Mijn plannen voor de komende weken vakantie

Oké ik geef toe, ik heb al bijna een maand vakantie. Toch heb ik de laatste tijd steeds vaker dingen waarvan ik denk: oh dat moet ik écht nog doen in de vakantie, nu ik nog veel vrije tijd heb. Het leek me leuk om een lijstje te maken van die dingen. Als een soort reminder voor mezelf, maar wellicht ook als inspiratiebron voor sommigen van jullie die zich in de vakantie vervelen!

beach, ocean, and people afbeelding

Tweede gaatje laten schieten
Dit is eigenlijk best een impulsief idee, maar mijn zusje heeft laatst een tweede gaatje in haar oor laten schieten en dat vond ik er zo vet uit zien, dat ik dat ook wil! Ik heb namelijk heel veel leuke oorbellen, maar die zijn vaak nóg leuker als je ze combineert. Daarnaast is het ook helemaal niet duur, ik moet alleen even de tijd (en de moed) vinden om naar een piercingshop te gaan!

piercing, earrings, and ear afbeelding

Naar de kapper
Nog zo’n beautydingetje.. Ik ben al sinds september(!!) niet meer naar de kapper geweest. Het was ook niet per se nodig, want toen ik in september in Ierland naar de kapper ging knipte ik mijn haar echt kort, maar ik zie nu dat het weer een beetje dood begint te worden en dat het even een oppepper nodig heeft. Ook geen excuus te bedenken, want twee huizen verderop zit een kapperszaak én het is maar €15. Snel doen dus.

Hele kamer opruimen met de ’30 days Simplify your life Challenge’
Toen ik terugkwam van vakantie had ik echte opruimkriebels. Ik besefte gewoon ineens dat ik te veel spullen had voor mijn kleine studentenkamertje. Dus zocht ik op Youtube fijne filmpjes om mijn kamer mee op te ruimen en zo stuitte ik op het kanaal van Muchelle. Zij is een Australische Youtuber met allemaal filmpjes over lifestyle op een minimalistische manier. In februari begon zij de ‘Simplify your life Challenge’, waarin je in dertig dagen je hele leven ‘opruimt’. De eerste twee weken doe je aan fysieke decluttering, waarin je elke dag een bepaalde categorie van je spullen opruimt. Zo heb ik bijvoorbeeld al drie tassen kleding weg gedaan, 23(!) boeken en heel veel make-up en verzorgingsproducten. De komende week is het tijd voor onder andere beddengoed, interieurspulletjes en sieraden. Ik moet zeggen dat ik echt trots ben op mezelf dat ik al zoveel heb weggedaan en eerlijk, het voelt veel ‘vrijer’. De laatste anderhalve week van de challenge gaat over mentale decluttering. Ik weet nog niet precies wat dat inhoudt maar het gaat vooral over je gedachten ordenen en dergelijke. Ik wil deze challenge heel graag afmaken want het werkt echt voor mij!

Image result for muchelleb

Zoveel mogelijk up to date komen met mijn Reading Challenge
Ik stelde mijn Goodreads Reading Challenge dit jaar in op 70 boeken, tien meer dan vorig jaar. Wat ik niet had bedacht, is dat ik zoveel minder zou lezen door scriptiedrukte én dat ik in een enorme leesdip zou belanden. Ik loop nu dus 9 boeken achter op schema en dat vind ik best wel een beetje jammer. Er is nog niks verloren en ik kan het denk ik nog wel inhalen deze zomervakantie, maar dan ‘moet’ ik wel echt flink doorlezen. Dat wil ik dus zeker gaan doen de komende weken, want ik wil heel graag die reading challenge halen!

Verdiepen in interessante vacatures
Ik werk nu al anderhalf jaar in de horeca en hoewel ik dat nog steeds leuk werk vind, ben ik toe aan iets meer uitdaging. Ik ga volgend jaar de master Journalistiek doen (in twee jaar in plaats van één, zodat ik nog iets langer student kan blijven 😉 ) en het lijkt me heel leuk om daarbij een baantje te vinden dat iets meer in deze branche zit. Ik ben dus steeds vaker te vinden op indeed, maar het is tot nu toe nog lastig om iets te vinden. Dit is  dus ook een mooi klusje voor de zomervakantie voor als ik me eens een keer verveel!

Wat zijn jouw plannen voor de rest van de zomervakantie?

2 gedachten over “Mijn plannen voor de komende weken vakantie

  1. Dat zijn hele mooie, goede doelen voor deze vakantie. Ik hoop dat je werkt vindt en dat je je kamer opruimt haha 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s