Ik keek Girlboss in één dag en dit vond ik ervan

Maandagochtend besloot ik impulsief een aflevering van Girlboss te kijken tijdens mijn ontbijt, voordat ik naar mijn werk moest. Deze serie stond al een tijdje op mijn lijstje om te kijken en ik wist dat het maar één seizoen had, dus perfect voor tussendoor. De impulsieve actie resulteerde in het kijken van het hele seizoen op één dag. En ik vond het zo leuk dat ik jullie hopelijk ook enthousiast kan maken voor deze serie!

Image result for Girlboss

Girlboss vertelt het verhaal van Sophia Amoruso, een meisje dat tot haar drieëntwintigste geen idee heeft wat ze wilt met haar leven. Ze gaat niet meer naar school, heeft saaie baantjes waar ze het nooit lang uit houdt en eigenlijk kan ze haar huur maar net betalen. Totdat ze op een dag een vintage jasje voor een prikkie koopt en daarna op Ebay verkoopt met een enorme winst. Sophia voelt instinctief aan dat dít hetgeen is wat ze voor de rest van haar leven wilt doen; vintage kleren inkopen, opleuken en daarna met winst verkopen. En dat is het begin van haar super inspirerende verhaal.

Girlboss de Netflixserie is gebaseerd op het gelijknamige boek dat geschreven is door Sophia Amoruso herself. Het boek heb ik niet gelezen, maar dat wil ik na het zien van deze serie zeker wel doen!

De serie laat zien dat je al dromen waar kunt maken, maar dat dat niet zomaar gaat; je hebt er discipline voor nodig, doorzettingsvermogen, goed advies van een goede vriend of vijand en soms een flinke tegenslag om te beseffen dat het niet vanzelf gaat maar dat je voor je dromen moet vechten.

Daarnaast is het ontzettend grappig en heel ‘echt’. Sophia is een bruisend personage, soms een beetje té intens, maar ten alle tijden echt en ze schuift haar mening niet onder stoelen of banken. Gedurende de serie had ik echt de hele tijd een ‘Who run the world? GIRLS!’ gevoel omdat de vrouwelijke personages in de serie, en dan bedoel ik vooral Sophia en haar beste vriendin Annie, echte powervrouwen zijn.

Sophia wordt gespeeld door Britt Robertson, een actrice die ik sowieso al heel leuk vond, maar die zichzelf in deze rol ook weer bewezen heeft. Verder kende ik eigenlijk geen enkele acteur of actrice, behalve de vader van Sophia, die ook speelt in Breaking Bad en Under the Dome.

De karakterontwikkeling van Sophia vond ik heerlijk om te zien. Ze verandert van een meisje dat haar zaakjes nauwelijks op orde heeft en de kantjes ervan af loopt, in een sterke en onafhankelijke vrouw die haar eigen bedrijf runt. Dit gaat zeker niet zonder slag of stoot, maar juist dat hele proces vond ik zo leuk om te zien.

Helaas heeft Girlboss maar één seizoen en is het daarna door Netflix gecancelled. Het seizoen heeft dertien afleveringen van een halfuur, dus dat zorgt voor 6,5 uur kijkplezier. Perfect dus voor op een regenachtige zondag, of net zoals ik deed, op een maandag als het buiten 26 graden is (#noshame).

Ben je nog niet overtuigd van mijn enthousiaste gepraat? Kijk dan de trailer hieronder en oordeel zelf:

Ik raad jullie in ieder geval allemaal sterk aan om deze serie te kijken! Het zal je zeker doen inspireren en doen beseffen dat je je dromen waar kunt maken, als je het maar graag genoeg wilt. En nu wil ik zo snel mogelijk het boek van Sophia Amoruso lezen om nóg meer geïnspireerd te raken!

Heb jij Girlboss gezien en wat vond jij het leukste van deze serie? 

6 gedachten over “Ik keek Girlboss in één dag en dit vond ik ervan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s