Een week in Noorwegen – Tønsberg, Gautefall en Kragerø

Hee hallo! Het is inmiddels anderhalve week geleden dat ik mijn vorige blogpost over Noorwegen schreef, en het leek me leuk om jullie iets meer te vertellen over wat ik allemaal in die anderhalve week gedaan heb. Er is een hele hoop gebeurd, dus laten we snel beginnen!

WhatsApp Image 2017-07-02 at 21.35.18Vrijdag 30 juni
We sliepen lekker uit en pakten daarna onze spullen in voor de volgende stop: Gautefall! Hier heeft de familie van Audun een wintercabin en het leek ons wel leuk om daar ook eens in de zomer heen te gaan. We pakten onze spullen en vertrokken om drie uur, waarna we er al snel achter kwamen dat het echt drama met het verkeer zou worden. Er was namelijk een weg afgesloten, waardoor heel veel forenzen over een klein weggetje moesten. Uiteindelijk zijn we volgens mij wel vier uur onderweg geweest. Gelukkig hadden we onderweg al boodschappen gedaan, waardoor we eenmaal aangekomen meteen konden gaan koken. We maakten ons favoriete eten: taco’s! De omgeving was, net als in de winter, prachtig.

19897579_1546940388659951_1874182253_o

Zaterdag 1 juli
Wederom sliepen we uit (eigenlijk deden we dit elke dag behalve als we verplicht ergens vroeg op moesten staan haha) en ’s middags besloten we om te gaan hiken. Dit was echt een hele pittige hike, eigenlijk kan je het beter half bergbeklimmen noemen. We moesten soms echt letterlijk tegen een rots opklimmen. Het was wel heel leuk en het is altijd fijn om iets actiefs te doen, zeker in zo’n mooie omgeving! Wat wel heel erg jammer was is dat er heel veel insecten waren, en dat we eigenlijk constant aangevallen werden door muggen en andere enge beesten. Daardoor konden we niet echt ergens uitrusten en wat drinken terwijl we van het uitzicht genoten, dus dat was wel jammer. Gelukkig kon ik nog wel mooie plaatjes schieten van het uitzicht.

 

19897867_1546940395326617_522856236_o.jpgToen we terug kwamen van de hike was het tijd voor een cabin-traditie: wafels maken! Deze zijn altijd heerlijk en ik vind dit altijd zo leuk om te doen in de cabin. Het geeft echt zo’n gezellig gevoel. Wafels met jam, suiker of banaan zijn mijn favoriet. Audun kon er wel zes op! Ik maar drie. We wilden eigenlijk nog een nachtje in de cabin blijven, maar we kwamen er achter dat de vieze mugwespen (het was een soort kruising, iel) ons ook in de cabin hadden gevonden, waarschijnlijk omdat er ergens een gat zat waar ze doorheen konden kruipen. Daarom hebben we onze spullen maar gepakt en zijn een dagje eerder naar Kragerø gereden, naar het huis van Auduns oma.

Eenmaal daar aangekomen keek ik mijn ogen uit. Zijn oma woont op een berg waardoor je vanaf haar huis uitzicht hebt over heel de stad. Daarnaast heeft ze ook een zwembad(!) en sauna (!!). Van beiden hebben we die avond lekker gebruik gemaakt.

Zondag 2 juli
Op zondag liepen Audun en ik de berg af naar het centrum van Kragerø. Wat een ontzettend schattig stadje is dit! Het is echt een zomerstadje, want de bevolking groeit in de zomer onwijs door alle toeristen die hierheen komen. Er zijn heel veel leuke winkeltjes en alle huisjes zijn van hout en in allerlei kleuren geschilderd, waardoor het echt een beetje een sprookjesachtig gevoel gaf. We aten een ijsje aan het water en genoten van het heerlijke weer en het mooie uitzicht.

19894027_1546939475326709_452063641_o

Zondagmiddag kwam Auduns oma thuis en ik ontmoette haar voor het eerst. Ik had het niet verwacht, maar ze spreekt ontzettend goed Engels! Dat was heel leuk, want zo konden we tenminste een leuk gesprek voeren. Ook de tante van Audun was er en zij was ook heel erg aardig. Die avond aten we haar zelfgemaakte kipkerriesoep en dat smaakte echt verrukkelijk. Na het avondeten gingen Audun en ik nog een stuk wandelen, bergop deze keer. We liepen door het bos en kwamen onder andere skipistes, sportvelden en speeltuintjes tegen, en uiteindelijk kwamen we bij de top en genoten van dit prachtige uitzicht:

WhatsApp Image 2017-07-02 at 21.35.36.jpegOp de terugweg liepen we langs een sportclub waar allemaal verlaten ballen lagen en de club was gewoon open, dus speelden we nog een spelletje voetbal. Toen we naar huis liepen was er een prachtige avondlucht.

20049204_1546939408660049_336820716_o

Maandag 2 juli
Dit was de dag waarop we het huis van Auduns oma verlieten en met de boot op weg gingen naar de zomercabin! Het was een volle boot, want allebei Auduns oma’s gingen mee, plus de ouders van Audun en zijn broer en vriendin. Gelukkig paste het allemaal net inclusief bagage. Toen we onderweg waren begon het te regenen, maar gelukkig was het de rest van de dag droog.

19911599_1546939311993392_440248619_o.jpg

De zomercabin zelf is fantastisch. Het is een heel mooi huisje dat nog groter is dan het huis van mijn ouders haha. Daarnaast sliepen Audun en ik in het boothuis, waardoor we echt een beetje ons eigen plekje hadden. Zo leuk! Het huisje ligt ook aan het water waardoor je zo de zee in kan springen. Die avond kwamen de oom en tante van Audun eten waardoor we echt met twaalf man aan tafel zaten. Het was heel erg gezellig en daarna gingen we met z’n allen kaarten. Ik leerde het Noorse spel ‘Tier’ (tienen) en ik leerde de familie van Audun het kaarspelletje ‘Pesten’ wat ze helemaal geweldig vonden.

Dinsdag 3 juli
Na een heerlijk ontbijtje besloten Audun, Martin, Elisabeth en ik om te gaan tennissen. De wandeling naar de tennisbaan op het eiland was ongeveer een halfuur en heel mooi, maar Audun vertelde dat het met de roeiboot maar vijf minuten was. Wandelen was echter heel erg leuk en onderweg aten we wilde aardbeien, die heerlijk smaakten (wel heel anders dan ‘echte’ aardbeiden trouwens!). Ik had nog nooit echt getennist maar verrassend genoeg ging het me nog best goed af, al verloor ik het wel dik van de anderen, die allemaal tenniservaring hadden. Ik had de volgende dag ontzettende spierpijn dus het was in ieder geval een goede workout!

De rest van de dag deden we volgens mij niet heel veel, maar ’s avonds genoot ik van een prachtige zonsondergang terwijl Audun naast me gitaar zat te spelen. Echt een magisch moment!

WhatsApp Image 2017-07-04 at 21.33.50

Woensdag 5 juli
Woensdag deden we niet heel veel speciaals. Het was heel mooi weer dus eigenlijk heb ik bijna de hele dag liggen lezen in het zonnetje. Ook ben ik even in de zee gesprongen maar dat water was zo koud dat ik binnen vijf seconden alweer op de kant stond haha. Audun en ik vaarden nog even naar het stadje en daar kreeg ik deze hele mooie trui van hem, die goed matcht met de broek die ik Bergen al eerder van hem kreeg. Zo lief!!

WhatsApp Image 2017-07-04 at 21.38.57 (1).jpeg

Donderdag 6 juli
Dit was alweer onze laatste volle dag in de zomercabin en dat maakte me stiekem wel een beetje verdrietig. Ik had het zo naar mijn zin daar! Martin en Elisabeth gingen vandaag al weg samen met de oma van Audun, dus bleven wij over met de ouders van Audun. ‘S ochtends gingen Audun en ik tennissen en ’s avonds aten we heerlijke nachos en taco’s (alweer, haha). ‘S avonds waren we zo moe dat we eigenlijk geen puf meer hadden om een film te kijken, dus gingen we lekker op tijd naar bed.

Zo, dat was weer een hele lap tekst! Toch was mijn vakantie hier nog niet over, we reden namelijk terug naar Tønsberg, bleven daar nog een paar dagen en daarna vlogen Audun en ik samen terug naar Bergen. Maar daar vertel ik jullie graag een andere keer meer over! Morgen (woensdag 12 juli) vlieg ik alweer richting Amsterdam en hoewel ik erg veel zin heb om mijn vriendinnen en familie weer te zien, weet ik zeker dat ik Noorwegen (en vooral de jongen in Noorwegen) weer heel erg ga missen. In een andere blogpost zal ik jullie meer vertellen over de laatste dagen hier!

Gaan jullie deze zomer nog op vakantie? 

2 gedachten over “Een week in Noorwegen – Tønsberg, Gautefall en Kragerø

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s