The Smashing & Dashing 2016 Character Awards

Laatst toen ik door Bloglovin aan het scrollen was kwam ik een geweldige nieuwe blog tegen, namelijk Paper Fury. Ik was meteen onder de indruk van de hoge kwaliteit van deze blog en de prachtige vormgeving, en al snel zag ik dat Cait een hele leuke booktag heeft bedacht om nog eens terug te blikken op 2016. Namelijk, de Smashing & Dashing Character Awards! Om de leukste, gekste, liefste personages uit boeken die ik in 2016 las nog eens in het zonnetje te zetten.

and-the-award-goes-to1. MOST RELATABLE CHARACTER
Hierbij kies ik voor Liv Silber uit de Silber boeken. Net als Liv heb ik een behoorlijk levendige fantasie, leef ik in een gezin van gescheiden ouders, heb ik een kleiner zusje en kan ik ook aardig levendig dromen. Ik weet niet of ik net zo grappig ben als Liv (mijn vriend vindt dat ik grappig ben, maar dat kan hij ook gewoon maar zeggen), maar tijdens het lezen van de boeken kon ik me in ieder geval erg goed met Liv identificeren! Daarnaast heeft ze ook een tijdje in Utrecht gewoond, dezelfde provincie als ik!

2. MOST PURE AND PRECIOUS ANIMAL COMPANION
Hier hoef ik geen seconde over na te denken. Dat is Madox uit de Water&Vuur serie. Dat is zo’n ontzettend schatje dat ik hem gedurende de hele serie wel wilde opeten (maar dan op een lieve, niet zo pijnlijke manier). Voor wie Madox niet kennen: hij is een superschattig vosje met hele coole krachten. Voor de rest zeg ik lekker niks en moet je deze fantastische serie maar snel gaan lezen!

3. FIERCEST FIGHTER
Oei, hier heb ik er volgens mij best een paar van leren kennen afgelopen jaar. Maar dan ga ik toch voor Celaena uit Throne of Glass. Zij was wel echt een kick-ass woman. Voor meer kick-ass vrouwelijke personages kun je trouwens hier klikken, daar schreef ik afgelopen jaar nog een heel artikel over!

4. MOST AMAZING SIDEKICK
In de serie de Loriënkronieken maak je op een gegeven moment kennis met Adam. Een Mogadoor die zich aan de kant van de Gardes heeft aangesloten. Hoewel ik hem aan het begin niet helemaal vertrouwde, heeft hij in de Erfgaven laten zien dat hij echt het beste voorheeft met Loriën en in de Legenden, die ik dit jaar las, wist hij me nog verder te overtuigen. Ik ben dol op Adam!

5. ONE YOU’RE SURPRISED YOU LOVED
Toen ik To all the boys I’ve loved before las, had ik niet verwacht dat ik het boek zo ontzettend leuk zou vinden. Ook een personage dat daarin voorkwam, Peter, wist me ontzettend te verrassen. Hoewel hij in het begin een typische populaire en beetje-arrogante high school jongen was, ging ik stiekem toch wel een beetje van hem houden. En nu wil ik héél graag het tweede deel lezen! Een andere genomineerde is Joost uit Daar heb je vrienden voor. Ik had eigenlijk geen verwachtingen van het boek, maar vond Joost zo enorm leuk dat ik het boek toch vier sterren gaf!

book, disney, and rapunzel afbeelding

6. BEST SASSMASTER
Ik vind David uit Staalhart wel een echte sassmaster. Hij gebruikt altijd hilarische beeldspraak en kan echt heel sassy zijn, al is het niet altijd hardop, dan wel in zijn hoofd. Mede hierdoor vind ik David echt een onwijs leuk personage. Daarnaast is Harry uit de beroemde Harry Potter reeks ook wel echt een sassqueen (king?).

7. BEST ANTI-HERO AND MORALLY GREY GRAPE
Bedoelt ze hier de bad guy? In dat geval ga ik voor de Duisterling uit de Grisha serie! Ik las het tweede deel dit jaar en ik vind hem nog net zo heerlijk slecht als in het eerste deel. Hij is zó slecht maar tegelijkertijd wordt hij ook heel.. sexy neergezet. Andere genomineerden zijn de Helse Creaties uit de Helse Creaties serie en de griezels uit de Mevrouw Peregrine reeks.

8. BEST WORST VILLAIN TO HATE
Oh, hier bedoelde ze dus de villain haha. Maakt niet uit, ik kan vast nog wel een goede bad guy bedenken. De Duisterling kan ik namelijk niet echt haten, maar Vaughn uit de Chemical Garden trilogie geeft me echt de kriebels. Ik las het derde en laatste deel dit jaar en elke keer als ik aan Vaughn denk krijg ik weer traumatische herinneringen aan hem. Brrrr.

9. TRULY ASTOUNDING WORST YA PARENTS
De ouders uit Dwaaleiland! Dat zijn namelijk de beruchte slechteriken uit de sprookjes van Disney. En hoewel hun kinderen stiekem best verlangen naar een ‘goed’ leven, proberen hun ouders ze hoe dan ook op het slechte pad te houden.

10. TRULY ASTOUNDING BEST YA PARENTS
Ik vind dat de vader van Lara Jean het echt geweldig doet. Haar moeder is overleden en haar vader moet dus drie dochters opvoeden én daarbij ook nog eens geld in het laatje brengen. Hij is echt superlief voor zijn dochters en hij is ook heel goed in het opvoeden, op hun eigen manier, waardoor ik binnen no-time dol op hem was en superveel bewondering voor hem kreeg.

book, vintage, and coffee afbeelding

11. TOOT TOOT BEST SHIP OF THEM ALL
Feyre + Ryshand?? Caelena + Cheol?? Eadelyn + Kyle?? Lara Jean + Peter?? Lara Jean + Josh?? IK KAN NIET KIEZEN JONGENS.

12. THE MOST IN NEED OF PROTECTION
Mia Silber! In het tweede boek uit de Silber reeks is ze steeds in gevaar omdat iemand met haar dromen knoeit, en dat vond ik zo zielig. Arme Mia. Gelukkig loopt het goed af.

13. MOST BORING AS A BARNACLE
Ik vond Tin uit de Onderwaterzwemmer toch zo ontzettend saai! Het lag misschien ook aan het boek, maar Tin was echt een enorm pessimistische man die ik eigenlijk gedurende het hele boek voor zijn kop wilde slaan. Ik was blij toen ik het boek uit had, want ik en Tin kunnen het echt niet goed met elkaar vinden.

14. BEST LITTLE ROYAL
Ze is dan niet heel ‘little’ meer want ze wordt bijna achttien, maar ik vind Eadelyn uit De Prinses wel een toppertje. Ze is misschien een beetje bitchy en doet een beetje (oke, meer dan een beetje) uit de hoogte, maar wat wil je ook als je opgegroeid bent als prinses. Ik vond haar in ieder geval wel heel tof, vooral omdat je gauw genoeg merkt dat ze ook maar gewoon een meisje is met menselijke gevoelens.

15. VERY SURPRISED YOU’RE STILL ALIVE
Robert Langdon uit het Bernini Mysterie is echt een aantal keer aan de dood ontsnapt. En dan op zo’n manier dat het eigenlijk nét niet geloofwaardig is, maar je toch blijft doorlezen omdat het zo spannend is. Ondanks dat het boek soms niet helemaal geloofwaardig was, vond ik al die mysteries en puzzels wel geweldig!

book, vintage, and old afbeelding

16. BEST AT HORRIBLE DECISION MAKING
Zonder twijfel Kate uit de Godinnentest. Jeetje, wat is dat mens naïef! Ik vond dit boek dan ook een grote teleurstelling en gaf hem twee sterren. Steeds als ze een slimme keuze kon maken die enorm voor de hand lag, leek Kate wel precies het tegenovergestelde te doen! Ik irriteerde me dus behoorlijk aan haar, maar ga wel proberen de rest van de trilogie nog een kans te geven. Dit was namelijk Aimée Carters debuut en wie weet zijn haar vervolgboeken wel een stuk beter!

17. CUTEST DORK
Hier wil ik ook weer Lara Jean noemen. Saai hè? Maar zij is gewoon zo schattig met haar excentrieke kledingstijl en haar liefde voor bakken. Daarnaast vond ik Anna-Lucia uit Tweedehands Vleugels ook wel heel lief met haar liefde voor pannenkoeken en andere zoete dingen.

18. CLEVEREST LITTLE HELLION
Tessa Gray uit de Helse Creaties is me er toch wel eentje. Hoewel ze misschien niet zo’n vechter is als haar schaduwjager-gezelschap, is ze strategisch heel sterk en slim. En dat vond ik ook heel leuk aan haar! Daarnaast is haar liefde voor boeken groot, en mensen die veel lezen hebben meestal al een streepje voor, toch?

19. MOST IN NEED OF A NAP
Eh, ik? Grapje, ik ben niet fictioneel (maar kan serieus wel een dutje gebruiken). Ik kies hier voor Ravian uit de Legende van de Vuurvogel. Hij heeft als twaalfjarig kind een enorme besneeuwde berg beklommen en met een volwassene om een veer gevochten, en daarna moest hij die hele berg weer af. Ik denk dat hij behoorlijk moe was toen hij beneden was, dus een dutje is hem wel gegund.

20. WANT TO READ MORE ABOUT YOU
Zonder twijfel Ember van de Talon-saga! Ik vond haar in Pupil zo onwijs leuk en fierce dat ik graag meer over haar wil weten. En goed nieuws voor mezelf, wat Rebel, het tweede deel, ligt al klaar. Hopelijk lees ik die in januari nog, en anders gaat hij zeker op mijn TBR voor februari. blog-divider-wreath-elements-06-2013-smaller.pngZo, 1500 woorden verder ben ik eindelijk klaar met deze Awards. Maar het was enorm leuk om in te vullen en ik raad het jullie dan ook zeker aan om hem over te nemen, want het is superleuk om je favoriete personages van vorig jaar nog even in het zonnetje te zetten.

Wie was jouw absolute favoriete personage van vorig jaar? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s