Dé perfecte summer-reads om deze zomer te lezen

De zomervakantie is voor de meeste van ons (inclusief mijzelf) al in volle gang, maar hij is gelukkig nog lang niet ten einde! Met augustus nog in het verschiet, de maand dat de meeste zomervakantie hebben, leek het me leuk om jullie wat boeken aan te raden die perfect zijn om tijdens mooi weer te lezen. Of dat nou op een zonnebedje aan het strand/zwembad is of op een handdoekje in de tuin/het park; deze boeken geven je gegarandeerd een zomers gevoel!

boekjes

Love & Gelato – Jenna Evans Welch
Image result for love & gelato
Dit boek las ik tijdens mijn eerste week in Noorwegen. Het verhaal gaat over Lina, die de zomer in Italië doorbrengt bij haar vader, die ze tot dan toe nooit gekend heeft. Haar moeder is overleden en haar laatste wens was dat Lina haar vader zou leren kennen. In eerste instantie vind Lina dit maar niks, maar ze valt langzaam voor het mooie Italië, maakt vrienden, wordt verliefd en ontdekt meer over zichzelf dan ze had kunnen denken.

Een heerlijke quick read die je gegarandeerd een zomers gevoel zal geven! Ik wilde na het lezen van dit boek gelijk naar Italië reizen!

 

Wanderlost – Jen Malone
Image result for wanderlost jen malone

Het leuke aan dit boek is dat het zich in Europa afspeelt, maar dat de hoofdpersoon een Amerikaans meisje is. In eerste instantie houdt Aubree helemaal niet van reizen, maar door een ongelukkige samenloop van omstandigheden moet ze een tourbus vol met gepensioneerden leiden die door Europa reizen. De reis begint en eindigt in Amsterdam en ik vond het geweldig om te lezen hoe onze hoofdstad overkomt op Amerikanen. Daarnaast is het verhaal zelf ook echt heel erg leuk en leest super snel!

 

 

 

To all the boys I’ve loved before – Jenny HanImage result for to all the boys i loved before

Dit verhaal speelt zich niet per se in de zomer af, maar gaf mij wel een heel zomers gevoel! Je volgt het leven van Lara Jean die samen met haar twee zusjes en vader woont. Haar hele leven heeft ze brieven geschreven aan jongens van wie ze heeft gehouden, om ze vervolgens op te bergen en nooit meer naar om te kijken. Maar op een dag worden de brieven verstuurd en dat zorgt voor een hele hoop ongemakkelijke momenten!

 

 

 

 

Schaduw van de Tijd – Jen Minkman9200000070741150

Hanna brengt de zomer door bij haar moeder, dichtbij een indianenreservaat. Daar krijgt ze al snel last van vervelende dromen, waarvan ze niet weet waar het vandaan komt. Tegerlijkertijd slaat haar hart op hol van een jongen uit datzelfde reservaat. Hebben deze twee gebeurtenissen met elkaar te maken, en zo ja op wat voor manier? Een heel intrigerend boek wat mij zeker nog een paar dagen nadat ik het uit had heeft beziggehouden!

 

 

 

 

De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner

Foto 31-05-17 20 03 33.jpgEn tot slot een boek wat ik zelf ook recent las, en wat ik echt geweldig vond! McKenna besluit om in haar eentje de Appalachian Trail te lopen als haar beste vriendin op het laatste moment afzegt. Haar ouders weten van niets. Na een moeizame start zet McKenna door, vertrouwend op haar doorzettingsvermogen en goede voorbereiding. Gaandeweg kruist haar pad dat van de mysterieuze Sam, die al maandenlang onderweg is. Als hij McKenna overhaalt de officiële wandelroute te verlaten en van het pad te gaan, blijkt dat al snel een verkeerde beslissing… Dit boek zal je laten verlangen naar een reis zoals die van McKenna!

Dit zijn de boeken waarvan ik een heerlijk zomers vakantiegevoel krijg, maar natuurlijk zijn er nog veel meer zomerse boeken. Laat me daarom vooral weten wat jouw favoriete zomerboek is!

Fijne zondag allemaal! ❤

2 gedachten over “Dé perfecte summer-reads om deze zomer te lezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s