De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner

Ik dacht altijd dat ik nooit zo van contemporary young adult hield. Maar toen ik zo in beslag genomen werd door mijn scriptie kreeg ik opeens heel veel zin in een boek zonder fantasy of paranormal elementen erin. Dus pakte ik het boek op dat ik al langer dan een jaar in mijn kast had staat: De afstand tussen jou en mij van Marina Gressner. En man man man, wat was dat een goede keuze!

Foto 31-05-17 20 03 33.jpgAlgemene gegevens
Titel: De afstand tussen jou en mij
Auteur: Marina Gessner
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 318
Genre: Young Adult, Contemporary, Avontuur

Het verhaal
McKenna (17) besluit in haar eentje de Appalachian Trail (een 3500 kilometer lang pad in het oosten van de Verenigde Staten) te gaan lopen als haar beste vriendin, met wie ze de tocht lang geleden gepland had, op het laatste moment afhaakt. Haar ouders weten van niets. Na een moeizame start zet McKenna door, vertrouwend op haar doorzettingsvermogen en goede voorbereiding. Gaandeweg kruist haar pad dat van de mysterieuze Sam, die al maandenlang onderweg is. Als hij McKenna overhaalt de officiële wandelroute te verlaten en van het pad te gaan, blijkt dat al snel een verkeerde beslissing…

Mijn mening
Ik wist niet echt wat ik van het boek moest verwachten, maar ik begon maar gewoon en voordat ik het wist werd ik opgezogen in de wereld van McKenna, die besluit om in haar eentje de Appalachian Trail te gaan wandelen als haar beste vriendin afhaakt. Ik vond het meteen al een onwijs inspirerend verhaal en dat vond ik eigenlijk het hele boek lang. Je wilt écht meteen je smartphone in de prullenbak gooien en 3500 km gaan wandelen, zoals op het boek staat.

Ik had eerlijk gezegd nog nooit van deze wandelroute gehoord, maar toch wist Marina Gessner het allemaal zo te beschrijven dat het voelde alsof ik er zelf bij was. Dat vond ik heel knap gedaan. De stilte, de prachtige, ongerepte natuur. Het liefst wilde ik meteen hetzelfde gaan doen. Toch bleek het allemaal niet zo eenvoudig als McKenna dacht: ze zit al gauw onder de muggenbulten, raakt haar telefoon kwijt en soms is ze heel dicht bij opgeven. Maar ondanks alles blijft ze positief en haar doorzettingsvermogen is enorm. Dat vond ik heel inspirerend.

Je leest ook uit het perspectief van Sam, die de Appalachian Trail al voor de tweede keer loopt. McKenna kruist het pad met Sam en langzamerhand trekken ze steeds meer met elkaar op. Ik vond McKenna en Sam beide hele fijne personages om uit te lezen. Ook vond ik het een goede keuze van Marina Gessner om ook vanuit Sam te laten lezen, zodat je meer over zijn achtergrond te weten kwam.

Al met al heb ik ontzettend van De afstand tussen jou en mij genoten, en zou ik hem aan iedereen willen aanraden die, net als ik, een grote reislust heeft. Het zal je niet teleurstellen! Ik geef De afstand tussen jou en mij vijf sterren!

5 sterren

De afstand tussen jou en mij is voor €17,50 als paperback te koop en voor €9,99 als ebook.

Koop bij bol.com

Van welk boek krijg jij meteen zin om te gaan reizen? 

2 gedachten over “De afstand tussen jou en mij – Marina Gessner

  1. Ik heb dit boek ook al meer dan een jaar in mijn boekenkast staan. Ik ben er alleen nooit toegekomen om erin te beginnen… Misschien moet ik dat toch maar eens doen. 😊

    1. Ja ik raad het je zeker aan! En misschien is het wel het leukst om het boek in de zomer te lezen, omdat je er echt reiskriebels van krijgt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s