The Glittering Court – Richelle Mead

Nog nooit had ik een boek van de bekende Richelle Mead gelezen, maar toen ik deze zomer door mijn ereader zat te scrollen om een nieuw boek uit te kiezen, zag ik The Glittering Court voorbijkomen en ik besloot maar gewoon te gaan lezen zonder te weten waar het verhaal over ging. In deze recensie vertel ik je graag wat ik ervan vond!

Image result for de glittering court

Algemene gegevens
Titel: The Glittering Court
Auteur: Richelle Mead
Uitgeverij: Young & Awesome
Aantal pagina’s: 448
Genre: Young Adult, Fantasy
Serie: The Glittering Court #1

Het verhaal
We hoorden opgefokte stemmen.
De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. “Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.’

“Niet zomaar een meisje,’ corrigeerde een van de wachters hem ruw. “Een jonge edelvrouw. Zeventien jaar oud. Een gravin.

Ik hield mijn adem in.

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam.

De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…vrouw. Zeventien jaar oud. Een gravin.’

Mijn mening
Ik heb nogal uiteenlopende gedachtes over dit boek. Ten eerste moet ik zeggen dat ik het boek heel leuk vond. Het verhaal deed me een beetje denken aan De Selectie, maar had wel een volwassener randje.

Adelaide neemt de plaats in van haar dienstmeisje en vertrekt naar het Glittering Court, zodat ze kan ontsnappen aan haar oude leven en de verplichting om te trouwen met een man waar ze niks voor voelt. Ik vond het een leuk concept. Je kan echt wegdromen bij het boek en tegelijkertijd is het ook nog spannend.

Helaas hield die spanning niet het hele boek aan. Ik vond vooral het deel dat Adelaide in het Glittering Court was heel leuk, maar dat neemt maar ongeveer de helft van het verhaal  in beslag. Daarna gebeuren er nog een heleboel andere dingen die op zich best spannend waren, maar ze konden mij minder boeien dan het eerste deel van het verhaal.

Daarnaast vond ik de liefde tussen Adelaide en een ander persoon totaal niet passioneel overkomen. Ik werd er niet warm of koud van, terwijl ik dat juist wil bij een romance! Ik kreeg gewoon moeilijk een band met de personages en eigenlijk waren ze nogal vlak en saai.

Wat ik wél een groot pluspunt vond, is de band tussen de meisjes in het Glittering Court. Adelaide maakt al snel twee goede vriendinnen, en hun groepje is dan ook mijn favoriete element uit het boek. Hun vriendschap is zo sterk en mooi. Zelfs al hebben ze alledrie geheimen, ze accepteren elkaar hoe ze zijn en ze respecteren dat ze geheimen voor elkaar hebben. Dat vond ik mooi. Ik ben dan ook heel erg benieuwd naar de volgende boeken in de reeks, want die vertellen het verhaal van deze vriendinnen.

The Glittering Court is dus zeker leuk om te lezen, maar verwacht er niet te veel van. Dan kan het misschien tegenvallen. Het is een lekker luchtig boek om te lezen, boordevol intriges, mooie jurken, vriendschap en liefde, maar meer is het ook niet. En ohja, ik vond het heel irritant dat ‘The Glittering Court’ dus niet vertaald is naar het Nederlands, haha. Het boek krijgt van mij drie sterren!

3 sterren

The Glittering Court is voor €17,50 als paperback te koop, en voor €14,99 als ebook.

Koop bij bol.com

Hebben jullie wel eens iets van Richelle Mead gelezen? Welk boek was dat?

Een gedachte over “The Glittering Court – Richelle Mead

  1. Ik wilde dit boek deze zomer lezen, maar ben er niet aan toe gekomen.. Maar hij blijft na het lezen van jouw recensie zeker nog op mijn TBR!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s