Gekortwiekt – Debora Elisabeth

Van auteur Debora Elisabeth ontving ik een recensie exemplaar van haar nieuwe boek Gekortwiekt. De titel, prachtige cover en beschrijving spraken me enorm aan. Ik vermoedde dat het iets met engelen te maken had en daarvan had ik al heel lang niets gelezen, dus vol goede hoop begon ik in het boek.

gekortwiekt debora elisabeth recensieBedankt Debora Elisabeth voor het recensie exemplaar! 

Algemene gegevens
Titel: Gekortwiekt
Auteur: Debora Elisabeth
Uitgeverij: Self Published
Aantal pagina’s: 86
Genre: Paranormal Romance

Het verhaal
Ab en Ava zijn nieuw op school. Twee bloedmooie jongeren alleen is er wat mysterieus met hen. Brian en zijn klasgenoten Jason en Renske weten niet helemaal wat ze ervan moeten denken. Ava en Ab zijn een stel, maar wel een vreemd stel. Ondanks dat ze een stel zijn, versiert Ab andere meisjes. Meisjes die de aantrekkingskracht van Ab niet weerstaan. Brian is nog bezig zijn relatiebreuk met Tara te verwerken. Hij houdt nog wel van haar, maar er is teveel gebeurd. Tara probeert het weer goed te maken, alleen Brian heeft hier absoluut geen zin meer in en hij voelt zich aangetrokken door Ava. Dichtbij Ava komen lukt niet, telkens steekt Ab daar een stokje voor. Er is veel geheimzinnigheid rond Ava en Ab, en wat de klasgenoten niet weten is dat Ab en Ava een geheim verbergen…

Mijn mening
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik vond dit boek helaas niet zo goed als ik gehoopt had. Er waren een boel dingen waar ik me erg aan stoorde en daar kon ik niet overheen zien. Toch heb ik ook een paar positieve dingen te zeggen, dus laten we daar mee beginnen!

Allereerst leest het boek ontzettend snel. Ik had hem zo uit! Dat is natuurlijk ook niet zo gek met maar 86 pagina’s, maar doordat de hoofdstukken erg kort waren bladerde je gewoon erg snel door het boek heen. De schrijfstijl is daarnaast ook prima. Het is erg Nederlands en dat vond ik ook wel eens leuk voor de afwisseling!

Dat brengt me bij het volgende punt; ik vond het erg leuk dat het verhaal zich in Nederland afspeelde. Paranormal Romance zou ik namelijk zelf niet snel koppelen aan een Nederlandse middelbare school, maar dat heeft Debora eigenlijk prima gedaan. Wel had ik soms wat moeite met de geloofwaardigheid. Ik vond de omgeving van Ab en Ava wel erg naïef en ook volwassenen spelen totaal geen rol in dit verhaal. Het was duidelijk dat Ava slachtoffer was van een vorm van huiselijk geweld, maar niemand die het ook maar wat kon schelen. En dat ze onderdrukt werd door haar vriendje vond iedereen ‘vreemd’, maar niemand kwam op het idee om serieuze stappen te ondernemen. Daar had ik moeite mee, want in het echte leven denk ik dat dit heel anders zou gaan. En een middelbare scholier die op een zwarte Harley rijdt lijkt me ook niet heel normaal.

De geloofwaardigheid was dus een puntje waarmee ik moeite had. Daarnaast bleef ik aan het eind van het verhaal met heel veel vragen zitten. Er werd met vlagen verteld wat er nou precies met Ava en Ab aan de hand was, maar toch bleef ik aan het einde van het verhaal met vragen zitten. En dan niet het soort vragen die zorgen dat je blijft fantaseren over het boek, maar vragen waarvan ik dacht; waarove heb ik nou eigenlijk gelezen? Ik had het idee dat het verhaal niet helemaal goed doordacht was, en dat is jammer want het heeft zeker potentieel!

Eerst dacht ik dat ik het boek misschien niet zo leuk vond omdat de doelgroep misschien iets jonger is dan ik, zo rond de 15/16 jaar. Maar af en toe kwam er wel aardig grof taalgebruik in voor, waardoor ik weer het idee had dat het soms meer bedoelt was als New Adult? Kortom: ik was eigenlijk het hele verhaal door een beetje in de war met mezelf en het boek.

Ik heb op internet andere recensies gelezen en gelukkig waren die over het algemeen wel heel positief. Dus misschien is dit boek het gewoon niet voor mij, maar vinden anderen het wel heel leuk! Toch vind ik het belangrijk om ook in dit soort gevallen eerlijk te blijven, ook al vind ik het helemaal niet leuk om negatieve recensies te schrijven!

Hoewel dit boek het dus niet voor mij was, vind je het misschien wel leuk als je van Paranormal Romance houdt en niet heel veel geeft om een sterke geloofwaardigheid. Daarnaast is het ebook hartstikke goedkoop dus het proberen waard! Ik geef Gekortwiekt in ieder geval twee sterren.

2 sterren

Gekortwiekt is voor €1,99 te koop als ebook op bol.com

Koop bij bol.com

Ben jij fan van Paranormal Romance? Waarom wel of niet? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s