To all the boys I’ve loved before – Jenny Han

Ik lees eigenlijk amper YA contemporary, maar toen Sanne, die bijna altijd dezelfde smaak heeft als ik, dit boek vijf sterren gaf en zei dat hij superleuk was, besloot ik hem ook een kans te geven. In deze recensie laat ik jullie weten of dit boek me heeft weten te verrassen!

Afbeeldingsresultaat voor to all the boys i've loved before

Algemene gegevens
Titel: To all the boys I’ve loved before
Auteur: Jenny Han
Uitgeverij: Scholastic
Aantal pagina’s: 368
Genre: Contemporary, Romantiek, Young Adult
Serie: To all the boys I’ve loved before #1

Het verhaal
What if all the crushes you ever had found out how you felt about them.. all at once?

Lara Jean Song keeps her love letters in a hatbox her mother gave her. They aren’t love letters that anyone else wrote for her; these are ones she’s written. One for every boy she’s ever loved—five in all. When she writes, she pours out her heart and soul and says all the things she would never say in real life, because her letters are for her eyes only. Until the day her secret letters are mailed, and suddenly, Lara Jean’s love life goes from imaginary to out of control.

Mijn mening
Zoals ik al zei, is contemporary meestal niet echt mijn ding. Ik vind het leuk op zijn tijd, maar mijn sterke voorkeur gaat toch altijd uit naar fantasy en sci-fi boeken. Toch heb ik enorm genoten van To all the boys I’ve loved before! Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht, ook al was iedereen er zo gehyped over.

Het verhaal gaat over Lara Jean, en zij schrijft aan elke jongen waarvan ze ooit gehouden heeft een soort afscheidsbrief als duidelijk wordt dat het nooit wat met die jongen zal worden. Deze brieven zijn heel persoonlijk en ze schrijft er alles in op wat ze wil, omdat toch niemand ze ooit zal lezen. Maar dan worden de brieven op een dag verstuurd en krijgen alle zeven jongens waar Lara Jean ooit verliefd op was te lezen hoe zij over ze denkt.

Het boek is vooral heel erg lief en het schattigheidsgehalte is erg hoog. In het begin dacht ik: ‘oh dit is voorspelbaar, er gaat vast dit en dit en dit gebeuren’. Maar eigenlijk liep het verhaal totaal anders dan ik had verwacht en dat vond ik heel erg leuk. Hoewel ik het soms een beetje langdradig vond – soms gebeurde er nu eenmaal niet zo héél erg veel en had ik het gevoel dat er pagina’s gevuld moesten worden – bleef ik wel doorlezen en had ik het boek vrij snel uit.

Ik vond het heel erg leuk dat de band tussen zussen zo’n groot thema was in het boek. In het boek gaat Lara Jeans oudere zus studeren in Schotland. Ik heb zelf ook een jonger zusje en ik studeer nu in Ierland, dus ik kon me heel goed identificeren met de meisjes. Ook omdat ik mijn zusje af en toe best een beetje mis, waren bepaalde situaties heel herkenbaar voor mij en bij een bepaalde gebeurtenis in het boek kon ik het dan ook bijna niet droog houden.

Er zitten ook een paar héle goede ships in het boek waardoor ik nu nog steeds confused ben, want ik weet niet wie ik leuker vind! Daarom wil ik heel snel het tweede deel gaan lezen, want ik wil gewoon weten met wie Lara Jean eindigt!

Kortom, dit boek is heel leuk om te lezen als je zin hebt om te lachen en te zwijmelen. Ik heb er onwijs van genoten, ook al vond ik het middenstuk soms een tikkeltje langdradig. Ik geef het boek vier sterren en kan niet wachten om het vervolg te lezen!

4 sterren

To all the boys I’ve loved before is voor €9,41 als paperback en €10,76 als ebook te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vinden jullie van de boeken van Jenny Han? 

Advertentie

Een gedachte over “To all the boys I’ve loved before – Jenny Han

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s