Sweet Evil – Wendy Higgins

Young Adults lees ik meestal in het Nederlands. Gewoon, omdat ik dat fijner vindt lezen én omdat de meeste YA’s die ik wil lezen vertaald zijn. Sweet Evil was zo’n boek waar ik veel over hoorde op Booktube, maar die niet vertaald is. Een boek over gevallen engelen en de zeven zonden. Dat klonk goed en daarom las ik sinds lange tijd weer een boek in het Engels.

11808950

Algemene gegevens
Titel: Sweet Evil
Auteur: Wendy Higgins
Uitgeverij: HarperCollins Publishers
Aantal pagina’s: 464
Genre: Young Adult, Paranormal Romance
Serie: Sweet #1

Het verhaal
Embrace the Forbidden

What if there were teens whose lives literally depended on being bad influences?

This is the reality for sons and daughters of fallen angels.
Tenderhearted Southern girl Anna Whitt was born with the sixth sense to see and feel emotions of other people. She’s aware of a struggle within herself, an inexplicable pull toward danger, but it isn’t until she turns sixteen and meets the alluring Kaidan Rowe that she discovers her terrifying heritage and her willpower is put to the test. He’s the boy your daddy warned you about. If only someone had warned Anna.

Forced to face her destiny, will Anna embrace her halo or her horns?

Mijn mening
Sweet Evil is het soort boek waar ik helemaal gek op was als veertienjarige. De serie doet me een beetje denken aan de Hush Hush serie. Hush Hush zorgde ervoor – samen met De Hongerspelen – dat ik verslaafd werd aan Young Adult. Af en toe heb ik echt weer zin om zo’n ‘bad boy’-boek te lezen, en Sweet Evil leek me hier de perfecte kandidaat voor.

Anna Whitt is een super braaf meisje uit het zuiden van Amerika die eigenlijk een doodnormaal leven heeft, op één ding na: ze ziet de emoties van anderen. Haar pleegmoeder weet hier ook vanaf, maar verder heeft ze dit altijd voor zichzelf gehouden en daarom is ze ook een beetje een buitenstaander (cliché-alarm!). Op een dag kruist haar pad met dat van Kaidan Rowe, een gevaarlijke jongen waarmee ze gelijk aantrekkingskracht heeft.

Vanaf dan begint eigenlijk het echte verhaal. Het blijkt dat Anna en Kaidan kinderen zijn van gevallen engelen, de zogeheten Nephilim. Toch is de betekenis hiervan in dit boek heel anders dan bijvoorbeeld in Hush Hush of The Mortal Instruments. Dat vond ik tof, het was allemaal best origineel uitgedacht!

Het boek heeft wel een aantal grote cliché’s wat vaak bij dit genre voorkomt, maar als je daar zin in hebt en jezelf erop voorbereid is dat allemaal niet zo erg. Het was vermakelijk om te lezen en ik vond de spanning tussen Anna en Kaidan echt heel goed beschreven, ik kreeg het er soms wel warm van!

Ik vond bijna alle personages leuk, alleen met Anna had ik toch wat moeite. Ze is echt een ontzettend heilig boontje, zo erg dat ik me er af en toe aan ergerde. Kaidan haalt wel haar rebelse kant een beetje naar boven, maar Anna lijkt soms nog braver dan de heilige maagd Maria, haha. Ik hoop dat ze in de volgende boeken wat meer los komt.

Het boek was niet per se heel spannend, maar las wel steeds lekker vlot door. Ik denk dat de echte spanning vooral in de volgende boeken naar voren komt. Er werd namelijk wel de hele tijd gesproken over een groot gevaar, maar wat dat precies was kom je in dit boek niet te weten. Gelukkig was het verder niet saai: ik vermaakte me vooral met de relatie tussen Anna en Kaidan en ook de andere personages vond ik erg leuk.

Sweet Evil is vooral een prima boek voor tussendoor. Als je echt zin hebt in een goude-ouwe zoals Hush Hush, dan is Sweet Evil een goede keus. Eerlijk gezegd weet ik niet of ik de rest van de serie ook snel zou oppakken, want daarvoor vond ik het misschien nét niet leuk genoeg, maar wie weet. Sweet Evil krijgt van mij in ieder geval drie sterren!

3 sterren

Sweet Evil is voor €9,99 te koop op bol.com.

Koop bij bol.com

Wat is jouw favoriete paranormal romance boek? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s