Levensbloed – Gena Showalter

Misschien hebben jullie het al gelezen in mijn WWW posts, maar ik heb ontzettend lang gedaan over Levensbloed. Wel twee maanden! Dit vervolg op Eerste Leven stond hoog op  mijn lijstje om te lezen, maar ik kwam er maar moeilijk doorheen. Waarom? Dat vertel ik je graag in deze recensie.

levensbloed

Ik wil uitgeverij HarperCollins bedanken voor het recensie exemplaar! 

Algemene gegevens
Titel: Levensbloed
Auteur: Gena Showalter
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 384
Genre: Young Adult, Science Fiction
Serie: Eerste Leven #2

Het verhaal
Myriad en Troika hebben om Tenley gevochten vanwege de bijzondere kracht die ze bezit. Beide rijken zijn ervan overtuigd dat degene die haar ziel wint meer macht zal krijgen. Met haar laatste adem heeft Tenley uiteindelijk gekozen voor Troika, het rijk van licht en liefde. Dat heeft echter grote consequenties. Niet alleen verkeert ze nog steeds in gevaar, maar ook staat ze nu lijnrecht tegenover Killian, de jongen die bij Myriad hoort en die ze maar niet kan vergeten. Ondertussen dreigt Killian zijn eeuwige leven te verliezen. Hij heeft nog maar één kans op redding: Tenley verslaan in een spel dat zij nog nooit gespeeld heeft…

Mijn mening
Ik vind het eerlijk gezegd moeilijk om deze recensie te schrijven, vooral omdat ik niet zo goed weet wat ik van het boek vind. Sommige elementen vond ik heel gaaf en leuk, bij andere wilde ik het boek het liefst tegen de muur gooien.

Laat ik met de minpunten beginnen, zodat we afsluiten met iets leuks! Ten eerste kon ik Tenley niet uitstaan. Ik herinner me dat ik haar in het eerste boek heel erg leuk vond, en stoer, maar in Levensbloed leek al haar stoerheid in haar lichaam achtergebleven te zijn toen ze stierf. Tenley is namelijk maar een jankerd in dit boek. Waar ze in Eerste Leven een strong independent woman leek te zijn, was ze in Levensbloed maar een zeikerd die de hele tijd om haar vriendje zeurde.

Daarnaast vond ik het boek veel te ‘vol’ op een of andere manier. Het concept vind ik fantastisch: dat er na de dood twee werelden zijn waar je uit moet kiezen. Maar toch vond ik de worldbuilding niet goed in elkaar zitten.. Het was zoveel dat ik het allemaal niet kon onthouden en dat ik de hele tijd in de war was. Ik denk dat ik daardoor ook niet lekker in het verhaal raakte, en dat ik het snel na een bladzijde of tien weg legde omdat ik letterlijk moe werd van het boek.

Maar, gelukkig waren er ook een aantal positieve punten! Ik vind het concept dus heel erg leuk, maar de uitwerking was iets minder geslaagd naar mijn mening. Toch vond ik het heel fascinerend om over Troika en Myriad te lezen. Ik zou sowieso voor Troika kiezen later! Daarnaast vond ik het einde echt mega spannend, ik vloog door de laatste vijftig bladzijden heen!

Omdat het boek naar mijn mening dus positieve en negatieve kanten had, heb ik besloten om qua sterren maar in het midden te gaan zitten, en het boek drie sterren te geven!

3 sterren

Levensbloed is voor €17,99 te koop als paperback op bol.com!

Koop bij bol.com

Zou jij voor Troika of Myriad kiezen? 

Een gedachte over “Levensbloed – Gena Showalter

  1. Levensbloed staat ook op mijn lijstje! Ik las eerste leven maar vond het toen (ondanks het leuke concept) ook al vrij “vol”… Nu ik hoor dat je levensbloed iets minder vindt heb ik toch zo mijn twijfels om het te lezen. :s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s