Been There, Done That Tag

Ik hou van reizen en toen ik deze tag tegen kwam bij Vera, wist ik meteen dat ik deze ook wilde invullen! Hoewel ik nog niet héél veel van de wereld gezien heb, heb ik wel een aantal bijzondere plaatsen mogen bezoeken en daar wil ik jullie in deze tag meer over vertellen!

P1140592.JPG
Istanbul 2015

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Nederland, België, Duitsland, Engeland, Wales, Letland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Andorra, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Hongarije, Griekenland, Turkije, Cyprus.
Volgens mij is het lijstje zo compleet!

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Jeetje wat een moeilijke vraag. Hoe kan ik hier nou uit kiezen? Ik zou dan voor de Verenigde Staten kiezen denk ik, omdat je daar zoveel verschillende dingen hebt: drukke steden en hele mooie natuur. Met een camper rondreizen lijkt me dan ook echt geweldig.

Wat is jouw meest ideale vakantie?
Citytrips vind ik heel erg leuk! Je kan dan zoveel zien in een aantal dagen. Daarom vond ik mijn studiereis naar Riga bijvoorbeeld zo leuk. Ik hou namelijk wel het meeste van cultuur snuiven denk ik, als ik op vakantie ga. Maar aan de andere kant vind ik autovakanties ook heel chill, omdat je dan zo mobiel bent. Je kunt gewoon overal heen waar je wilt en als je zelf niet achter het stuur zit kun je heel veel lezen. En als er dan af en toe ook nog een zonnetje schijnt, ben ik helemaal blij.

 

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Pffff wat een moeilijke vraag. Ik zou nog wel een dagje naar Venetië willen, omdat ik daar nog lang niet alles gezien heb. Maar dat heb ik eigenlijk ook met Istanbul. En ohja, Noorwegen natuurlijk! Daar is nog zoooveel wat ik wil zien.

Noorwegen 2014

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Nou helaas nog niet. Maar ik hoop ooit wel mijn werk te kunnen maken van het reizen en daarover schrijven. Dus wie weet komt dat nog!

Met wie ga je meestal op reis?
Met mijn zusje, moeder en vader. Maar ik ben met Amy ook al zeker vijf keer op vakantie geweest. Met deze mensen vind ik het ook het leukst haha, dus dat komt goed uit.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
Het lijkt me heel leuk om met Sanne een keer een stedentrip te maken, of als het dan toch met iedereen mag zijn.. dan kies ik lekker voor Gideon DeVilliers uit de Edelsteentrilogie, want hij kan tijdreizen dus dat zullen interessante reisjes worden!

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Mijn ouders, Valerie, Amy, Sanne, mijn boekenkasten, zonnebrand en bikini’s. Hallo luizenleventje.

026Porto 2016

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Toen ik heel klein was gingen we altijd kamperen in Nederland. Volgens mij hebben we dit vijf jaar gedaan. Ook zijn we een keer twee weken in een villa op Texel op vakantie geweest. Dat was ook echt heel erg leuk, want die villa had zelfs een sauna en bubbelbad! En met Sanne ben ik twee keer in de kerstvakantie een paar daagjes weg geweest, maar ik weet eerlijk gezegd niet meer waar dat was..

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Een attractiepark! Ik zou heel graag nog eens een keer naar Disneyland willen. Ik ben daar één keer geweest, maar toen was ik nog heel klein en durfde ik niet in achtbanen. Terwijl die daar juist zo vet schijnen te zijn. Dus daar wil ik nog heel graag heen!

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Ik ben één keer op wintersport geweest en dat vond ik super leuk, maar ik denk toch dat ik voor de zonvakantie zou gaan. Want dan kan je, behalve zonnen en zwemmen, vaak ook nog veel cultuur snuiven. En daar hou ik van.

Riga 2015

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
Wat is dit voor vraag? Ik heb talloze leuke vakantie herinneringen. Maar het eerste wat me te binnen schiet is toch wel mijn srprs.me reisje naar Porto. Het was zo leuk met de meiden! Ik wil dat zeker nog eens doen, en dan het liefst ook met hetzelfde gezelschap.

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
Daar kan ik gelukkig niet zo snel op komen. De meeste dingen die niet leuk waren op vakantie, zijn dingen waar je later om kan lachen. Zoals een vreemde mevrouw die opeens in mijn bed lag in het hostel in Parijs, of dat we achtervolgt werden in Istanbul door een enge man. Die waren op het moment zelf niet zo leuk, maar nu kan ik er gelukkig om lachen.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Dat zijn er nogal wat! Ik ben in januari natuurlijk al naar Porto geweest met Amy, Sanne en Iris. Maar over minder dan drie weken ga ik naar Marrakesh en Casablanca (Marokko) op studiereis! Daar heb ik enorm veel zin in. Daarnaast ga ik van de zomer nog op vakantie naar Kroatië met mijn vader. Een land waar ik nog nooit geweest ben, dus ik ben enorm benieuwd. En natuurlijk ga ik in augustus naar Ierland, maar dat kan je niet echt een vakantie noemen haha.

Londen 2013

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Op dit moment? Syrië. Alle verschrikkelijke dingen die daar gebeuren, daar wil ik me niet in bevinden. Maar als het later weer veilig wordt daar, dan zou ik er misschien wel heen willen. Want ik geloof dat elk land wel iets moois te bieden heeft.

Ik tag Anouk van Reading Traveller, omdat deze tag helemaal bij haar blog past denk ik, maar natuurlijk mag iedereen hem overnemen!

Wat is jouw leukste vakantieherinnering die als eerste in je op komt? 

 

 

9 gedachten over “Been There, Done That Tag

  1. Echt super leuk dat je me hebt getagd! Je hebt gelijk, hij past goed bij mijn blog haha. Ik ga hem zeker overnemen! Leuke antwoorden ook en wat gaaf dat je naar Marrakech gaat, staat ook op mijn lijstje 😀

  2. Wat een ontzettend leuke tag zeg! Ik heb hem op mijn oude blog volgens mij al eens gedaan, maar ga hem denk ik op mijn nieuwe binnenkort ook invullen 🙂 Wat vet dat je naar Noorwegen bent geweest! Staat echt op 1 op mijn lijstje waar ik heen wil. Met srprs.me weg lijkt me ook echt geweldig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s