De boeken die ik dit jaar vijf sterren gaf

Dit jaar heb ik 63 boeken gelezen, een aantal waar ik erg blij mee ben aangezien mijn persoonlijke doel voor dit jaar op zestig boeken stond. Zoals elk jaar zaten er weer boeken bij die ik geweldig vond, en boeken die mij persoonlijk minder aantrokken. Omdat ik vind dat mijn absolute favorieten van dit jaar nog wat extra aandacht te geven, besloot ik ze vandaag in dit artikel in het zonnetje te zetten!

Naamloos.png
Over het algemeen ben ik best kritisch wat boeken betreft; ik geef een boek alleen vijf sterren als het me écht heeft verrast of bezit van me heeft genomen zodat ik nergens anders meer aan kon denken. Vond ik het boek heel goed, maar miste ik iets? Dan geef ik het vier sterren en dit is meestal het geval. Drie sterren betekent dat ik het een ‘leuk’ boek vond maar niet heel bijzonder, en twee of één ster betekent dat ik het boek niks voor mij vond.

Goed, de boeken die ik dit jaar vijf sterren gaf staan hieronder. Als je benieuwd bent naar mijn (lovende) recenies, kun je op de titels van de boeken klikken!

2016-02-10 16.46.38.jpgDe Geheimzinnige Sleutel – Sarah Moore Fitzgerald

2016-02-15 09.32.26.jpgHarry Potter en de Halfbloed Prins – J.K. Rowling

Foto 19-03-16 12 39 33.jpg
Harry Potter en de Relieken van de Dood – J.K. Rowling

2016-04-07 16.43.10
To Kill A Mockingbird – Harper Lee

De Sleutel, het begin - Mats Strandberg & Sara B. Elfgren
De Sleutel, het begin – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

P1150394De Sleutel, de finale – Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

P1150422.JPG
Hof van Doorns en Rozen – Sarah J. Maas

De IJzeren Engel by Cassandra Clare
De IJzeren Engel – Cassandra Clare

Recensie Pupil - Julie Kagawa Pupil – Julie Kagawa

P1150816.JPGDe 100 – Kass Morgan

Afbeeldingsresultaat voor de ijzeren prinses
De IJzeren Prinses – Cassandra Clare

The Handmaid's Tale.JPGThe Handmaid’s Tale – Maragret Atwood

p1150824Hof van Mist en Woede – Sarah J. Maas

Van de 63 boeken die ik dit jaar gelezen heb, heb ik dus 13 boeken met vijf sterren beoordeeld. Dat is 20%! Vind ik best een mooi aantal, als ik bedenk dat ik mezelf toch best wel kritisch vind. En laten we hopen dat ik in 2017 nóg meer boeken met vijf sterren zal beoordelen zodat dit percentage volgend jaar rond deze tijd hoger is!

Welk boek vond jij de absolute topper van 2016?

2 gedachten over “De boeken die ik dit jaar vijf sterren gaf

  1. Mijn absolute toppers waren “het geheime dagboek van Hendrik Groen” en “de 100jarige man die uit het raam klom en verdween” 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s