Leuke niet-standaard dingen om te doen in Londen

Afgelopen week was ik een paar dagen in Londen! Dit was de vierde keer voor mij dat ik daar was, dus net als vorig jaar konden we weer een heleboel originele en minder toeristische dingen doen. De leukste activiteiten heb ik hier op een rijtje gezet!

IMG_5341

Sky Garden
Een absolute aanrader voor iedereen die een fantastisch uitzicht over Londen wilt. De Sky Garden is een bar waar je onder het genot van een (alcoholvrije) cocktail kunt genieten van een geweldig uitzicht. Je hoeft er niet eens per se iets te drinken, maar als je online een tafel reserveert hoef je niet in de (lange) rij te staan en kun je zo naar binnen. De drankjes zijn wel iets prijziger dan normaal, want je betaalt natuurlijk ook voor de ervaring. Ik had dit echt niet willen missen.
Tip:  boek een tafel rond zonsondergang. Zo is het uitzicht nóg spectaculairder.

IMG_5308

Borough Market
Dit is echt een hele leuke overdekte markt waar ze van alles en nog wat verkopen. Ga hier met een lege maag heen, zodat je van alles wat kunt proeven. Je hebt bakkers, fruitkraampjes met verse sapjes, verse vlees en vis en allerlei specerijen en theewinkels.

Millenium Bridge
Als je vanaf de zuidkant van de stad over deze brug loopt, komt de St. Paul’s Cathedral steeds dichterbij en heb je een heel mooi plaatje. Extra leuk: de Millenium Bridge is ook bekend van het zesde deel van Harry Potter en als je goed oplet kun je hem voelen bewegen.

Old Spitalfields Market
Dit is echt één van mijn favoriete plekken van Londen geworden. Spitalfield is een overdekte markt met heel veel vintage kraampjes, foodtrucks, aparte winkeltjes en mensen die hun zelfgemaakte producten verkopen. Wij zijn hier zeker een paar uur zoet geweest omdat er zoveel te zien was! Bezoek zeker Inspitalfields, een super leuk winkeltje waar je gewoon álles wilt kopen wat je ziet!

Kyoto Garden
Deze kleine tuin is gevestigd in Holland Park en is geïnspireerd op Japanse tuinen. Het is er heel erg mooi. Er is een vijvertje met kooikarpers, een waterval en heel veel bloemen.

Image result for kyoto garden

Chiswick House & Gardens
Je komt waarschijnlijk niet zo heel snel in Chiswick als je in centraal Londen verblijft, maar het is wel echt een leuke wijk waar je ook goed kunt shoppen. De Chiswick House & Gardens zijn dan ook heel leuk om te bezoeken. Eigenlijk is het een park met een mooi landhuis, en ze hebben ook een botanische tuin. Ook hebben ze er een cafeetje waar je lekkere taartjes kan eten en koffie kan drinken. Leuk voor als je in de buurt bent!

Workshop chocolade maken
In Brixton zit het gratis Chocolate Museum. Nu stelt het museum op zich niet zoveel voor, want het is maar één best kleine ruimte waar je vooral leert over waar cacao vandaan komt (wel interessant overigens!), maar wat leuk is aan dit Chocolate Museum, is dat je er ook zelf je chocolade kan maken! Voor 12 pond ben je zeker een uur bezig met mengen, kneden, versieren en inpakken. We kregen ook best veel chocola mee naar huis moet ik zeggen. Zeker een aanrader voor een regenachtige middag!

IMG_5361

Brixton Village & Market
Als je dan toch in Brixton bent, ga dan zeker ook even naar de Brixton Village & Market. Dit is een overdekte markt waar je heel veel leuke eettentjes, vintage winkels en andere gekkigheden hebt. Alle culturen komen hier samen, dus je vind er echt van alles. Bezoek zeker The Keep Boutique (duurzame en super leuke kleding), Moda Medina (een winkeltje met Arabische mode en interieurspulletjes) en Hunky Dory (een vintage winkel). Een hoop winkels gaan wel rond half 6 dicht, dus zorg dat je er iets eerder bent als je op je gemak rond wilt kijken en nog wat wilt eten.

IMG_5363.JPG

BAPS Shri Swaminarayan Mandir
En dan één van de leukste dingen van mijn Londen trip: een bezoekje aan de grootste Hindu tempel buiten India! Als je hier bent zul je niet geloven dat je nog steeds in Londen bent, het voelt echt alsof je in India bent. De tempel is prachtig en indrukwekkend, en gratis te bezoeken. Ze hebben ook een hele mooie tentoonstelling over het hindoeïsme, en die kun je voor maar 2 pond bekijken. Wij hebben ook nog een soort mis bijgewoond, en dat was ook heel bijzonder. Als je tijd over hebt in Londen en je wilt iets super speciaals doen, dan is dit echt een aanrader!

IMG_5381IMG_5382

We hebben trouwens nog veel meer dingen gedaan de vier dagen dat we er waren. We zijn onder andere ook nog naar Kengsinton Palace geweest, we hebben gewinkeld in Harrods en straatartiesten bekeken in Covent Garden. Londen verveelt denk ik nooit, er is altijd genoeg te doen!

Ben jij wel eens in Londen geweest? Wat vond jij het leukst om te doen? 

5 gedachten over “Leuke niet-standaard dingen om te doen in Londen

  1. Wat een leuke tips, vooral die bar op de eerste foto! Ik hoop eind dit jaar misschien ook nog naar Londen te gaan 🙂

  2. Wat een leuke dingen allemaal! Die tempel ziet er zo mooi uit, als ik weer een keer in Londen ben staat die zeker ook op mijn lijstje. Londen gaat volgens mij echt nooit vervelen en zou ik elk jaar wel kunnen bezoeken (Gelukkig woont een vriend van Niels er, dus altijd een slaapplek haha)!

  3. De Kyoto Garden en die tempel zien er echt mooi uit, daar moet ik echt nog eens heen als ik voor de negende keer naar Londen ga haha 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s