Heel Me – Tahereh Mafi

Toen ik hoorde dat Tahereh Mafi nog drie boeken ging schrijven in de Shatter Me serie, moest ik echt even gaan zitten. Dat was zowaar het beste boekennieuws dat ik in een hele lange tijd had gehoord. Toch was ik ook een beetje huiverig, want wat als ik dit boek helemaal niks zou vinden? Dan zou de serie toch een beetje ‘verpest’ aanvoelen voor mij. Gelukkig vond ik dit boek weer helemaal geweldig! In deze recensie vertel ik je graag waarom.

Algemene gegevens
Titel: Heel Me
Auteur: Tahereh Mafi
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 392
Genre: Young Adult, Dystopia, Romantiek
Serie: Shatter Me #4

Het verhaal
Juliette dacht dat ze had gewonnen. Ze nam Sector 45 over, werd benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Maar ze is nog steeds met meisje dat met één aanraking iemand kan doden – en de hele wereld is binnen handbereik. Wie zal ze zijn als het noodlot toeslaat? Kan ze haar gave onder controle houden, of is haar verlangen naar macht sterker? 
Juliette probeert zich te schikken in haar nieuwe rol terwijl haar gave krachtiger, gevaarlijker, dodelijker is dan ooit.

Mijn mening
Zoals ik al zei was ik dus een beetje huiverig, maar ik had ook heel veel zin om het boek te lezen. Vanaf de eerste bladzijde voelde het echter als thuiskomen: Tahereh’s vertrouwde poëtische stijl waar ik zo van hou, is in Heel Me nog net zo mooi als in haar andere boeken. Daarnaast merkte ik ook echt dat ik de personages zoals Juliette, Warner en Kenji(!!) echt gemist had. Het was af en toe een beetje graven in mijn geheugen, want ik had de vorige delen 2 jaar geleden gelezen, dus sommige dingen was ik wel vergeten. Maar op zich wordt daar wel rekening mee gehouden en worden er ook wel weer details opgefrist.

Juliette is nu opperbevelhebber van Sector 45 en heel Noord-Amerika, en dat brengt nogal wat verantwoordelijkheden met zich mee. Ze heeft natuurlijk geen ervaring met het leiderschap en voor haar is het dan ook een grote zoektocht naar wat voor soort leider ze wilt zijn. Daarnaast wordt er ook van alles en nog wat van haar verwacht door Castle en de rest van de wereld. Maar er worden ook schokkende ontdekkingen gedaan over Warner, haarzelf en hun verleden.

Ik vond het super dat er meer ingegaan wordt op de tijd vóór Shatter Me begon, dus de jeugd van Juliette. Daar weten we namelijk nauwelijks iets vanaf, maar ik was er wel altijd heel nieuwsgierig naar. In Heel Me krijg je alvast een tipje van de sluier, maar ik denk dat je in de volgende delen nog veel meer te weten komt over het verleden van Juliette.

Het verhaal was ook weer fijn en ik vloog door de pagina’s heen. Het begin van het verhaal is misschien ietwat traag, maar het is absoluut niet saai. Daarnaast lees je nu vanuit het perspectief van Juliette én vanuit het perspectief van Warner. En Warners perspectief is echt heeeel fijn. Sowieso geeft hij me nog steeds kriebels in mijn buik, haha.

Je voelt de spanning met de bladzijde toenemen, en je voelt ook echt dat er iets groots aan zit te komen. Toen dat eenmaal gebeurde, was ik echt in shock, want ik had het echt niet zien aankomen en ook de onthullingen die naar buiten komen zijn echt shocking.

Al met al is Heel Me dus een geweldige toevoeging op de Shatter Me serie. Ik kan niet wachten tot de volgende delen want dit boek eindigt met een enorme cliffhanger. Heel Me krijgt van mij een welverdiende vijf sterren!

5 sterren

Heel Me is voor €19,99 te koop als prachtige hardcover, en voor €9,99 als ebook.

Koop bij bol.com

Ga jij Heel Me lezen of heb je het boek al gelezen? Wat vond jij ervan? 

3 gedachten over “Heel Me – Tahereh Mafi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s