De leukste Engelse boekenblogs

Laatst toen er een spontane #vraaghetdeboekblogger op Twitter was, vroeg ik of sommigen van jullie misschien ook Engelse boekenblogs volgden. Eigenlijk antwoordde iedereen van niet, omdat het aanbod van Nederlandse boekenblogs al erg groot is. Dat is zeker waar, maar ik volg wél een aantal hele leuke Engelse boekenblogs die zeker het delen waard zijn.

engelse boekenblogs

Paper Fury
Laat ik maar meteen beginnen met mijn favoriet: de blog van Cait. Cait blogt op Paper Fury over Young Adult boeken, het leven als schrijfster en allerlei herkenbare situaties waarin fangirls en fanboys zich absoluut kunnen vinden. Daarnaast schrijft Cait echt hilarisch. Ik heb al meerdere keren hardop gelachen bij haar artikels, dat zegt wel iets! Daarnaast zijn haar foto’s prachtig. Je ziet echt dat ze veel werk steekt in haar blog en haar blog is op alle fronten dan ook van hoge kwaliteit.

Loony Literate
Deze blog bezoek ik niet per se heel vaak, maar ik vind de artikelen inhoudelijk altijd wel sterk. Vooral de discussiepunten die Emily aanhaalt (bijvoorbeeld over hoe je favoriete genre door de tijd heen kan veranderen) zijn interessant omdat ze je aan het denken zetten. Daarnaast vind ik dat haar foto’s ook heel mooi zijn.

Modern Mrs. Darcy
Anne blogt niet alleen over boeken, maar ook over haar bulletjournal en persoonlijke zaken. Boeken staan wel centraal! Ik vind dat haar blog er fantastisch uit ziet en alles is gewoon heel toegankelijk. Daarnaast schrijft Anne af en toe een ‘Links I Love’ artikel, waarin ze linkt naar inspirerende blogs van de afgelopen tijd. Dat vind ik ook altijd leuk om te lezen, want zo ontdek je weer nieuwe blogs!

The Book Avid
Deze blog (de naam van de auteur kon ik zo even niet vinden) schrijft veel boekenreviews, maar ook geeft ze om de paar dagen boekblog tips die heel handig zijn! Bijvoorbeeld: hoe beoordeel je een boek, hoe ga je om met recensie exemplaren enzovoorts.

Dit zijn mijn favoriete boekenblogs die ik eigenlijk elke paar dagen wel even op zoek. Ik moet wel zeggen dat ik Nederlandse boekenblogs wel íets leuker vindt, maar dat komt vaak ook omdat ik de persoon die achter de blog zit ken (via social media of in het echte leven). Volgen jullie Engelse boekenblogs? En zo ja, welke is jouw favoriet? 

4 gedachten over “De leukste Engelse boekenblogs

    1. Je hoeft geen boekenblogs te bezoeken als je dat niet wilt. Er zijn heel veel mensen die het wel leuk vinden. Smaken verschillen! 🙂

  1. Ik volgde (nog) geen Engelse boekblogs, omdat ik die minder tegenkom. Maar deze ga ik zeker bekijken!
    @leegschrift wat houdt jou tegen om je blik te verruimen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s