De eerste dagen in Noorwegen – de reis, Bergen en wéér vliegen

Hoi allemaal! Sinds zondag ben ik in het mooie Noorwegen en het leek me leuk om jullie iets te vertellen over de afgelopen dagen! Ik had onder andere drie vluchten, maakte een mooie bergwandeling, bezocht Bergen en vierde mijn eenentwintigste verjaardag! Kijk en lees met me mee. 🙂

19551691_1534875656533091_2037229356_o.jpg
Zondag 25 juni
Zondag begon mijn reis en ik vertrok om tien uur ’s ochtends vanuit huis. Eerst vloog ik naar Oslo, waar ik een overstap van twee uur had voordat ik in het vliegtuig naar Bergen stapte. De reis verliep heel voorspoedig gelukkig, en rond zes uur ’s avonds stond ik bij de bagageband in Bergen te wachten toen ik Audun weer zag. Dat was heel erg leuk natuurlijk! Omdat het al avond was deden we niet heel veel meer. Audun woont in een heel leuk appartement in Bergen die ik nog nooit gezien had, dus ik vond het hartstikke leuk om te zien waar hij nou woonde (ziet er toch heel anders uit in het echt dan op Facetime haha). We aten die avond taco’s en kropen daarna lekker in bed met Netflix. We keken Inferno, die we allebei helaas een beetje tegen vonden vallen, maar misschien kwam dat ook doordat er geen Engelse ondertiteling was en de film daardoor toch een beetje ingewikkeld was. Precies toen de film afgelopen was, was het twaalf uur, en dat betekende dat ik jarig was!

Maandag 26 juni
26 juni is mijn verjaardag en ik werd 21. Ik moet zeggen dat ik het heel gek vond om niet thuis te zijn op mijn verjaardag, want dat had ik nog nooit eerder gehad. Toch was het natuurlijk wel heel erg leuk om het met Audun te vieren. Hij had een lekker ontbijtje gehaald en bakspullen zodat we onze eigen cinnamon buns konden maken. Echt heel erg leuk en ze waren ook goed gelukt. Na het ontbijt deden we nog een dutje op de bank (vakantieluiheid) en daarna maakten we een kleine wandeling door de stad waarin Audun onder andere zijn school liet zien en een heel leuk park.

19576739_1534875906533066_867722585_o.jpg

In dit park kon je ook fietsen huren voor maar €3 per 45 minuten (heel makkelijk: download de app Bysykkel, voer je creditcardgegevens in en voila, je kunt zo een fiets uit het rek pakken!), dus dat deden we. We fietsten in deze 45 minuten onder andere een heel meer rond in Bergen, waardoor ik het gevoel had dat ik best veel van de stad zag! Het viel me wel op dat het heel erg rustig op straat was, er was bijna geen kip!

Na deze wandeling en fietstocht begon het te regenen en waren we net op tijd thuis voordat het weer nog slechter werd. We childen even wat, aten nog meer kaneelbroodjes en daarna gingen we richting het centrum want Audun nam me mee uit eten voor mijn verjaardag! We gingen sushi eten. Eerst was ik een beetje bang dat Audun het niet lekker zou vinden, want hij had nog maar twee keer sushi gegeten zei hij en hij was er niet kapot van, maar nu is hij helemaal om (ik citeer: ‘this is some gooood shit’). We aten dus sushi totdat we bijna ontploften en daarna liepen we naar de bioscoop. De dag was namelijk nog niet afgelopen; we gingen naar de film! Ik wilde Wonder Woman graag zien en man man man, wat was dat een ge-wel-dige film. Ga hem kijken allemaal!

We waren allebei zó enthousiast over deze film. Thuis keken we nóg een film, namelijk Midnight in Paris, maar we vielen allebei tegen het einde aan steeds in slaap, dus besloten we om de rest de volgende dag maar te kijken haha. Het was in ieder geval een geweldige verjaardag!

Dinsdag 27 juni
We sliepen lekker uit en na het ontbijt/de lunch trokken we onze hike-outfit aan, want we gingen vandaag Bergen in een ook met de kabelbaan naar Fløyen, één van de zeven bergen rond Bergen. We liepen eerst door het centrum en over de vismarkt richting de kabelbaan. Dit was erg leuk want ik was drie jaar geleden ook al in Bergen en het was grappig om weer terug te zijn. Verrassend genoeg herkende ik nog heel veel! We gingen met de kabelbaan omhoog, waarna ik weer verrast werd door het prachtige uitzicht over de stad vanaf het uitkijkpunt.

19619864_1534875833199740_1083333580_o19650258_1534875799866410_1142029851_o19650228_1534875573199766_515799377_oWe aten een hotdog en een ijsje op de berg en bekeken wat souvenirwinkeltjes, waarna we in plaats van de kabelbaan terug te nemen, besloten te lopen. Dit was heel erg leuk omdat Audun de weg goed kende, en we dus ook van de wandelpaden af konden wijken zonder te verdwalen. Hierdoor kwamen we echt in een soort sprookjesbos terecht, helemaal bedekt met mos. Zo mooi!

19551687_1534875749866415_452515051_o19619843_1534875713199752_950222765_oBij elkaar liepen we die dag zo’n 11 kilometer, was dus gelijk een goede workout was! Op een gegeven moment kwamen we weer in de bewoonde wereld en kon ik nog even Bryggen bewonderen. Dit zijn hele oude schattige huisjes waar Bergen bekend om is. Als je in Bergen bent, ontdek dan ook zeker de kleine straatjes achter en tussen de huisjes in. Hier zitten namelijk heel veel leuke en authentieke winkeltjes!

19551691_1534875626533094_652864968_o.jpg

We hadden prachtig weer zoals je ziet, waar ik erg blij mee was want de weersvoorspelling vertelde mij van tevoren dat het 12 graden en regen zou zijn.. Niet echt leuk voor een zomervakantie. Maar gelukkig hadden we dus heel erg geluk en we mochten echt niet klagen. Thuis hadden we allebei super honger en maakte ik Chicken Tikka klaar (met een Noors recept en alles ging helemaal goed zónder Google Translate, best wel een beetje trots daarop haha). Het eten smaakte echt verrukkelijk. ‘S avonds keken we Midnight in Paris af, en hierna keken we ook nog A Dog’s Purpose wat ik echt een prachtige film vond. Daarna gingen we maar snel slapen want de volgende dag moesten we al om 5:00 op!

Woensdag 28 juni
De wekker ging dus om 5:00 en ik had heel slecht geslapen, waardoor ik niet echt op m’n vrolijkst was (sorry Audun!) maar we moesten wel om zes uur weg, omdat we die ochtend een vlucht maakten van Bergen naar Sandefjord. We verblijven namelijk twee nachtjes in Tønsberg, waar Auduns ouders wonen, voordat we weer verder reizen. De vlucht ging gelukkig goed, het was maar 45 minuutjes haha. Het was ook een heel klein vliegtuigje, wat ik ook wel leuk vond om te zien. Ik zat bij het raam en het uitzicht was fantastisch.

19619418_1534875529866437_858817342_o19648267_1534875489866441_230369784_oDaarna namen we de trein van Sandefjord naar Tonsberg en daarna een taxi naar Auduns huis, waar ik me op dit moment ook bevind. Het huis en de omgeving zijn prachtig en hoewel ik hier nog maar één keer eerder ben geweest (in januari) voelt het echt als een soort thuis. Toen we hier aankwamen gingen we eerst een dutje doen, waarna ik zag dat het prachtig weer was buiten. Ik pakte dus mijn handdoek en boek en ging lekker in de tuin in de zon lezen. Audun maakte deze stiekeme foto van mij uit het badkamerraam:

19619560_1534875393199784_1471276717_oDie avond aten we pizza en keken we The Legend of Tarzan, die ik echt heel cool vond. Daarna zijn we lekker gaan slapen want we waren allebei behoorlijk moe van het reizen.

Donderdag 29 juni
Het is nog niet eens middag als ik dit schrijf, maar vandaag doen we het lekker rustig aan. Audun is op dit moment in een meeting van zijn werk via de telefoon, waardoor ik besloot om jullie eens op de hoogte te brengen van mijn dagen hier! Vanavond komt er een vriend van Audun barbequen en daar heb ik ook heel veel zin in (al is het vandaag helaas wel een beetje bewolkt, meh). Morgen gaan we naar de cabin waar we in januari ook al waren, om daar een paar dagen te hiken en te genieten van de mooie natuur. Daarna gaan we naar het huis van zijn oma en naar Kragero, waar zijn familie nog een cabin heeft. Een hoop gereis dus, maar het is echt ontzettend leuk.

Zo, nu weten jullie waar ik geweest ben de afgelopen dagen! Ik hoop gauw nog eens zo’n verslagje te schrijven want dit is toch wel heel leuk om vast te leggen.

Hoe gaat het met jullie? Gaan jullie nog op vakantie? 

Tot snel! ❤

5 gedachten over “De eerste dagen in Noorwegen – de reis, Bergen en wéér vliegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s