Talking as fast as I can – Lauren Graham

Vorige week plaatste ik al de leuke Gilmore Girls tag, maar een paar weken daarvoor, tijdens de zomervakantie, luisterde ik naar het audioboek van Talking as fast as I can, geschreven door Lauren Graham, oftewel Lorelai uit Gilmore Girls. Zij heeft het audioboek zelf ingesproken en mede daardoor wilde ik het liever als audioboek luisteren dan lezen.

Image result for talking as fast as i canAlgemene gegevens
Titel: Talking as fast as I can
Auteur: Lauren Graham
Uitgeverij: Little Brown UK
Aantal pagina’s: 224
Genre: Non-fictie

Het verhaal
In this collection of personal essays, the beloved star of Gilmore Girls and Parenthood reveals stories about life, love, and working as a woman in Hollywood-along with behind-the-scenes dispatches from the set of the new Gilmore Girls, where she plays the fast-talking Lorelai Gilmore once again.

In Talking as Fast as I Can, Lauren Graham hits pause for a moment and looks back on her life, sharing laugh-out-loud stories about growing up, starting out as an actress, and, years later, sitting in her trailer on the Parenthood set and asking herself, ”Did you, um, make it?” She opens up about the challenges of being single in Hollywood (”Strangers were worried about me; that’s how long I was single!”), the time she was asked to audition her butt for a role, and her experience being a judge onProject Runway (”It’s like I had a fashion-induced blackout”).

In ”What It Was Like, Part One,” Graham sits down for an epic Gilmore Girls marathon and reflects on being cast as the fast-talking Lorelai Gilmore. The essay ”What It Was Like, Part Two” reveals how it felt to pick up the role again nine years later, and what doing so has meant to her.

Some more things you will learn about Lauren: She once tried to go vegan just to bond with Ellen DeGeneres, she’s aware that meeting guys at awards shows has its pitfalls (”If you’re meeting someone for the first time after three hours of hair, makeup, and styling, you’ve already set the bar too high”), and she’s a card-carrying REI shopper (”My bungee cords now earn points!”).

Including photos and excerpts from the diary Graham kept during the filming of the recent Gilmore Girls: A Year in the Life, this book is like a cozy night in, catching up with your best friend, laughing and swapping stories, and-of course-talking as fast as you can.

Mijn mening
In de zomervakantie had ik echt een periode dat ik Gilmore Girls heel erg miste. Toen besloot ik dat ik het audioboek van Lauren Graham wilde luisteren, omdat ik op Youtube had gezien dat Zoë deze luisterde en er helemaal fan van was. Ik nam een free trial op Audible en downloadde het boek, en meteen toen ik Lauren Grahams stem hoorde was ik fan. Het voelde zo vertrouwd om haar stem weer te horen en het was net alsof ik naar Lorelai aan het luisteren was.

Lauren vertelt over haar tijd bij Gilmore Girls, hoe zij uitgekozen werd om de rol van Lorelai te spelen en hoe het was om Alexis (Rory) te ontmoeten. Hoe hun band in het echt ook groeide en de moeilijkheden die ze tijdens het eerste seizoen meemaakte (Gilmore Girls werd op hetzelfde tijdslot uitgezonden als Friends, en omdat Friends toen heel populair was, waren ze bang dat Gilmore Girls na één seizoen gecancelled zou worden).

Door dit audioboek zie je Gilmore Girls echt uit ander perspectief. Elk seizoen wordt uitvoerig besloten. De favoriete episodes van Lauren worden aangehaald, haar struggels en uitdagingen, en haar band onderling met de andere acteurs.

Naast Gilmore Girls wordt er ook gesproken over Parenthood, een serie die ik zelf niet heb gekeken. Dit deel vond ik dus iets minder interessant, maar alsnog was het leuk om te horen hoe Lauren hier terecht kwam en hoe dit zich vergelijkt met Gilmore Girls.

Iedereen die fan is van Gilmore Girls: lees (of nog liever, luister) dit boek! Het zal je echt terugvoeren naar het gevoel dat je altijd bij Gilmore Girls had: gezellig, warm, cosy en vol humor. Ik vond het heerlijk om Lauren Graham te horen vertellen over haar leven op de set en eraf. Ik geef Talking as fast as I can vier sterren!

4 sterren

Talking as fast as I can is te koop voor €4,99 als ebook en voor €20,99 als hardcover. Het audioboek is helaas best prijzig, dus als je die wilt luisteren raad ik je aan om ook een proefabonnement bij Audible te nemen!

Koop bij bol.com

Wat vind jij van het luisteren van audioboeken? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s