Een Miljoen Werelden met jou – Claudia Gray

Het laatste deel van de Vuurvogel-trilogie.. wat had ik veel zin om die te lezen! De mix tussen sciencefiction, avontuur, romantiek en fantasy is in deze serie geweldig in balans, en de serie bevat alles waar ik van hou. Was het laatste deel weer net zo geweldig als de vorige twee delen?

een miljoen werelden met jou claudia grayIk wil uitgeverij HarperCollins hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar! 

Algemene gegevens 
Titel: Een Miljoen Werelden met jou
Auteur: Claudia Gray
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 352
Genre: Young Adult, Sciencefiction, Avontuur, Romantiek
Serie: Vuurvogel #3

Het verhaal
Een miljoen dimensies, een miljoen gevaren, één lotsbestemming. Sinds haar ouders de Vuurvogel hebben uitgevonden, een apparaat waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen, heeft Marguerite al heel wat gevaren getrotseerd.

Maar nu heeft ze ontdekt dat haar oude vijand Wyatt Conley eropuit is honderden universums te vernietigen, met iedereen die daarin leeft. Om dit te bereiken gebruikt Conley zijn ultieme wapen: de boosaardige en gestoorde versie van Marguerite uit een andere dimensie, die haar (de echte Marguerite) altijd een stap voor lijkt te zijn… Het wordt een strijd tussen de Marguerites… en er kan er maar één winnen!

Mijn mening
In Tienduizend Hemels Boven Jou kwamen we achter Conleys boosaardige plan om dimensies te vernietigen, om daarmee Josie uit zijn dimensie te doen herrijzen uit de dood. In het derde deel van de serie wordt dit boosaardige plan ook echt in werking gezet en Marguerite voelt zich verantwoordelijk om zoveel mogelijk dimensies (en zoveel mogelijk versies van zichzelf) te redden. Ondertussen zit Paul na zijn versplintering ontzettend met zichzelf in de knoop, en gelooft niet meer in de lotsbestemming van hem en Marguerite waar hij eerst nog zo zeker van was.

Eén van de meest coole dingen aan deze boeken, zijn toch wel de dimensies waarin Marguerite terecht komt. Claudia Gray heeft zoveel toffe dimensies bedacht, die op alle fronten kloppen. Onwillekeurig ga ik mezelf afvragen of het toch niet mogelijk zal zijn dat het in onze wereld ook bestaat, al die dimensies. Misschien zijn er wel een miljoen werelden waarin andere versies van ons bestaan. Door deze serie ga je daar echt over fantaseren.

Ook ben ik fan van de liefdevolle band tussen Marguerite, Josie, haar ouders en Theo en Paul. Het voelt echt als een familie die onvoorwaardelijk veel van elkaar houdt, en dit was een groot thema in het boek.

een miljoen werelden met jou - claudia gray

Af en toe werd ik wel een beetje moe van de achtervolging tussen Marguerite (wat een vervelende naam om steeds te typen, trouwens) en haar kwaadaardige andere ik. Het was soms wel een beetje veel van hetzelfde, maar gelukkig maakte de originele dimensies een hoop goed.

Je kunt je misschien voorstellen dat het hele reizen door dimensies, en alle techniek die erachter zit, veel te ingewikkeld is voor ‘normale mensen’ om te begrijpen. Daar was ik eerst ook een beetje bang voor, maar gelukkig wordt alles helder en duidelijk uitgelegd. Het voordeel is ook dat het verhaal uit Marguerite verteld wordt, en zij heeft geen ‘geniaal brein zoals haar ouders’ (zoals ze dat zelf zegt). Daarom legt ze alles op begrijpelijke wijze aan ons uit, wat heel fijn is.

Ik vind het boek écht heel erg goed en sterk, maar toch viel het einde me op één of andere manier toch een beetje tegen. Het was niet zo.. onverwachts als ik hoopte en op één of andere manier ging het voor mij iets te makkelijk of zo. Maar dat is maar een heel klein zeurpuntje; voor de rest heb ik alleen maar lof over deze geweldige serie!

Ik ben eigenlijk wel een beetje verdrietig dat deze serie nu over is, maar aan de andere kant ben ik ook blij dat het niet te ver uitgemolken is, en dat het gewoon op precies het goede moment gestopt is. Ik zou iedereen aanraden om de Vuurvogel trilogie te lezen, want het is echt een aanwinst in het Young Adult genre. Een Miljoen Werelden met Jou krijgt van mij vier sterren!

4 sterren

Een Miljoen Werelden met Jou is voor €15 als paperback te koop, en voor €9,99 als ebook.

Koop bij bol.com

Welke dimensie uit de Vuurvogel trilogie was jouw favoriet? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s