Dag 21 – Kass Morgan

Deze week hebben jullie in mijn boekhaul al kunnen zien dat ik de twee laatste delen van De 100 bestelde. Het eerste deel, die ik van de zomer las, vond ik geweldig en ik kon het dan ook niet laten om meteen in het vervolg te beginnen. Vandaag dus de recensie van Dag 21!

P1160450.JPGAlgemene gegevens
Titel: Dag 21
Auteur: Kass Morgan
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 289
Genre: Young Adult, Scifi, Dystopia
Serie: The 100 #2

Het verhaal
De 100 jeugdgevangenen zijn inmiddels 21 dagen op de Aarde, maar hun nieuwe leven is allesbehalve gemakkelijk. De voorraad eten en medicijnen raakt op, net nu een aantal van hen mysterieuze ziekteverschijnselen begint te vertonen. Daarbij lijkt er een verrader in hun midden te zijn, terwijl ze juist zouden moeten samenwerken om zich te verdedigen tegen de nieuwe, onbekende vijand… In dit superspannende vervolg op De 100 worden geheimen onthuld, relaties en vriendschappen op de proef gesteld en wordt alles waar de lezer in geloofde op zijn kop gezet. De ex-gedetineerden moeten proberen te overleven op de enige manier die ze kunnen bedenken: samen.

Mijn mening
Ik moest even in het verhaal komen. Dat vond ik jammer, want dat had ik bij het vorige deel helemaal niet. Nu moest ik echter weer even inkomen, kijken wie wie ook al weer was en voor mijn gevoel gebeurde er de eerste dertig bladzijden ofzo ook niet bijzonder veel.

Gelukkig sloeg dat daarna helemaal om. Ik raakte weer helemaal in het verhaal, herinnerde me weer alles over de personages (onder andere wat ze gedaan hebben waardoor ze naar de aarde gestuurd zijn) en ik transporteerde weer helemaal in de wereld van de honderd. Ik kan me bij deze serie op één of andere manier zó goed in de personages inleven en heb het allemaal zo met ze te doen. Daarnaast vond ik het ook echt heel cool dat er nu meer informatie werd weggeven over de mensen die de nucleaire oorlog overleefd hebben en nooit van de aarde zijn weggegaan.

Je leest het verhaal vanuit Clarke, Bellamy, Wells en Glass. Glass is als enige nog in de ruimte en ook haar verhaal vind ik enorm interessant om te lezen. De zuurstof in de ruimteschepen raakt op en daarom is iedereen die nog in de ruimte zit wanhopig.

Ook de flashbacks in het verleden van de vier personages voegen veel toe aan het verhaal. Zo kom je steeds meer te weten over het verleden van de tieners, maar steeds net niet genoeg, zodat je steeds nieuwsgieriger en gretiger wordt naar de waarheid.

Het boek beschrijft zo goed de emoties van de personages dat ik bijna ga geloven dat de gebeurtenissen gewoon echt zijn. Hoewel het ver in de toekomst is geschreven (ongeveer 400 jaar vooruit) voelt alles enorm realistisch aan en is het niet moeilijk om je helemaal te verliezen in het verhaal.

Na al deze lof nog een bonuspuntje: de cover! Ik vind hem ZO prachtig! Echt een applausje voor Blossom Books. Het boek is echt een feestje om naar te kijken, en de inhoud gelukkig ook!

Ondanks het ietwat trage begin vond ik Dag 21 weer echt een topper. Ik ga zo snel mogelijk beginnen in Thuis, want ik móét weten hoe dit verhaal afloopt. Het enige minpuntje is naar mijn mening dan ook dat het verhaal eigenlijk te kort is. Van mij hadden er nog wel 200 pagina’s extra in het verhaal mogen zitten! Dag 21 krijgt van mij vier sterren!

4 sterren

Nóg een bonuspuntje (het houdt maar niet op!): Dag 21 is nu voor maar €10 als hardcover te koop op bol.com!

Koop bij bol.com

Wat vond jij van De 100 serie? 

2 gedachten over “Dag 21 – Kass Morgan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s