The Gilmore Girls Tag!

Het is nu ongeveer twee maanden geleden sinds ik de laatste aflevering van Gilmore Girls zag, en hoewel ik het in het begin van de serie nooit had gedacht, ik mis het echt. Gilmore Girls is gewoon zo’n heerlijke serie die je kan kijken zonder al te veel te hoeven nadenken, en je gaat echt van de personages houden alsof het echte mensen zijn. Toen ik deze tag bij Lieke voorbij zag komen, wist ik ook gelijk dat ik hem moest overnemen. Dus bij deze!

Image result for gilmore girls

Hoe heb je Gilmore Girls ontdekt?
Ik zag dat het op Netflix stond en had er al heel veel over gehoord via via, maar ik wist eigenlijk nooit precies waarover het ging, behalve dan over een moeder en dochter. Ik besloot het toen op een dag maar gewoon aan te zetten en vond het niet meteen leuk, maar heb wel een paar afleveringen doorgekeken en… toen kon ik niet meer stoppen!

Ben je in het bezit van de DVD collectie?
Nee, ik heb alles op Netflix gekeken.

Wat is je favoriete seizoen?
Net als Lieke kies ik hier voor seizoen 3. Ik vind het namelijk het leukst als Rory nog thuis woont en nog niet aan Yale studeert, en ik vind haar samen met Jess ook heel leuk omdat hij haar altijd blijft uitdagen.

Wat is je minst favoriete seizoen?
Volgens mij seizoen 6? In ieder geval het seizoen dat Rory en Lorelai ruzie hebben. Ik vind Rory in dat seizoen echt schijtirritant haha, en ik vind het zo zielig voor Lorelai! Gelukkig komt het allemaal weer goed, maar ik moest me wel een beetje door die ruzie heenworstelen met kijken.

Image result for gilmore girls

Wie is je favoriete personage?
Pfoe, wie niet. Ik vind Lorelai en Rory natuurlijk heel leuk, maar ook heb ik een zwak voor Luke. Logan is super schattig en doet me stiekem een beetje denken aan mijn eigen vriend haha. En ik vind Jess ook heel leuk. Ohja en Lane natuurlijk! En Richard. En Paris. Ja, deze vraag ga ik nooit kunnen beantwoorden haha.

Wie is je minst favoriete personage?
Ik vond Jason dus nooit leuk met Lorelai samen, en vond het dan ook geweldig toen ze weer uit elkaar gingen (wat ben ik gemeen, hè?). Verder vond ik Dean ook nooit zo geweldig, al helemaal niet toen hij vreemdging met Rory.

Ben je Team Jess, Dean of Logan?
Ik denk toch team Logan, al ben ik wel zwaar op hem afgeknapt in Year in the Life, omdat hij Rory zo gebruikte. Ik vond hem in de ‘gewone’ serie wel heel erg leuk en lief, hoewel hij soms wel stomme dingen deed. Maarja, dat deed Rory zelf ook vaak genoeg. Dean vond ik nooit zo, en Jess dan weer wel. Hij daagde Rory uit op een goede manier en hij wist altijd wat ze nodig had. Zijn peptalks werkte op één of andere manier altijd!

Team Luke of Christopher?
Luke!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hoewel ik het voor Christopher wel zielig vind dat Lorelai hem uiteindelijk niet zo netjes behandeld, heb ik Lorelai en Luke echt vanaf de eerste aflevering al met elkaar geshipt.

Image result for lorelai and luke

Lorelai of Rory?
Pfoe, moeilijk. Maar ik ga dan denk ik toch voor Lorelai. Haar humor is echt geweldig en ik vind haar zo’n goede moeder. Terwijl ik Rory soms niet kon uitstaan.

Als je Stars Hollow zou kunnen bezoeken, waar zou je dan heen gaan?
Koffie drinken bij Luke’s en daarna op bezoek bij Lorelai en Rory om Paul Anka te knuffelen. Oh en het lijkt me zo leuk om eens een evenement mee te maken op het plein, bij het prieeltje. Die met die picknickmandjes vond ik altijd super schattig.

Wat zou je stelen van de Gilmore Girls set?
Rory’s schooluniform van Chilton. Perfecte Halloweenoutfit haha.

Zou je liever alleen koffie drinken en nooit meer Pop Tarts eten, of zoveel Pop Tarts eten als je wilt, maar nooit meer koffie drinken?
Ik heb nog nooit Pop Tarts gegeten dus die ga ik ook niet missen in mijn leven. Koffie daarentegen wel, ik ben niet voor niets barista! Ik ben dol op koffie en zou niet zonder kunnen.

Image result for gilmore girls coffee

Wat vond je van Gilmore Girls: A Year in the Life?
Ik vond het heel erg leuk, maar het had van mij wel langer mogen duren! Vooral het einde is weer een enorme cliffhanger daar had ik graag wat meer over gezien. Ik denk dat ik het nóg veel leuker had gevonden als ik er tien jaar op had moeten wachten. Nu keek ik het namelijk meteen achter de gewone afleveringen aan, en hoewel dat ook een gevoel van nostalgie opbracht, had dat waarschijnlijk nog veel erger geweest als het voor mij ook tien jaar later was. Wel vond ik het geweldig dat iedereen uit de oude cast erbij was (behalve Richard 😦 ), dat maakte het echt.

Ik mis Gilmore Girls best wel als ik er zo over nadenk. Misschien dat ik maar weer eens een aflevering moet kijken haha.

Wat is jouw favoriete aflevering van Gilmore Girls? 

7 gedachten over “The Gilmore Girls Tag!

      1. Eerst de serie weer opnieuw kijken en de allernieuwste 😊

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s