Tips om je gezonde lifestyle weer op te pakken

Sinds drie weken ben ik weer zo gezond mogelijk aan het eten en leven. Ik vond mezelf iets te zwaar worden en was er klaar mee.Sinds die drie weken voel ik me ontzettend goed: ik heb veel meer energie, mijn huid ziet er stralend uit én het getal op de weegschaal lacht me toe. Ik voel me top en wil me echt vasthouden aan deze levensstijl. Zit jij een beetje in een dipje en wil je ook weer wat gezonder gaan leven voordat de zomer begint? Dan heb je misschien iets aan mijn tips.

cool, fitness, and delicious afbeelding

Zorg dat je al-tijd water bij je hebt
Zorg dat je altijd en overal water mee naar toe neemt, en zet het bijvoorbeeld voor je neer als je in de collegezaal of op school zit. Omdat je het water ziet pak je het flesje ook onbewust veel vaker en drink je veel meer. Probeer vier flesjes per dag leeg te drinken, zo heb je genoeg water binnen. Na een paar dagen zul je al verschillen gaan merken: je huid gaat stralen en je krijgt meer energie.

Ban frisdranken uit je leven
Veel mensen hebben geen idee hoe slecht suiker voor je lichaam is. En omdat suiker tegenwoordig bijna overal in zit, lijkt het moeilijk om minder suikers binnen te krijgen. Maar eigenlijk is dit veel makkelijker dan je denkt! Dit heeft bij mij denk ik het meest geholpen en het snelst voor resultaten gezorgd. Ik ben gewoon van de één op andere dag gestopt met het drinken van frisdranken en andere suikerhoudende. Het enige wat ik nu nog drink is water, thee en heel af en toe een koffie met magere melk. In een blikje cola zitten bijvoorbeeld wel tien suikerklontjes. Als je dit vervangt door water (met citroenschijfjes als je het anders niet lekker vindt), wat sowieso al heel goed voor je is, zul je heel snel resultaten boeken. Ik kan dit iedereen aanraden!

Ga wandelen!
Nu het weer mooier weer wordt, is deze tip steeds makkelijker uit te voeren. Trek comfortabele kleding en schoenen aan, en ga een flink stuk wandelen. Met wandelen verbrand je al gauw 170 calorieën per uur. Als ik een dag niet zo vroeg op moet, ga ik graag wandelen voor het ontbijt. Zo ben je meteen heerlijk wakker én je voelt je gelijk actief voor de hele dag. Omdat je de dag zo gezond begint, heb je gelijk veel meer motivatie om dit gedurende de dag vol te houden.
Extra tip voor de dames onder ons: download de Etos stappenteller. Met deze stappenteller kun je gratis producten zoals deo verdienen door te wandelen! Bij 80.000 stappen krijg je je eerste cadeautje. Leuk toch?

Smoothies
Ik noemde het net al, maar smoothies zijn echt mijn beste vrienden de laatste tijd. Ik werk in een lunchtentje en daar mag ik alles eten wat ik wil. In plaats van het eten van chocolate chip cookies en croissantjes zoals vroeger, maak ik nu een enorme smoothie rond tien uur ’s ochtends. Zo zit ik tot een uur of twee vol! Gooi gewoon wat fruit en yoghurt in de blender, samen met wat ijsklontjes en bijvoorbeeld wat blaadjes munt. Het is heerlijk én gezond. Ik doe het nu bijna iedere dag en krijg zo heel veel vitamine C en calcium binnen.

Maak bewuste keuzes
Natuurlijk hoef je niet elk etentje af te zeggen omdat je gezond bezig bent. En je hoeft ook écht niet voor altijd cake en chocolade te laten staan. Maar het is belangrijk dat je bewuste keuzes maakt. Zo ging ik bijvoorbeeld gourmetten met Pasen. Normaal gesproken neem ik altijd heel veel brood en sausjes bij het gourmetten, maar nu heb ik die beide bewust laten staan. Dit zijn namelijk de dingen waar je snel van aankomt. En als je een keer iets lekkers wilt mag dat echt wel, maar neem dan één koekje in plaats van het hele pak. Geniet éxtra van elk hapje van het koekje, en drink ervoor een groot glas water zodat je een voller gevoel hebt. Zo kan je toch genieten, maar ben je niet té ongezond bezig.

Discipline
Als je je levensstijl echt wil omgooien, is daar natuurlijk meer voor nodig dan het drinken van een smoothie per dag. Je moet het écht willen en je moet doorzettingsvermogen hebben. Pas dan zul je zien dat je resultaten boekt. Wees niet teleurgesteld als het sporten een keer iets minder gaat, of als je een paar ons bent aangekomen (weeg jezelf niet te vaak, dan word je gek!). Als je het écht wilt moet je bereid zijn er voor te werken, en dan zul je vanzelf zien dat je resultaten boekt. En als mensen dan tegen je zeggen: ‘goh, ben je afgevallen?’ dan voelt het éxtra goed.

Hopelijk hebben jullie iets aan mijn tips! Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen om deze levensstijl aan te houden, want ik voel me hier veel gelukkiger bij. Ik hoop dat ik jullie hiermee ook heb kunnen motiveren, en als jullie nog tips hebben, laat het me weten in de comments!

Liefs en tot morgen!

 

6 gedachten over “Tips om je gezonde lifestyle weer op te pakken

  1. Wat een goede tips. Ik drink tegenwoordig eigenlijk al helemaal geen frisdrank meer. Tijdens mijn zwangerschap heb ik dat uit huis gebannen om de verleiding te weerstaan en nu ben ik zo gewend aan een frisdrank-loos bestaan dat ik gewoon lekker doorga.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s