De beste en leukste films die ik in 2017 zag

Pfoe, ik heb dit jaar echt veel films gezien! Ik heb een lijstje bijgehouden en op dit moment staan er 74 films op. Natuurlijk komen daar nog films bij, maar het leek me leuk om nu alvast een soort overzichtje te maken met de beste en leukste films die ik in 2017 zag. Dat waren er een hele hoop, en ik heb echt een strenge selectie gemaakt. Aan het einde van het artikel geef ik daarom nog wat extra tips! Laten we snel beginnen.

food, popcorn, and wallpaper afbeelding

Demain Tout Commence
Deze noem ik als eerste, omdat dit denk ik de film is die dit jaar het meeste indruk op me heeft gemaakt. Dit is een Franse film van de makers van Intouchables, maar ik vond hem misschien nog wel beter dan Intouchables! Ik ga er verder niks over verklappen, want ik denk dat de film het mooist is als je er niks over weet. Waarschuwing: je kan het waarschijnlijk niet droog houden.

Thor
Ik ben dit jaar echt veel Marvel films gaan kijken én waarderen. Vroeger vond ik ze nooit zo bijzonder, maar Thor was echt één van mijn favorieten. Dat komt ook stiekem een beetje door Chris Hemsworth, want die vind ik echt heel leuk haha.

Now You See Me
Deze film was vooral heel leuk omdat ik geen idee had wat ik kon verwachten en het me héél positief verraste. De film gaat over vier goochelaars die shows geven en hierdoor heel veel geld binnenhalen. Vooral de goocheltrucs zijn echt heel cool gemaakt en als kijker raak je hierdoor soms ook helemaal gehypnotiseerd.

Stuck In Love
Ook deze film keek ik zonder enige verwachtingen, maar plaatste zich snel als één van mijn favorieten. Het verhaal gaat over een gezin waarvan de ouders gescheiden zijn, en de kinderen op hun eigen manier met de liefde worstelden. Ik vond het verhaal zo puur, zo echt. En de cast is ook echt geweldig. Lily Collins, Logan Lerman, Kirsten Bell en nog veel meer leuke acteurs spelen erin. Zeker een aanrader!

Beauty and the Beast
Toen ik dit artikel aan het schrijven was, besefte ik me dat ik deze film echt weer moest kijken. Dus dat heb ik meteen maar gedaan, haha. Deze film is zo perfect, zo sprookjesachtig en zo romantisch. En met een mooie boodschap: schoonheid zit van binnen! Daarnaast is deze cast ook echt super.

I Am Legend
Dit is echt een soort klassieker, maar ik had hem nog nooit gezien! I Am Legend gaat over een post-apocalyptische wereld. De mensheid is uitgestorven door een uit de hand gelopen medicijn. De film zat goed in elkaar, was superspannend en had naar mijn mening een onverwacht einde!

Hachi: A Dog’s Tale
Opgepast: bij deze film gaan er ongetwijfeld tranen met tuiten gehuild worden. Hachi vertelt het bijzondere verhaal van een man en zijn hond, en de ongelofelijk sterke band tussen de twee. Het heeft echt mijn hart gebroken zo zielig was het, maar het is ook wel een prachtige film die laat zien hoe trouw honden kunnen zijn. Extra zielig: het is echt gebeurd!

A Dog’s Purpose
Nog een hondenfilm haha. A Dog’s Purpose vertelt het verhaal van een hond die elke keer als hij sterft weer herboren wordt in een ander hondenlichaam. Hij heeft vele baasjes, maar geen één is er zo speciaal als die met Ethan. Ook echt een prachtige film!

Wonder Woman
Deze film zag ik op mijn verjaardag en vond ik zo ontzettend leuk! De hele film zat vol met girlpower en Chris Pine, en ook het verhaal was superleuk en stoer. Echt een aanrader!

Gifted
Gifted vertelt het verhaal van een hoogbegaafd meisje en haar oom, die de voogdij over haar heeft. Haar oom wil liever dat ze een ‘normaal’ leven leidt, maar haar oma, die opeens weer opduikt, wilt dat ze speciaal onderwijs gaat volgen en zo het maximale uit haar brein haalt. Een hele mooie film, en het meisje is ook zo ontzettend schattig!

Geostorm
Ik hou echt van films waarin de wereld dreigt te vergaan, en Geostorm is een nieuwe favoriet die ik aan het rijtje heb toegevoegd. Het speelt zich af in de nabije toekomst en het verhaal zit iets anders in elkaar dan dat ik gewent was, waardoor het toch weer verrassend was. Daarnaast zag ik de film in IMAX en dat was super cool!

Spirit
Dit is één van mijn all-time favorieten, maar ik mag hem niet te vaak kijken van mezelf omdat ik dan bang ben dat ‘ie minder mooi wordt. Spirit is een animatiefilm over een wild paard dat gevangen wordt genomen door Amerikanen, en er alles aan doet om te ontsnappen en vooral niet getemd te worden. Het klinkt misschien niet heel bijzonder, maar het verhaal is echt sterk en de muziek is prachtig (Hans Zimmer!). Bonus: hij staat op Netflix. 😀

Intouchables
Intouchables is wel bekend bij de meeste denk ik, maar voor wie hem niet kent: ga hem kijken! Deze prachtige Franse film vertelt het verhaal van een verlamde man die hulp krijgt van een voormalige gangster. De twee sluiten een bijzondere vriendschap die je zeker een traantje doet wegpinken.

The 5th Wave
Deze boekverfilming zag ik laatst op Netflix en ik was er echt positief door verrast! De film was super spannend, het verhaal zat goed in elkaar en er zat een plottwist in die ik een beetje had zien aankomen, maar die toch net iets anders in elkaar zat dan ik dacht. Ik hoop echt dat de andere delen van deze serie ook verfilmd gaan worden!

Wonder
En de laatste uit dit rijtje, want die zag ik pas afgelopen weekend. Wonder is ook een boekverfilming en vertelt het verhaal van de in het gezicht verminkte Auggie. Hij moet voor het eerst naar een echte school en is bang om gepest te worden. Toch maakt hij langzaam vrienden en steelt hij de harten van iedereen op school. Echt een hartverwarmende film! Daarnaast is de cast van deze film wederom geweldig met onder andere Julia Roberts en Owen Wilson.

Dit waren mijn absolute favoriete films van 2017! Ik kan niet wachten om nog veel meer films aan mijn lijstje toe te voegen de rest of dit jaar, en natuurlijk volgend jaar.

Wat was de mooiste/beste/leukste film die jij het afgelopen jaar zag?

9 gedachten over “De beste en leukste films die ik in 2017 zag

 1. Wonder wil ik zeker nog zien! Lijkt me inderdaad een hele mooie film 🙂 The 5th wave is echt supertof, maar volgens mij zijn er nog geen plannen voor een vervolg… 😦

 2. Ik ben nu heel benieuwd naar Demain Tout Commence en gifted en wonder wilde ik sowieso al eens gaan kijken! Ik weiger om a dog’s purpose te kijken, omdat ik dus beelden heb gezien dat ze de hond onderwater houden…

  x

 3. Blade Runner 2049. Prachtige film, echt zo mooi. Een film waarin Gosling met minimale middelen ontzettend veel weet uit te drukken wat niet gezegd wordt, waarin Harrison Ford weer laat zien dat hij écht wel kan acteren (en dat Han Solo eigenlijk ook maar een bordkartonnen personage is 😉 ) en, en oh: zulke mooie shots, perfecte belichting, zo … mooi!
  Wel een film voor liefhebbers… want ik kan me ook voorstellen dat iemand die hier niets in ziet het erg traag en saai vindt (want er wordt veel verteld door te laten zien en voelen (VOELEN!) en minder door uitgebreide dialoog en exposition).
  The 5th wave hoop ik nooit te zien. Het boek was bar slecht… vond ik. Maar Beauty and the Beast komt vast nog wel eens langs bij ons.

  1. Ik vond Blade Runner 2049 ook goed! Maar hij heeft niet zo’n indruk achtergelaten als de films in dit rijtje. Ik vond hem inderdaad een beetje traag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s