Waarom wonen in Amsterdam te gek is

Ik woon nu al iets meer dan een maand in Amsterdam in mijn eigen appartementje samen met Amy, en ik kan jullie vertellen dat ik het fantastisch naar mijn zin heb! Ik studeerde natuurlijk al twee jaar in Amsterdam dus ik kwam er bijna elke dag en ik wist hoe mooi de stad was, maar om er nu zelf echt ín te wonen is toch een hele andere beleving. Daarom vandaag een ode aan Amsterdam, en waarom het zo geweldig is om er te wonen. ❤

Image result

Er is altijd wat te doen
Je hoeft je in Amsterdam nooit te vervelen! Dit zal vast voor meerdere grote steden gelden, maar als dorpsmeisje ben ik niet gewend dat er altijd iets te doen is. Het is super makkelijk om nu ‘even’ een drankje te gaan doen in plaats van dat je er eerst best lang voor moet reizen. En dat brengt me gelijk bij het volgende punt:

Alles is dichtbij
Ik woon in de Pijp, en werkelijk waar; alles wat ik nodig heb zit om de hoek! Alleen al in mijn straat zitten er twee Albert Heijns, een Dirk van den Broek en de Lidl is vijf minuten fietsen. Ook Leidseplein is minder dan tien minuutjes met de fiets, en binnen twintig minuten ben ik op de VU. Ideaal! Ik ben echt niet gewend dat alles zó dichtbij zit, en dat ik gewoon lopend boodschappen kan gaan doen. En al heb ik een dag geen zin om te koken, dan zitten er talloze afhaalrestaurants in de straat. Heerlijk! 

Fietsen door de stad (met de zon) 
Fietsen heb ik nooit erg gevonden, maar fietsen door Amsterdam is echt een hele nieuwe beleving. Het maakt me zo gelukkig! Als het regent is het helaas iets minder leuk, maar met de zon voelt het echt als een soort uitje, en niet als een verplichting. Super leuk dus dat de lente eraan komt, want dan ga ik zeker fietsuitjes maken gewoon omdat het kan, haha. 

Gezelligheid
Ik woon op een hele gezellige plek in Amsterdam (de Pijp) en dat merk je aan alles. De Albert Cuyp zit vijf minuten verderop, de mensen zijn allemaal hartstikke vriendelijk en de sfeer is gewoon echt heel fijn. Ook al lopen er soms ook minder fijne figuren rond, voel ik me over het algemeen heel veilig. 

Mijn eigen plek
En niet onbelangrijk: ik heb mijn eigen plekje! In Ierland had ik al kunnen beleven hoe heerlijk het wonen op jezelf is, maar toen had ik een huis gedeeld met 5 andere meiden. Nu woon ik alleen met Amy samen en het voelt ook echt van ons. Ik heb best wel mijn privacy nodig en vind het heerlijk om soms alleen te zijn, maar aan de andere kant vind ik het vaak ook heel gezellig om samen te eten en na te tafelen en dat heeft Amy ook, dus wat dat betreft passen we als huisgenoten goed bij elkaar, haha. 

Vrijheid
Hetgeen wat ik na Ierland het moeilijkste vond toen ik weer thuis woonde, was dat ik steeds moest laten weten hoe laat ik thuis zou zijn, wat ik ging doen, en dat alles volgens de planning van mijn ouders moest. Nu moeten er natuurlijk ook wel dingen gebeuren als boodschappen doen, afwassen, schoonmaken en koken, maar nu kan het veel meer op mijn eigen geplande momenten. Daarnaast hoef ik nooit te laten weten hoe laat ik thuis ben of wat dan ook, dus dat is ook heel fijn!

Woon jij op jezelf? Wat vind jij daar het grootste voordeel aan? 

 

 

5 gedachten over “Waarom wonen in Amsterdam te gek is

  1. Zelf heb ik jaren in Amsterdam gewoond, maar ben er nu alweer 12 jaar weg. Ik woonde in Amsterdam oost en dat deel ging toen erg hard achteruit qua veiligheid en dergelijke. Nu werk ik al wel weer een aantal jaar in dezelfde wijk, maar ik zou er niet meer willen wonen.

  2. Ik woon nog niet op mezelf, maar het lijkt me wel echt heel leuk en gezellig om in een studentenstad te wonen!

  3. Helemaal met je eens. Amsterdam is een creatieve inspirerende plek. If you can make it here you can make it anywhere! (uit het liedje New York New York) Afijn. Heel leuk blog heb je! Groetjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s