Verleiding – Erin Watt

Ik had al zóveel over De Royals gehoord en hoewel ik niet precies wist waar het verhaal over ging, wist ik wel dat ik deze serie héél graag wilde lezen. Dus toen het ebook afgeprijsd was gooide ik hem snel in mijn mandje. Ik had het boek binnen een paar uur uit en ik kan je vast verklappen: ik snap de hype helemaal.

De Royals 1 - Verleiding

Algemene gegevens
Titel: Verleiding
Auteur: Erin Watt
Uitgeverij: De Fontein
Aantal pagina’s: 352
Genre: Young Adult
Serie: De Royals #1

Het verhaal
De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.
Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen. 
Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Mijn mening
De titel in combinatie met het kroontje op de voorkant is naar mijn mening nogal misleidend; ik was er heilig van overtuigd dat dit boek over échte royals zou gaan, maar Royal is de achternaam van de rijke familie waar Ella gaat wonen. Ik verwachtte dus een soort van The Princess Diaries meets Fifty Shades of Grey, maar dat is niet helemaal hoe het verhaal in elkaar steekt.

Maar dat betekent niet dat het boek niet leuk was, want ik heb er echt van genoten. Vanaf de eerste tot de laatste bladzijde zat ik in het verhaal en kon ik maar niet stoppen met lezen.

Het verhaal gaat over de zeventienjarige Ella, een wees die hard haar best doet om haar middelbare schooldiploma te halen en zo te kunnen gaan studeren. Om haar school te kunnen betalen werkt ze in de avonden als stripper. Ik mocht Ella eigenlijk meteen, want ze is een echte doorzetter en vecht voor wat ze wilt, dat bewonderde ik in haar. Ook is ze niet naïef en kan ze voor zichzelf opkomen. Ella is een echte powervrouw.

Maar goed, dan komt Callum Royal om de hoek kijken en vertelt haar dat hij nu haar voogd is en dat Ella bij hem mag komen wonen. Callum blijkt stinkend rijk te zijn en vijf zonen te hebben. Zijn zonen kunnen Ella niet uitstaan. Vanaf daar begint alle drama eigenlijk.

Het boek heeft geen bijster origineel plot, maar is toch van begin tot eind vermakelijk. De spanning tussen bepaalde personages is enorm voelbaar en dat maakte ook dat ik alsmaar wilde doorlezen: ik moést weten hoe het zou eindigen. De relaties tussen Ella en de jongens verschuiven langzaamaan van haat naar vriendschap en soms zelfs liefde, en dat vond ik heel leuk om te lezen. Daarnaast was het dramagehalte ten alle tijden ook lekker hoog, waardoor ik het boek in een dag uit had.

Een boek om van te smullen dus! Het einde was ook een behoorlijke cliffhanger, dus ik wil eigenlijk zo snel mogelijk verder lezen in de serie. Helaas ben ik op dit moment nogal blut en moet ik daar nog even mee wachten, maar als ik de volgende delen ga lezen horen jullie dat natuurlijk!

Verleiding was in ieder geval alles waar ik op dat moment zin in had: veel high school drama, een lekkere vlotte schrijfstijl, leuke personages en een goede plottwist en cliffhanger. Ik wil meer! Verleiding krijgt dan ook vier sterren.

4 sterren

Verleiding is voor €9,99 te koop als ebook en voor €17,50 als paperback.

Koop bij bol.com

Hou jij van dit soort boeken? 

 

Een gedachte over “Verleiding – Erin Watt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s