P.S. I Still Love You – Jenny Han

Ik zit in een blog- en leesdip, meh! Helemaal niet leuk. Dit boek las ik al in begin februari uit, maar ik kon er nu pas echt voor gaan zitten om er een recensie over te schrijven. P.S. I Still Love You is het vervolg op de succesvolle contemporary To all the boys I’ve loved before, een boek waar ik ontzettend van genoot. Ik was benieuwd of het tweede deel net zo lief en vermakelijk was.

P.S. I Still Love You

Algemene gegevens
Titel: P.S. I Still Love You
Auteur: Jenny Han
Uitgeverij: Simon & Schuster Books For Young Readers
Aantal pagina’s: 288
Genre: Young Adult, Contemporary, Romance
Serie: To All The Boys I’ve Loved Before #2

Het verhaal
Lara Jean didn’t expect to really fall for Peter.
She and Peter were just pretending. Except suddenly they weren’t. Now Lara Jean is more confused than ever.
When another boy from her past returns to her life, Lara Jean’s feelings for him return too. Can a girl be in love with two boys at once?

In this charming and heartfelt sequel to the New York Times bestseller To All the Boys I’ve Loved Before, we see first love through the eyes of the unforgettable Lara Jean. Love is never easy, but maybe that’s part of what makes it so amazing.

Mijn mening
Dus, het eerste deel, TATBILB (even een afkorting hoor, die naam is zo lang!) wist me ontzettend te verrassen. Ik ben normaal niet zo van de contemporary, maar had zo genoten van het boek dat ik gelijk het liefst aan deel twee wilde beginnen. Mezelf kennende stelde ik dat nog een paar maanden uit, maar toen ik er eenmaal in begonnen was, zat ik eigenlijk direct weer in het verhaal.

Er is een hoop veranderd in het leven van Lara Jean, vooral op liefdesgebied. Peter en zij besluiten om na al het ‘doen alsof’, nu een echte relatie aan te gaan en dat brengt een hoop leuke, maar ook een paar complicaties met zich mee. Natuurlijk is er nog steeds Genevieve, die erg jaloers lijkt te zijn op Lara Jean en Peter, en als klap op de vuurpijl komt er ook nog een antwoord op één van Lara Jean’s geschreven brieven..

Ik vond het boek weer heerlijk om te lezen. Het was weer net zo lief als het vorige deel, met af en toe een beetje drama maar vooral heel veel vermaak. Ook vind ik de zussenband tussen Margot, Lara Jean en Kitty zo mooi, dat ik het ook heel leuk vind om daarover te lezen in plaats van alleen maar het ‘jongensgedoe’.

Lara Jean wordt als personage heel menselijk neergezet, net als eigenlijk alle andere personages uit het boek. Dat vind ik heel sterk, want zo heb je echt het gevoel dat het verhaal in het echte leven ook zo zou kunnen gebeuren. Verder vind ik het ook leuk om over dat typische Amerikaanse leven te lezen, vooral omdat het leven in Nederland zo anders is!

Het boek zit weer vol goede ships en net als Lara Jean was ik een beetje verward. Want wie vond ik nou het leukste? Gelukkig eindigde het boek wel naar mijn zin, maar alsnog ben ik heel blij dat er een deel drie komt!

Al met al heb ik dus weer volop genoten van het boek. Het was een heerlijke afwisseling met alle fantasy en scifi boeken die ik ervoor las. Een contemporary die ik iedereen aanraad! Ik geef P.S. I Still Love You vier sterren!

4 sterren

P.S. I Still Love You is voor €10,76 als ebook te koop en voor €11,15 als paperback en voor €14,96 als hardcover op bol.com.

Koop bij bol.com

Wat vind jij van deze boekenserie van Jenny Han? 

Een gedachte over “P.S. I Still Love You – Jenny Han

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s