Op leven en dood – Pittacus Lore

Het laatste deel van de Loriënkronieken. Een boek waar ik al héél lang naar uit keek, maar waar ik ook een beetje bang voor was. Wat als het einde van de serie waar ik zo dol op was me tegenviel? Toch begon ik zo snel mogelijk aan het boek toen ik hem binnen had.

P1160453.JPG
Ik wil uitgeverij A.W. Bruna bedanken voor het recensie exemplaar! 

Algemene gegevens
Titel: Op leven en dood
Auteur: Pittacus Lore
Uitgeverij: A.W. Bruna
Aantal pagina’s: 320
Genre: Scifi, Avontuur
Serie: De Loriënkronieken #7

Het verhaal
De Mogadoren hebben de Aarde veroverd. Hun ruimteslagschepen werpen een schaduw over onze dichtstbevolkte steden en geen land ter wereld durft de strijd aan te gaan. De enigen die de Mogadoren nog in de weg staan zijn de Gardes, maar zonder een eigen leger kunnen die de strijd niet winnen.
Nu vormen de Gardes een team met de Amerikaanse krijgsmacht, maar dat is misschien niet genoeg. Ze hebben versterking nodig en die hebben ze gevonden: tot hun verbazing blijken jongeren van over de hele wereld, zoals John Smiths boezemvriend Sam, Erfgaven te hebben ontwikkeld. En dus moeten John en de zijnen de Mogadoren voor zijn, want anders zullen die deze jongeren inzetten voor hun eigen, sinistere plan.
Maar na alles wat de Mogadoren John hebben afgenomen – zijn thuis, zijn familie, zijn vrienden en zijn grote liefde – rijst de vraag of hij nog meer mensenlevens in gevaar moet brengen. Niet alleen heeft hij niets meer te verliezen, hij heeft bovendien ontdekt dat hem een nieuwe, ongelooflijke Erfgave geschonken is waarmee hij zichzelf kan transformeren tot het ultieme wapen.

Mijn mening
Zoals ik al zei was ik een beetje huiverig aan het begin, maar gelukkig zat ik al snel in het verhaal. De Garde is echt een beetje als een vriendengroep gaan aanvoelen waar ik zelf ook bij hoor. De personages zijn allemaal zo echt en ik vind het leuk dat je uit alle perspectieven leest, zodat je de Gardes echt leert kennen. Daarom deed het ook echt wel een beetje pijn toen het boek uit was, alsof ik afscheid nam van een boel vrienden die ik nooit meer terug zou zien.

Wat het verhaal betreft, het boek zat weer vol actie zoals we van deze serie gewend zijn. Daarom las ik het ook weer in een ruk uit. Vooral de ‘eindstrijd’ was echt bloedstollend spannend en ik heb een paar keer met ingehouden adem zitten lezen. Gelukkig was ik best tevreden met het einde!

Aan het einde van het boek is er nog een soort epiloog, waarin we zien wat de Garde een jaar later aan het doen is. Deze epiloog had er van mij niet per se in gehoeven, vooral omdat ik het liever anders had gezien. Toch was het over het algemeen wel een mooie afsluiter van het hele verhaal.

Nadat ik het boek uit had voelde ik me echt een beetje leeg, maar dat is natuurlijk een goed teken! Ik heb ontzettend genoten van de hele boekenserie en dit laatste boek heeft me dan ook niet teleurgesteld. Ik geef het boek vier sterren!

4 sterren

Op leven en dood is voor €17,50 te koop als paperback op bol.com
Koop bij bol.com

Wat vond jij van de Loriënkronieken? 

3 gedachten over “Op leven en dood – Pittacus Lore

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s