Mijn leesdoelen voor 2017

Een nieuw jaar betekent nieuwe doelen! Hoewel ik niet per se fan ben van het ‘new year, new me’ gezegde, vind ik het wel altijd leuk om doelen aan mezelf te stellen. Ik kan niet echt originele persoonlijke voornemens bedenken, want die zijn volgens mij bijna hetzelfde als vorig jaar. Maar op boekig niveau heb ik wel wat dingen die ik wil veranderen/verbeteren, en die dingen ga ik vandaag met jullie delen!

books, harry potter, and percy jackson afbeeldingTBR verkleinen
Misschien wel mijn ‘hoofddoel’ van dit jaar. Ik wil écht eens die TBR gaan aanpakken (net zoals ik vorig jaar zei, maar nu écht!). Ik hou op mijn blog een lijstje bij met alle ongelezen boeken die op dit moment in de kast staan. Dat zijn er na een strenge selectie, nog 56. Het prachtigste zou natuurlijk zijn als ik ze allemaal zou lezen dit jaar, maar ik heb ook nog een paar recensie exemplaren op mijn ereader staan en daar zullen er vast ook nog wel een paar bijkomen gedurende het jaar. Daarom heb ik een lijst opgesteld van de boeken van mijn TBR die ik het állerliefste wil lezen. Laten we hopen dat ik deze boeken in 2017 uitgelezen krijg:

1. Marionet – Aimee Carter (The Blackcoat Rebellion #1)
2. Stad van Glas – Cassandra Clare (The Mortal Instruments #3)
3. De Kroon – Kiera Cass (De Selectie #5)
4. Matched – Ally Condie (Matched #1)
5. Crossed – Ally Condie (Matched #2)
6. Reached – Ally Condie (Matched #3)
7. De Moordopdracht – James Dashner (The Maze Runner #0.5)
8. De Blauwe Diamant – Jennifer Donnelly (Waterfire Saga #2)
9. Half Zwart – Sally Green (Half Bad #1)
10. Duizend stukjes van jou – Claudia Gray (Firebird #1)
11. Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover
12. Passie – Lauren Kate (Fallen #3)
13. De Legenden – Pittacus Lore (Loriën Legacies #2)
14. Soundless – Richelle Mead
15. De Naam van de Wind – Patrick Rothfuss (The Kingkiller Chronicles #1)
16. Vlammenwerper – Brandon Sanderson (De Wrekers #2)
17. De 5e golf – Rick Yancey (The 5th Wave #1)

Mijn recensiepagina aanvullen: elke letter een recensie
Ik vind dat ik aardig wat recensies online heb gezet in anderhalf jaar tijd, maar ik zou heel graag willen dat ik op mijn recensiepagina van elke letter in het alfabet een recensie online had staan. Een neurotisch trekje van mij misschien, maar dat vind ik veel mooier staan dan nu: onder sommige letters staat een tiental recensies, andere letters staan nog zo alleen. Dus laten we hopen dat ik van elke letter waar nu nog geen recensies onder staan een boek ga lezen!

Meer van andere genres lezen
Dit jaar heb ik in Ierland vier maanden Engelse literatuur gestudeerd, en daar kwam ik erachter dat ik het heel leuk vind om ook eens een klassieker of literatuurboek te lezen, in plaats van alleen maar Young Adult. Ik vind YA nog steeds een geweldig genre, maar ik heb af en toe het gevoel alsof ik behoefte heb aan wat meer diepgang. En bij sommige YA boeken voel ik me ook iets te oud, waardoor het fijn is als je dat kan afwisselen met andere genres. Dus, laten we hopen dat ik dit jaar ook wat literatuur en klassiekers oppak, en wie weet ook nog een paar goede thrillers, want die vind ik ook altijd heerlijk om te lezen!

Zeventig boeken lezen
Ik heb mijn Goodreads Reading Challenge dit jaar op 70 boeken gezet, en dat wordt best een hele uitdaging! Dit jaar las ik er 63, dus ik zal best hard aan de bak moeten om het doel van 70 te halen, maar dat vind ik ook juist wel leuk! Ook las ik dit jaar een stuk minder dan dat ik zou kunnen omdat ik natuurlijk vier maanden in het buitenland woonde en veel moest lezen voor mijn studie, dus als ik regelmatig blijf lezen moet het denk ik wel goed komen!

EDIT:

Meer Engelse boeken lezen
Een dag na dat ik dit artikel publiceerde bedacht ik me dat ik eigenlijk nog een doel wilde toevoegen aan mijn leesdoelen van dit jaar. En dat is dat ik meer Engels wil gaan lezen. Mijn Engels is in de afgelopen vier maanden in Ierland enorm verbeterd en ik spreek het nog steeds elke dag met mijn vriend, maar toch kan het altijd nóg beter. En Engelse boeken zijn perfect om mijn vocabulaire nog meer uit te breiden! Daarnaast komen er in het Engels veel meer boeken uit die in het Nederlands (nog) niet uitkomen, dus veel meer keuze! Vorig jaar las ik acht Engelse boeken, en dit aantal wil ik eigenlijk verdubbelen. Laten we daarom zeggen: ik wil in 2017 minstens één Engels boek per maand lezen!

En dit zijn mijn leesdoelen voor dit jaar! Ik heb er veel zin in om ze te gaan realiseren.

Wat zijn jouw leesdoelen voor 2017?

11 gedachten over “Mijn leesdoelen voor 2017

 1. Klinkt herkenbaar. Ik zou ook graag wat ongelezen boeken uit mijn kast lezen en dat van die ‘elke letter een recensie’ snap ik ook volledig. Verder zou ik graag met wat meer regelmaat bloggen. Maar mij kennende gaat dat niet lukken.

 2. Ik heb ook een TBR challenge! En daarnaast vind ik elke letter een recensie ook een goed plan! Ik ging meteen eens gluren naar welke letters ik nog mis! Dus dank je wel voor een nieuw challenge idee ❤

 3. Hahaha geweldig! Ik heb ook zo’n neurotisch trekje dat ik eigenlijk bij elke letter een recensie wil hebben. Ik mis nog auteurs bij de O, Q (wat een letter ook!), R (maar die komt binnenkort aan bod, yay!), X (nog zo’n letter…) en Z.

  1. Haha inderdaad, die Q, X, Y en Z zijn altijd zo vervelend! Hopelijk komt het dit jaar voor ons beide goed haha! Ik ga even een kijkje nemen bij jouw recensies voor inspiratie. 🙂

 4. He Rowan,
  Leuk lijstje! Merk ook dat ik de laatste 2 jaar minder graag YA lees en meer klassieke literatuur. Daar kun je zo goed over discussiëren, en zet je echt aan het denken.
  Heb je als Goodreads vriend, en zo je blog gevonden. Leuk!

  1. Wat leuk dat je mijn blog via Goodreads gevonden hebt! En inderdaad, ik vind het heerlijk als boeken me zo aan het denken zetten. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s