Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover

Het was alweer een tijd geleden dat ik een New Adult las. Sterker nog: eigenlijk had ik voordat ik Onvoorwaardelijk las nog maar één andere New Adult gelezen. Ik vond die toen maar ‘gewoon leuk’, maar in een opwelling besloot ik het New Adult genre nog een kans te geven, al helemaal omdat ik zoveel goede verhalen over Colleen Hoover had gehoord. Of ik het met die verhalen eens ben vertel ik je in deze recensie!

Onvoorwaardelijk (Ugly Love) Boek omslag

Algemene gegevens
Titel: Onvoorwaardelijk
Auteur: Colleen Hoover
Uitgeverij: Zomer&Keuning
Aantal pagina’s: 304
Genre: New Adult

Het verhaal
Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?

Mijn mening
Poëtische schrijfstijl
Iets wat me gelijk opviel, was de schrijfstijl. Colleen Hoover weet het verhaal te brengen op een hele vernieuwende en poëtische manier. Ik vond dat wel leuk, het was iets anders dan ik gewend was en op deze manier kwamen de gevoelens nog beter over. Ook zaten er hele mooie quotes in het boek.

“It’s the beautiful moments like this that make up for the ugly love”

Magere vertaling
Toch brengt de mooie schrijfstijl me meteen bij een kritiekpuntje. Ik vond de vertaling niet zo geslaagd. Bij heel veel dingen dacht ik; dit had in het Engels zóveel mooier geweest. En als je ‘Fuck it’ als ‘Fuck het’ vertaald, haalt dat toch wel een beetje het effect weg vind ik. :’)  Ook zag ik hier en daar wat spelfouten. Heel jammer, want dat haalt toch een beetje de magie van het verhaal weg!

Hartverscheurend prachtig
Ik moet toegeven dat ik aan het begin van het verhaal dacht dat dit weer een heel cliché verhaal zou worden. Maar wat ik niet had verwacht, is de heftige gebeurtenissen die in dit boek voorkomen. Vooral toen ik las waarom Miles zo verbitterd is geworden, brak mijn hart echt een beetje. Maar op andere momenten is het weer heel erg mooi en laat het je lachen. Hartverscheurend prachtig dus, en dat zeg ik niet zomaar!

“But the second she opened her eyes and looked at me, I knew. She was either going to be the death of me . . . or she was going to be the one who finally brought me back to life.”

Colleen Hoover heeft me met haar mooie schrijfstijl overtuigd om meer boeken van haar te gaan lezen. Maar dan wel in het Engels de volgende keer. Door het ietwat cliché begin en de teleurstellende vertaling kan ik het boek geen vijf sterren geven, maar wellicht dat het volgende boek van haar dat wel doet. Vier sterren voor Onvoorwaardelijk dus!

4 sterren

Onvoorwaardelijk is voor €15 te koop als paperback en voor €9,99 als ebook.

Koop bij bol.com

Heb jij wel eens een boek van Colleen Hoover gelezen? 

 

2 gedachten over “Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s