Muggenland – David Arnold

Ik had hoge verwachtingen van Muggenland. Ik hoorde bijna alleen maar goede verhalen over de boeken van David Arnold, en werd daardoor ook steeds nieuwsgieriger. Toen ik een proefabonnement had op Storytel was dit ook het eerste boek dat ik luisterde. De recensie is een beetje verlaat, maar beter laat dan nooit!

Image result for muggenland

Algemene gegevens
Titel: Muggenland
Auteur: David Arnold
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 304
Genre: Contemporary, Avontuur, YA

Het verhaal
Het leven van Mim Malone staat op zijn kop. Haar vader en nieuwe stiefmoeder besloten te verhuizen, waardoor Mim opeens in de wastelands van Mississipi woont, in plaats van haar vertrouwde Ohio. En voordat deze storm goed en wel is gaan liggen, hoort ze dat haar moeder ziek is geworden.
Mim laat haar nieuwe leven achter zich en stapt in een Greyhound-bus richting het noorden, naar haar échte thuis en échte moeder. Als haar duizenden kilometers lange reis opeens anders loopt dan verwacht, moet Mim de strijd met haar eigen demonen aangaan, met een beetje hulp van een paar bijzondere medereizigers.

Mijn mening
Ik wist totaal niet wat ik kon verwachten, maar besloot maar gewoon te beginnen met luisteren naar Muggenland. Ik merkte gelijk dat Mim, het hoofdpersonage, anders was. En dat wist ze zelf ook. Haar ouders zijn gescheiden en haar vader heeft een nieuwe vriendin, waarmee hij gaat verhuizen naar Mississipi. En Mim moet mee. Al gauw besluit Mim de bus te pakken richting haar moeder, die nog steeds in Ohio woont, want ze heeft gehoord dat haar moeder ziek is geworden.

Ik moest heel erg in het verhaal komen merkte ik. Het voelde echt als een worsteling en ik kon me ook niet identificeren met Mim, wat het allemaal wat lastiger maakte. Ik vond haar op sommige momenten echt irritant. Gelukkig kent het boek nog vele andere personages die ik wél heel leuk vond. Walt bijvoorbeeld, die ook anders is op zijn eigen manier. En Beck, die Mim wel ziet zitten. Het is een apart reisgezelschap, maar toch past het ontzettend goed bij elkaar. De dynamiek tussen deze drie personages vond ik wel heel mooi aan dit boek. De relatie tussen de personages en hoe deze groeit naarmate het verhaal vordert is echt bijzonder.

Toch wist het boek mij op één of andere manier niet te overtuigen. Op sommige momenten voelde het boek ook iets te kinderachtig aan voor mijn smaak. Ik had het gevoel dat ik iets te oud voor het verhaal was, en dat ik het misschien drie jaar geleden leuker had gevonden.

Wel zijn de quotes in dit boek heel erg bijzonder en ben ik benieuwd geworden naar de andere boeken van David Arnold. Toch zou ik dit boek niet snel herlezen en wist het mij niet echt te overtuigen. Ik geef Muggenland drie sterren, omdat de quotes en de personages mij wisten te boeien, maar de rest van het verhaal niet echt.

3 sterren

Muggenland is te koop voor €17,99 bij bol.com

Koop bij bol.com

Heb jij Muggenland gelezen? Wat vond jij van dit boek? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s