The Alchemist – Paulo Coelho

Van mijn vriend Audun kreeg ik dit boek te leen om te lezen voor we elkaar weer zouden zien. Hij had het boek meegenomen naar Ierland en steeds als ik bij hem was bewonderde ik de mooie voorkant van het boek, want hij had een speciale uitgave van het boek weten te bemachtigen. Op zijn aanraden begon ik dus in het boek en een dag later had ik hem alweer uit.

P1160354.JPGAlgemene gegevens
Titel: The Alchemist
Auteur: Paulo Coelho
Uitgeverij: HarperCollins
Aantal pagina’s: 182
Genre: Modern Classic

Het verhaal
Paulo Coelho’s masterpiece tells the mystical story of the shepherd boy Santiago from Andalusia, who yearns to travel in search of a worldly treasure. His quest will lead him to riches far different— and far more satisfying— than he ever imagined. On his journey he meets a Gipsy woman, a wise old king, an Englishman and an Alchemist. Santiago’s journey teaches us about the essential wisdom of listening to our hearts, of recognizing opportunity and learning to read the omens strewn along life’s path, and, most importantly, to follow our dreams.

Mijn mening
Vanaf de eerste bladzijde kon ik me goed identificeren met Santiago: een jongen die er zelf voor gekozen had om een herder te worden in plaats van priester, omdat hij de wereld wil zien. Hij draagt boeken bij zich zodat hij zich niet hoeft te vervelen en heeft genoeg aan het gezelschap van zijn schapen, die hem volgens hem alles kunnen leren wat er te leren valt.

Maar op een dag heeft hij een eigenaardige droom die zijn leven voor altijd doet veranderen. Hij moet op zoek naar de piramiden in Egypte omdat daar, volgens zijn droom, een grote schat op hem ligt te wachten.

Ondanks dat Santiago een prima leven leidt, besluit hij toch op deze queeste te gaan. Onderweg leert hij van de mensen die hij tegenkomt van alles over het leven en komt hij erachter dat er zoveel meer is dan het leven dat hij hiervoor leefde.

P1160356.JPG

Het boek leest enorm snel en het Engels is heel goed te doen. Ik raad dit boek dan ook aan iedereen aan die wil beginnen met Engels lezen, want het taalgebruik is vrij simpel en het is in een soort sprookjesvorm verteld. Daarentegen is het absoluut niet kinderachtig en ik denk dat iedereen er wel iets in zal kunnen vinden wat hem aanspreekt. Het boek zit vol wijsheden waar man en vrouw, volwassene en kind, allemaal iets aan zullen hebben. Ik vond het een heel bijzonder boek, vooral omdat eigenlijk heel simpel was, maar daardoor ook heel inspirerend.

Ik heb enorm genoten van het boek en voordat ik het doorhad, had ik het boek alweer uit. Van mij had het verhaal nog wel langer mogen duren! Ik geef The Alchemist vier sterren.

4 sterren

The Alchemist is voor €10,49 te koop als paperback en voor €11,80 als hardcover.

Koop bij bol.com

Hebben jullie dit mooie verhaal al gelezen?

Een gedachte over “The Alchemist – Paulo Coelho

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s