aflopen. Muhaha.”

Haha, wordt het intens?
Jaa, ik hoop dat iedereen die het leest moet huilen.

Wat is je favoriete Japanse mythische wezen, behalve de draak?
Ik hou van draken, maar wat ik een nóg leuker wezen vind in Japanse mythologie is de kitsune. Ze zijn zo grappig, en halen streken uit, en ik wilde altijd al een boek schrijven over een kitsune.

In Schaduw van de Vos moest Yumeko natuurlijk haar krachten verbergen voor haar reisgenoten. Gaan we meer zien van Yumeko’s streken in het vorige boek nu zij weten dat ze een kitsune is?
Ja, ze gaat zeker een paar trucs uithalen en dat zorgt voor een paar grappige momenten in het volgende boek!

WhatsApp Image 2018-11-14 at 14.57.11

Blood of Eden had best een open einde volgens sommige lezers. Komen er nog meer boeken in deze serie of is het echt klaar?
Voor nu is het klaar. Na Schaduw van de Vos ga ik verder schrijven aan de IJzerfae serie, dus dat is mijn volgende serie. Maar daarna ga ik misschien, en ik herhaal misschien, verder schrijven aan de Blood of Eden serie. Lezers willen heel graag een spin-off. Maar niks daarvan is nog zeker.

En waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie van overal en nergens vandaan, maar voornamelijk toch van manga, anime en videogames. Ik ben een grote anime fan en ik ben ook een fanatieke gamer. Op dit moment ben ik verslaafd aan Red Redemption 2 en het is geweldig! Ik moest daar zo lang op wachten.

Lees je zelf eigenlijk ook veel Young Adult? En wat is jouw favoriete YA-serie?
Ja zeker. Er zijn zóveel Young Adult boeken en ook een heleboel goede. Ik heb net ‘Sea Fire’ uitgelezen en dat was een heel goed boek. Maar ik denk dat mijn favoriete serie toch ‘Daughter of Smoke and Bone’ is van Laini Taylor. Dat is echt een fantastische serie.

Wat is je favoriete personage uit je eigen boeken?
Alweer zo’n moeilijke vraag! Ook een heleboel eigenlijk. Ik hou van Grimalkin en Puck want dat zijn echte smartasses en heel grappig. Yumeko staat nu ook heel hoog in het lijstje want ik ben gek op de kitsune-mythe. Maar ik moet toch Ash zeggen, want hij was de eerste echte badboy-with-a-sword waar ik ooit over schreef en daarom heeft hij toch wel een speciaal plekje in mijn hart.

Heb je ooit meegedaan of doe je nu mee aan NaNoWriMo?
Dit jaar doe ik niet mee omdat ik op tour ben en dan is het gewoon moeilijk om zoveel te schrijven, maar de IJzerkoning, mijn eerste boek, was een NaNo project.

Heb je tips of advies voor jongeren die zelf ook graag schrijver willen worden?
Ja zeker, mijn beste advies is doorzetten en blijven schrijven. Een boek schrijven is moeilijk, het is veel werk en er komen momenten dat je wilt stoppen of aan iets anders wil beginnen. Maar je moet gewoon doorschrijven. Ga niet teveel editen als je nog niet klaar bent met het schrijven van het hele boek. Een beroemde schrijver zei ooit: je kunt een slechte pagina herschrijven, maar geen lege.

En dat waren de vragen alweer! Ik vond het ontzettend leuk om Julie te interviewen. Het is echt een hele leuke, lieve en spontane vrouw die ook superleuk met haar fans omgaat. Ik ben heel benieuwd naar de rest van de boeken in de Schaduw van de Vos serie en al haar andere boeken die nog gaan komen!

Heb jij veel boeken van Julie Kagawa gelezen?

 

 

 

3 gedachten over “Interview met Julie Kagawa

  1. Leuk interview! Ik mocht haar zondag in Amsterdam interviewen, in een bekend hotel waar veel schrijvers overnachten. Ik weet niet of ik de locatie (al) bekend mag maken, vandaar. Dit interview heb ik met 2 clubcollega’s van Hebban gedaan en verschijnt op 26 november op de spot van de Young Adult Club. Ik vond het ook echt heel leuk om te doen en ik wil het het liefst zo snel mogelijk uitwerken 😀

      1. Zal alleen op de spot verschijnen, niet op mijn blog 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s