Dingen die ik het meest ga missen aan Ierland

Ik ben nu net een week thuis uit Ierland en heel eerlijk gezegd voelt het alsof ik nooit ben weggeweest! Alles is zo ontzettend hetzelfde als toen ik wegging, en daardoor lijkt mijn semester in Ierland alweer veel langer geleden dan zeven dagen. Hoewel ik de laatste dagen daar een klein beetje heimwee kreeg, heb ik nu alweer heimwee naar Ierland. Het is ook nooit goed, hè? Er zijn een aantal specifieke dingen die ik écht enorm ga missen en die deel ik vandaag met jullie.

P1160177.JPGDe ‘YOLO’ mentaliteit
Hoewel mijn vrienden en ik écht hard gestudeerd hebben en school in tentamenweken wel echt op nummer één stond, ga ik de ‘yolo’ mentaliteit echt missen. In Nederland zou ik niet zo snel naar een feestje gaan als ik de volgende dag om negen uur college zou hebben, maar hier maakte dat allemaal niet uit. En alles was om de hoek, dus je was ook zo op het desbetreffende feestje. Iedereen had zoiets van: we zijn hier maar vier maanden, dus laten we er alles uit halen wat erin zit. En die mentaliteit ga ik zeker missen.

Cheddar cheese
Het eten in Ierland was prima, al heb je in Nederland wel een veel uitgebreider assortiment in de supermarkten. Iets wat ze echter niet zo veel hebben in Nederland, is cheddar cheese. In Ierland (en Engeland trouwens ook) doen ze bijna overal chedder cheese op/onder/er overheen, en ze verkochten het ook in alle soorten en maten in de supermarkt. Als je dus ergens ging eten had je bijna altijd wel een paar gerechten waar cheddar cheese in zat, en anders kon je het thuis overal overheen gooien waar je wilde haha. Ik ben dol op cheddar cheese, en ik ga het zeker missen dat het zo makkelijk verkrijgbaar was!

De rust en prachtige natuur
Nederland is ook best hartstikke mooi, maar het kan de natuur van Ierland niet te boven. Ik heb in vier maanden tijd bijna het hele land gezien, en elke keer verbaasde ik me er weer over hoe verschrikkelijk prachtig het overal is. De ruwe, ongerepte natuur in combinatie met de vriendelijke, rustige mensen is zeker iets wat ik ga missen. Ik ben nu bijna een week in Nederland en het feit dat iedereen hier zo gehaast is en ontzettend op elkaar let in plaats van zich lekker met hun eigen zaken te bemoeien irriteert me nu al.

P1160149.JPG

Mijn vriend die op 2 minuten loopafstand woont in plaats van twee uur vliegen
In Ierland ben ik stapelverliefd geworden op een jongen uit Noorwegen, en we zijn dan ook al een tijdje een stel. In Ierland woonde hij letterlijk tegenover me, op de studentencampus naast de campus waar ik woonde. Dat was heerlijk, want zo konden we elkaar elke dag zien, al was het maar tien minuten. Nu ik weer in Nederland ben en hij weer in Noorwegen mis ik hem ontzettend en is het gewoon heel erg wennen dat ik opeens zo ver bij hem vandaan ben. Gelukkig hebben we wel al leuke dingen in het vooruitzicht staan: 3 januari komt hij een paar dagen naar Nederland en eind januari ga ik een weekje naar Noorwegen toe. Ik kijk er zo enorm naar uit om hem weer te zien!

De live-muziek in pubs
Natuurlijk heb je in Nederland ook wel pubs of kroegen waar er live muziek is, maar in Ierland had letterlijk élke pub in Limerick elke avond livemuziek van zeven tot elf uur ’s avonds. Er was dus altijd wel wat te doen en het barstte in deze pubs altijd van de gezelligheid. Of je er nou ging eten of alleen een drankje ging doen; ik kwam er altijd met een ontzettend vrolijk gevoel weer vandaan.

Mijn eigen badkamer
Mijn kamer in Ierland was eigenlijk niet meer dan een krot, maar het grote voordeel ervan was wel dat ik mijn eigen badkamer had. Hoewel de douche verschrikkelijk was, was het wel heerlijk om nooit te hoeven wachten op mijn huisgenoten om te gaan douchen, en de hele badkamer stond niet vol met spullen van verschillende mensen, maar alleen met spullen van mij. En als ik ’s nachts naar de wc moest hoefde ik maar twee stappen te zetten in plaats van eerst een trap af, zoals thuis.

Mijn vrienden en vriendinnen
En misschien nog wel hetgeen wat ik het meest ga missen: de mensen! Ik heb in vier maanden zo ontzettend veel leuke mensen ontmoet waar ik in vier maanden heel goed bevriend mee ben geraakt. Dat ik die nu ineens niet meer elke dag zie is eigenlijk best wel raar. Een voordeel is wel dat de meeste vriendinnen en vrienden in Nederland wonen, dus die zal ik zeker nog eens gaan zien!

Er zijn ongetwijfeld nog veel meer dingen die ik aan Ierland zal gaan missen, maar voor nu kon ik hier op komen. Verder is het ook wel weer leuk om in Nederland te zijn, hoor!

Ben jij wel eens voor langere tijd in het buitenland geweest? Wat miste jij het meest toen je weer thuis kwam?

3 gedachten over “Dingen die ik het meest ga missen aan Ierland

  1. Ik heb een half jaar in Spanje gestudeerd. Ik vond het afschuwelijk om terug te zijn in Nederland en had verschrikkelijke heimwee naar Spanje 😉

  2. Ik woon nog altijd in het buitenland, al is België natuurlijk niet zo ver weg 😛 Toch zijn er wel dingen die ik mis aan NL; mijn vrienden en familie in Groningen, kibbeling en Vlokfeest – mijn favoriete broodbeleg ^^ Wat leuk dat je verliefd bent geworden op Erasmus: ik wens jullie veel geluk samen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s