Zie mij – Nicholas Sparks

Ik had nog nooit een boek van Nicholas Sparks gelezen, dus toen ik een mailtje kreeg met de vraag of ik zijn nieuwste boek te recenseren, besloot ik het gewoon eens te proberen. Ik vind de boekverfilmingen altijd geweldig dus ik was benieuwd of zijn boeken me ook zo aan zouden spreken.Zie mijBedankt uitgeverij Boekerij voor het recensie exemplaar! 

Algemene gegevens
Titel: Zie Mij
Auteur: Nicholas Sparks
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s: 512
Genre: Romantisch, Roman

Het verhaal
Wanneer Colin Hancock een tweede kans krijgt, grijpt hij die met beide handen aan. Zijn turbulente verleden laat hij achter zich. Hij probeert zijn leven op de rails te houden en richt zich op het behalen van zijn lesbevoegdheid. Elke dag houdt hij zichzelf weer voor hoe hard hij voor deze kans heeft moeten knokken. Het laatste waar hij naar op zoek is, is een relatie. Maria Sanchez is ogenschijnlijk het toonbeeld van succes: ze heeft aan een prestigieuze universiteit rechten gestudeerd en werkt bij een gerenommeerd advocatenkantoor. Maar ze heeft een traumatische gebeurtenis meegemaakt, waardoor ze gedwongen was uit haar geboortestad te verhuizen, en diep vanbinnen twijfelt ze over alles waar ze ooit zeker van was. Een plotselinge ontmoeting tussen Colin en Maria zorgt ervoor dat hun levens veranderen. Tegen alle verwachtingen in groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Net op dat moment wordt Maria geconfronteerd met haar verleden. Op vreselijke manieren worden Colin en Maria bedreigd. Is hun liefde sterk genoeg?

Mijn mening
Het verhaal begint met een proloog die je leest vanuit de ogen van een onbekende. Dat is interessant en wekt meteen de aandacht, want je wil graag de motieven van die persoon weten. Toch kwam ik maar moeilijk door het boek heen. Ik vond het verhaal soms erg langdradig en ook de liefde tussen Colin en Maria vond ik niet echt spetterend. Ik weet dat het niet fair is om vergelijkingen met de films te maken, maar bij de Nicholas Sparks films voel ik altijd een enorme aantrekkingskracht tussen de twee ‘tortelduifjes’ en dat had ik bij het boek totaal niet. Eigenlijk vond ik Colin ook maar vervelend, en was Maria eigenlijk iets te perfect.

In het boek zit er ook een spannend element verwerkt, wat langzaam maar zeker steeds duidelijker naar voren komt. Hoewel ik de rest van het boek nogal langdradig vond, vond ik dit spannende element wel heel leuk. Zo gebeurde er tenminste nog eens wat. Toen dit element steeds duidelijker naar de voorgrond trad ging het lezen bij mij ook sneller, want toen wilde ik ook gewoon weten hoe de vork in de steel zat.

De laatste honderd pagina’s van het boek las ik dus snel en vond ik super spannend, maar de overige vierhonderd pagina’s vond ik maar ‘mwah’. Ik denk dan ook dat de films meer iets voor mij zijn, omdat daar de ‘saaie’ stukken makkelijk weggelaten kunnen worden.

Omdat ik het laatste deel van het boek erg spannend vond, geef ik dit boek drie sterren. Maar ik zal niet snel meer een ander Nicholas Sparks boek oppakken, want daarvoor vond ik dit boek net niet leuk genoeg.

3 sterren

Zie Mij kan je voor €17,50 als paperback op bol.com kopen, of voor €11,99 als ebook.

Koop bij bol.com

Hebben jullie eens een Nicholas Sparks boek gelezen? Wat vond jij daarvan? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s